The Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians #1) af Rick Riordan

Percy Jackson and the Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians #1) af Rick Riordan. Udgivet fra DisneyHyperion i 2014, originalt udgivet i 2005.

Det er ikke første gang jeg læser den første bog om 12-årige Percy Jackson og hans første eventyr med guder, halvguder, satyrer, profetier, løgne og heltegerninger. Det er heller ikke anden eller tredje gang. Og det er for den sags skyld heller ikke sidste gang. Det kan måske virke lidt underligt, at læse en bog, som egentlig er målrettet såkaldte “middle grade” elever. Eller kan det? Personligt er jeg ligeglad med målgruppen, jeg er stadig vild med historien, karaktererne og hele molevitten lige meget hvor mange gange jeg læser den.

“The sea does not like to be restrained. ” 

I Percy Jackson and the Lightning Thief møder vi for første gang den 12-årige Percy, der allerede har problemer nok i forvejen. Men da han så også finder ud af, at hans far er den græsk gud, hans mor bliver bortført af en minotaur og han kommer til en sommerlejr sammen med andre børn som ham, tror man nærmest at det ikke kan blive værre. Men da Percy og hans nye og gamle venner drager ud i søgen efter sin mor, møder de flere forhindringer, monstre og guder, end de havde troet. Og slutningen på eventyret bliver en hel anden end Percy kunne have forestillet sig.

Jeg knuselsker Percy Jackson og hans sarkastiske måde at fortælle sin utrolige historie på, jeg kan ikke lade være med at holde af Grover og Sally Jackson og på samme måde elsker jeg at hade Gabe. Men måske er de karakterer, jeg alligevel holder mest af faktisk guderne. Jeg elsker bogens tag på den græske mytologi, især at guderne på en eller anden måde der moderne i deres væremåde samtidig med at de hænger fast i deres gamle vaner. Jeg får lyst til at ruske i dem over deres nonchalante behandling af deres halvt-guddommelige børn, men samtidig kan jeg godt se, at det ville være svært at ændre tusinder og tusinder af års vaner. Noget af det, jeg ikke kan lade være med af hæfte mig ved mht. Riordans fremstilling af guderne er, at han ikke falder i den typiske faldgrube med at gøre Hades til den ultimative skurk som default, bare fordi han er guden for dødsriget.

“Look, I never wanted to be a half-blood. most of the time it gets you killed in nasty, dangerous ways.” 

Hvis man ikke har læst bøgerne om Percy Jackson endnu, så synes jeg, at man skal se bort fra at det i realiteten er en børnebog og få den læst.

Har I læst Percy Jackson and the Lightning Thief? Hvordan har I det i så fald med Riordans fremstilling af de græske guder, monstre og myter?

Comments

  1. Jeg hørte den som lydbog tidligere i år og synes den er ok. Jeg har i hvert fald tænkt mig at lytte videre på et tidspunkt. Jeg elsker coveret på den udgave du viser. Det er så fint.

  2. Åh, jeg elsker den her serie, haha, så mine anmeldelser af bøgerne bliver nok ret farvet, men det kan vel næsten heller ikke undgås?
    Ja, ikke? Da jeg satte mig for at købe bokssættet, var den her udgave ikke udkommet endnu, men den var lige blevet annonceret, så jeg ventede til jeg kunne få den her udgave 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.