Alice in Wonderland and Through the Looking Glass (Alice in Wonderland #1-2) af Lewis Carroll

 
Alice in Wonderland and Through the Looking Glass (Alice in Wonderland #1-2) af Lewis Carroll. Udgivet af Wordworth Editions Ltd. i 1993, udgivet første gang i 1871.
 

“Curiouser and curiouser.”

Jeg knuselsker Alice og fortællingen om hendes rejse igennem Eventyrland. Lige fra da hun falder igennem kaninhullet og helt til hun vågner op ved siden af sin søster. Og jeg har altid ønsket at kommet med på hendes forunderlige rejse og møde alt fra de små væsener, til berømte figurer som the Chesire Cat. Men mest af alt, så elsker jeg historien for dens skævhed, dens umådelige kreativitet og dens maleriske fantasi. I Alice in Wonderland leger og maler Lewis Carroll med sproget på en helt anden måde end man finder i meget andet børnelitteratur og jeg tror, det er derfor, det stadig er en af mine yndlings børnebøger. Også selvom jeg ikke mindes at have læst den som barn. Og også selvom jeg synes, at der er lige så meget i den for ældre læsere.

“If I had a world of my own, everything would be nonsense. Nothing would be what it is, because everything would be what it isn’t. And contrary wise, what is, it wouldn’t be. And what it wouldn’t be, it would. You see?”

Egentlig er det ikke fordi, jeg ikke kan lide Through the Looking Glass det er ikke sådan, det skal forstås. Jeg synes også, at den lige som Alice in Wonderland er fuld af kreativitet og fantasi, der både omfavner og udfordrer læserens fantasi. Det skal mest af alt forstås som at Alice in Wonderland er min favorit af de to historier.

Derfor er jeg et eller andet sted glad for, at jeg har denne her udgave, der rummer begge fantastiske eventyr; de hører sammen. Og jeg vil allerhelst læse dem sammen. Jeg hører helt klart til dem, der altid har drømt om at komme til Eventyrland og møde de mange finurlige væsener, jeg har ønsket brændende at komme til teselskab med the March Hare og the Mad Hatter og så videre. Jeg ville ønske, jeg havde læst begge historier som barn, for jeg tror, at netop dette fantasifulde, men på en måde makabre univers, kombineret med Carrolls sprog virkelig er noget, der vil sætte fantasien i gang hos de fleste børn – og det er absolut ikke nogen dårlig ting.

Jeg synes, det er svært at sætte ord på mine tanker om Alice in Wonderland and Through the Looking Glass, måske fordi det er en historie der på en gang omfavner og udfordrer ens fantasi og det er min meming at det ikke er en bog, der skal læses om, men en bog, der skal læses.

“I’m not strange, weird, off, nor crazy, my reality is just different from yours.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.