Lola and the Boy Next Door (Anna and the French Kiss #2) af Stephanie Perkins

Lola and the Boy Next Door (Anna and the French Kiss #2) af Stephanie Perkins. Udgivet af Usborne Publishing i 2014, originalt udgivet i 2011.
Læs min anmeldelse af den første bog i serien, Anna and the French Kiss her.
I Lola and the Boy Next Door har vi bevæget os væk fra Paris og i armene på et sæt helt nye karakterer. Og jeg er ret glad for dem. Den første bog i serien vandt mig over for dens sceneri og fine beskrivelser af en by, jeg stadig har til gode at besøge, og siden hen for karaktererne og deres historie, men i Lola and the Boy Next Door var det karaktererne hele vejen. Jeg var fra starten ret vild med Lola og hendes tilgang til hverdagen og den, hun er. Jeg elskede hende for hendes kostume-like outfits og havde ingen problemer med at forestille mig hende i alle hendes farverige kjoler og parykker. At hendes personlighed matchede denne sprudlende udtryksfuldhed fik mig bare til at elske hende lidt højere. Også selvom jeg aldrig rigtig forstod hvorfor hun var sammen med Max, hvilket også er en del af grunden til, at jeg ikke giver bogen 5 hjerter rent ud. For selvom jeg rigtig godt kan lide historien om Lola, som i lang tid var forelsket i nabodrengen Cricket, indtil han knuste hendes hjerte – og hvordan de mødes igen, så sad jeg lidt med følelsen af, at Max mest af alt var med fordi det ellers ville være for let for Cricket og Lola at finde sammen igen. Og det synes jeg, var lidt ærgerligt.

“Life isn’t about what you get, it’s about what you DO with what you get.”

Nu hvor vi er ved det, så bliver jeg nødt til at tale om Cricket. Jeg kunne godt forstå, at man som læser var fascineret af Étienne i den første bog, men jeg faldt aldrig rigtig for ham på sammen måde, som jeg gjorde for Cricket. Jeg kunne ikke lade være med at holde af ham for alt fra hans nogle gange totale mangel på situationsfornemmelse, hans følelse af at være ligegyldig i forhold til sine succesfulde søskende og hans helt igennem tydelige kærlighed til Lola. Jeg vil gerne have min egen Cricket, tak.
 
Jeg kan ikke lade være med at være glad for, at Anna og Étienne også er med i denne her bog, skønt de ikke er hovedpersonerne. Hvis man ikke skulle være klar over det, så er det på den måde, at de tre bøger i denne her “serie” hænger sammen på, hovedpersonerne fra de tidligere bøger optræder også i de efterfølgende bøger, så man kan finde ud af, hvad der sker med dem, men man behøver faktisk ikke have læst de andre bøger. Men i hvert fald var jeg ret glad for at få små indblik i, hvordan Anna og Étiennes liv blev efter de forlod Paris. I det hele taget var Lola fyldt med ret vidunderlige bipersoner, specielt Lolas bedste veninde Lindsey og hendes familie, Andy og Nathan og ikke mindst Norah.

“People should say what they mean and not make other people stumble around.”

Jeg er så glad for, at jeg endelig er kommet videre med serien. Og jeg er glad for, at Lola ikke skuffede mig, men fortsatte den høje standard fra den første bog. Faktisk er jeg lidt gladere for Lola end jeg var for Anna. Endnu en gang formår Stephanie Perkins at skrive en historie, der fik mig både til at sukke af rørstrømskhed og gyse af lykke, en historie, som virkelig tog mig tilbage til, hvordan det kan være at være 17 år.   Jeg er næsten sikker på, at det ikke er sidste gang, at jeg læser denne her bog, ligesom jeg er sikker på, at jeg vil samle den første op igen også. Faktisk tror jeg, at hele serien vil gøre sig perfekt som sommerferielæsning til en dag på stranden – eller i haven, bare det er i solen. Bare jeg kan få lov til at fortabe mig i Lolas overdådige kjoler, Crickets pudsige indfald og deres historie igen.

“I know you aren’t perfect. But it’s a person’s imperfections that make them perfect for someone else.”

Har I læst Lola and the Boy Next Door eller en af de andre bøger i serien? Hvad synes I i så fald om historien/erne? Og hvem ville I foretrække – Étienne eller Cricket?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.