Isla and the Happily Ever After (Anna and the French Kiss #3) af Stephanie Perkins

Isla and the Happily Ever After (Anna and the French Kiss) af Stephanie Perkins. Udgivet af Usborne Publishing i 2014.
Isla and the Happily Ever After er den tredje og sidste bog i serien, læs min anmeldelse af de første to her: Anna and the French Kiss og Lola and the Boy Next Door.
 
Isla and the Happily Ever After er den tredje bog i Stephanie Perkins’ serie, der begyndte med Anna and the French Kiss. Denne gang vender vi tilbage til Paris og følger Isla, som blev kort nævnt i den første bog, men jeg lagde kun mærke til det fordi jeg allerede dengang vidste, at hun var hovedpersonen i den sidste bog. Lad mig bare starte ud med en indrømmelse: dette er min yndlings af de tre bøger. I mine øjne blev bøgerne kun bedre, karaktererne blev mere og mere veludviklede, historierne mere og mere ægte på en eller anden måde. Jeg ved ikke, om det er den rigtige måde at sige det på, men jeg var bare rigtig glad for, at der var flere underliggende historier i bogen og ikke kun “girl likes boy, but doesn’t know if he likes her”-klichéen. I det hele taget var der ikke noget kliché-agtig over bogen og måske er det i virkeligheden der, min umiddelbare kærlighed skal findes: det er let at forfalde til klichéer, når man skal skrive en bog om teenageforelskelser, men Stephanie Perkins styrer fint uden om dem og formår at skrive en historie, der spiller på alle følelser.
“A blank canvas…has unlimited possibilities.” 
Efter at have læst hele serien, er jeg ikke i tvivl om, at dette er min favorit i serien. Og det skyldes specielt karaktererne. Jeg kan ikke lade være med at knuselske Isla Martin. For at give et eksempel: dengang jeg var færdig med at læse bogen, skrev jeg på Twitter, at “jeg er Isla og Isla er mig”. Jeg relaterede til hendes karakter rigtig meget, specielt med hensyn til ikke at vide hvad man vil med sit liv. Og være bange for at vælge forkert. Men også på mange andre punkter, havde jeg meget let ved at se mig selv i hende. Og det er for mig et stort plus ved denne her bog. Jeg er især glad for hendes forhold til hendes søstre, der på ingen måder er uproblematisk, men de er helt tydeligt at de elsker hinanden og det er helt klat noget jeg kan nikke genkendende til. Mest af alt kan jeg ikke lade være med at elske Josh. Jeg kunne godt lide ham O den første bog, men jeg er totalt forelsket i ham efter at have læst denne her. Nu hvor jeg er færdig med hele serien, må jeg erkende af jeg er en Josh-pige, eller hvordan man skal formulere det. Han er så sød, at det er svært at lade være med at holde af ham, men jeg er også vild med at han er kreativ, imødekommende og samtidig er han ikke uden problemer, med sig selv og med andre. Bortset fra Isla er han nok min favoritperson fra bogen og en af mine favoritter fra hele serien. Det er i virkeligheden måske det, jeg bedst kan lide: det er en rigtig fin kærlighedshistorie, og Isla og Josh passer rigtig fint sammen, men der foregår også så meget andet. Det er ikke problemfrit for Isla og Josh at finde sammen, og i sidste ende er de begge to nødt til at arbejde med deres egne problemer – men ikke alene. Eller noget i den stil, jeg er ikke sikker på at jeg kan forklare mine tanker ordentligt, for jeg er stadig i “benovet-fasen”.

“I am hard on myself. But isn’t it better to be honest about these things before someone else can use them against you? Before someone else can break your heart? Isn’t it better to break it yourself?”

Seriøst, læs denne her bog. Selv hvis du ikke har lyst til st læse hele serien, så skal du læse denne her bog. Det er den bedste i mine øjne. Og man skal ikke lade sig afskrække af, ar det teknisk set er den tredje i en serie, for de er kun løst bundet sammen og selvom hovedpersonerne fra de tidligere bøger dukker op, er det ikke noget, der stjæler fokus eller gør det umuligt at følge handlingen. Og apropos de tilbagevendende karakterer: Anna og Etiénne – jeg giver ingen spoilers, men jeg er stadig ikke solgt på dem, selvom deres historie også i denne bog er meget sød. Jeg var til gengæld meget glad for at erfare, at Lola ikke havde droppet din helt unikke stil og Cricket er jo bare lige så vidunderlig som før. Men igen, min vurdering er ikke baseret på de tidligere karakterer. Det er alt sammen Josh og Isla og deres helt egen, svært vundne, lykkeligt slutning. Som i virkeligheden er en lykkelig begyndelse.

“Take a risk. Take a fucking risk. If you keep playing it safe, you’ll never know who you are”

Har I læst hele serien? Hvem vil I helst være, Anna, Lola eller Isla? (Og man kan ikke rigtig komme uden om det: Etiénne, Cricket eller Josh?)

Comments

  1. Ja, sådan tænker jeg også selv; "åh, den serie". Det er det i hvert fald, på alle måde.

    De har også deres helt igennem hjertesmeltende øjeblikke, selvom jeg ikke er så glad for dem igen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.