Som du ser mig (Losing It #3) af Cora Carmack

Som du ser mig (Losing It #3) af Cora Cormack. Udgivet af LOVEBOOKS i 2016, originalt udgivet i 2013. Læst på dansk, originalsproget er amerikansk.
 
Bogen er et anmeldereksemplar fra LOVEBOOKS, alle meninger og holdninger mine egne!
Klik her for at læse mine anmeldelser af de første to bøger, Som stjernerne står og Som sendt fra himlen.
 
Sommetider må man fare vild for at indse, hvor man virkelig hører hjemme.
De fleste amerikanske piger ville dø for at rejse Europa rundt efter universitetet uden forpligtelser, uden forældre og med et bundløst kreditkort på lommen. Kelsey Summers er ingen undtagelse. Hun har en fest … eller det prøver hun i hvert fald at overbevise sig selv om. Det kan nemlig være en ensom affære at forsøge at finde ud af, hvem man er – særligt hvis man i virkeligheden er bange for, hvad man vil finde, når det kommer til stykket. 
Uanset hvor meget Kelsey fester, drikker og danser, kan det ikke holde ensomheden på afstand. Men måske kan Jackson Hunt hjælpe hende. Efter et par tilfældige måder overtaler han hende til at tage med på eventyr. For hver by og hver oplevelse bliver Kelseys tanker en smule klarere og hendes hjerte en smule mindre hendes. Jackson hjælper hende med at opklare, hvad hun drømmer om, og hvad hun gerne vil med sit liv. Men jo mere hun lærer om sig selv, jo mere indser Kelsey, hvor lidt hun egentlig ved om Jackson …
 
Som du ser mig er den tredje og sidste bog i Cora Cormacks løst forbundne serie Losing It. Vi følger Bliss’ (fra Som stjernerne står) og Cades (fra Som sendt fra himlen) veninde Kelsey, i hendes søgen efter svar på et spørgsmål, jeg tror langt, langt de fleste stiller sig selv på et tidspunkt i deres liv: hvem er jeg?
 
Efter jeg havde læst Som sendt fra himlen færdig, kunne jeg næsten ikke vente med at komme i gang med denne her bog. Og selvom jeg har givet Som du ser mig 4 hjerter, så betyder det ikke, at jeg ikke kunne lide den. Faktisk synes jeg, at det var en virkelig god historie, der var både rørende og underholdende. Men jeg blev ikke væltet bag over af indtryk og følelser som jeg gjorde med den forrige og måske er det derfor, jeg har taget lidt tid om at anmelde den: jeg vil være helt sikker på, at jeg ikke bedømmer den ud fra, at jeg ikke havde samme reaktion som ved Som sendt fra himlen. For den behøver ikke overgå de andre bøger i serien og i bund og grund synes jeg, at det er en rigtig god slutning på serien.

For hver gang, hver eneste gang, ville jeg vælge vores fremtid frem for min fremtid. For i min vildeste fantasi kunne jeg ikke forestille mig, hvordan den bedste fremtid udenham overhovedet kunne hamle op med selv den værste fremtid med ham. For selv om det liv, jeg havde levet her i Madrid, havde fyldt de tomme huller, så brændte jeg ikke uden ham. Af alt det, jeg havde ønsket mig i livet – de steder, jeg ønskede at se, og de ting, jeg gerne ville udrette – så var det, jeg altid havde ønsket mig allermest, at være den slags person, der brændte.

Når jeg siger, at jeg godt kunne lide historien, så mener jeg det virkelig. Den var både opløftende, i Kelsey og Jacksons rejse igennem Europa (mere om det lige om lidt), overraskende og nogle gange virkelig hjerteknusende. Jeg har aldrig selv været på intrerail rundt om i Europa ligesom Kelsey er i bogen, men jeg har heller aldrig haft så meget lyst til det, som efter jeg har læst denne her bog. For jeg synes godt, at man kan mærke at Cora Cormack har gjort sin research og formår at vise den kulturelle forskel imellem landene – jeg mener også at have læst, at hun selv har været på en lignende rejse. Men selv for en, der ikke har været på den rejse, var beskrivelserne af de forskellige steder og oplevelser så fulde af liv og atmosfære, at det var svært ikke at drømme sig væk.
 
Jeg kan godt lide Kelsey. Og jeg kan godt forstå hende. På den ene side virker hun utroligt modig og fuld af gå-på-mod og livsglæde, men hun gemmer på så meget mere. Jackson var for mig en stor overraskelse, ikke kun på den måde han også langsomt og alligevel ret hurtigt fylder mere og mere i Kelseys liv og hvordan hun begynder at stole mere og mere på ham, men af virkelig mange grunde. Med Som du ser mig præsenterer Cormack en virkelig skøn historie, der både indeholder alvor og humor, sødmefyldte øjeblikke, et par små, men vigtige sandheder og meget mere. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, men hvorfor nøjes med en enkelt en af disse skønne kærlighedshistorier?

Man indser ikke, hvor lille man egentlig er, før man konfronteres med noget som dette. Vi lever vores liv, som om vi er solen i vores eget lille univers, men i virkeligheden er vi intet andet end bittesmå stykker af en knust helhed. Her stod jeg … bekymret for, hvordan jeg skulle overleve livet efter uni. Men det virkede ikke engang længere rigtigt at tænke på det som at overleve, ikke med denne påmindelse om alle de mennesker, der ikke havde overlevet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.