Dømt Ude (Off-Campus #3) af Elle Kennedy

Dømt ude (Off-Campus #3) af Elle Kennedy. Udgivet af Flamingo i 2016, oprindeligt udgivet i 2016. Læst på dansk, originalsproget er canadisk.
 
Jeg har anmeldt de to første bøger, Aftalt spil og Lagt på is.
Allie Hayes har en krise. Dimissionen lurer lige om hjørnet og hun aner ikke, hvad hun skal stille op med sig selv efter college. Det bliver ikke bedre af, at hun netop er kommet ud af et længevarende forhold og stadig slikker sårene efter bruddet. Selvom hed rebound-sex helt sikkert ikke er svaret på hendes problemer, er den lækre ishockeyspiller Dean Di-Laurentis umulig at modstå. Men selv om hendes fremtid er uvis, er hun dog overbevist om, at Kongen af Engangsknald ikke figurerer i den. 
 
Dean er vant til at få det, han vil. Piger, gode karakterer, piger, anerkendelse, piger … Han er damernes mand og han har endnu ikke mødt en kvinde, der er immun overfor hans charme. Men så møder han Allie. På bare en enkelt nat vender den bramfrie blondine op og ned på hans verden – og nu vil hun bare være venner? Men slaget er ikke tabt endnu og Dean skruer helt op for charmeoffensiven. Men da hans liv tager en uventet drejning, indser han, at det måske er på tide at holde op med udelukkende at fokusere på scoringen … og i stedet sætte alt ind på kærligheden.
 
Endnu en gang leverer Elle Kennedy en bog, der sætter hele følelsesregistret i gang. Dømt ude er den tredje bog i serien og foregår kronologisk efter de to andre. Denne gang følger vi Hannahs bedste veninde Allie og Dean, endnu en ishockeyspiller og endnu en af de fire fyre, der bor sammen i et hus uden for campus – ja ja, dårligt pun. Jeg var vild med Allie allerede i Aftalt spil og derfor var det en fryd at lære hende bedre at kende i denne her bog og lidt opdage, at der var langt mere til hende end jeg først antog. Hun ved, hvad hun vil og hvad mere er, hun giver ikke op på sine drømme på nogen måde, eller for nogen. Hun er sårbar, men sarkastisk og stærk, hun og Dean kolliderer, da han møder den modstand, han ikke er vant til at møde i noget som helst aspekt af sit liv. De er meget forskellige og alligevel på flere måder ens. Man er ikke i tvivl om, at de ender op sammen, men måden det sker på i denne her bog, adskiller sig fra de andre og derfor bliver det ikke kedeligt.
Jeg havde en dårlig dag, og du var den første, jeg ringede til.
Det er simpelthen for vanvittigt at sige højt. Men jeg kender mig selv. Jeg kan mærke, at jeg er ved at falde i kæreste-bjørnefælden, og den er jeg simpelthen nødt til at træde ud af, inden den klapper sammen om mit stakkels, hjælpeløse hjerte.”
Faktisk er bogen alt andet end kedelig. Da jeg anmeldte Lagt på is, skrev jeg, at der var skruet op for intimiteten. Det er ingenting i forhold til Dømt ude, hvor det fysiske forhold mellem Allie og Dean er noget hedere end de foregående bøger. Da jeg hørte bogen som lydbog, tog jeg mig selv i at sidde med brændende kinder flere gange, og selv om det ikke var helt det samme at læse ordene selv, frem for at høre dem, så gælder det også for min anden læsning af bogen. Deres forhold udvikler sig langsomt og ligesom det sker for karaktererne, er det for mig som læser svært at udpege præcis det øjeblik, hvor de bliver et par for alvor. 
 
Elle Kennedy er dog rigtig god til at balancere dette med alle de andre aspekter af historien, Allies familiebaggrund og skuespillerdrømme, Deans liv, der ændres med flere, små hændelser og større eller mindre tilfældigheder, deres venskaber med de andre karakterer og så videre. Det kammer ikke over med erotikken og det er rimeligvis det, der gør at jeg er så overbevist af Elle Kennedys univers: det er sødt, men barskt, det er uforudsigeligt, men håbefuldt, det er kort sagt, en fornøjelse at læse denne her serie igen og igen.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.