Forsvindende juni | Tilbageblik #32

Juni var på mange måder en måned, der bare skulle overstås. Juni betød som altid eksamenstid og det var bestemt ikke lettere i denne her måned. Det første lange stykke tid læste jeg næsten ikke andet end eksamenstekster, dag ud og dag ind og først da mine tre sidste eksaminer var ved at være overstået, blev der tid til hyggelæsningen. Jeg har prøvet at nyde måneden alligevel, men i bund og grund forsvandt de første tre uger i en døs af søvnmangel og deadlines. Ikke fordi jeg har sovet mere siden jeg fik ferie, men det kan være ligemeget. Sommervejret holdt sørgeligt kort tid og jeg savner allerede solen og varmen mere end man skulle tro. Nu hvor det snart er juli, håber jeg virkelig på at den vender tilbage, så jeg kan nå at nyde den. For mig kommer juli til at stå på skriveri, jeg har hele tiden haft planer om at arbejde på mit manuskript, når jeg fik sommerferie og havde alle dagens og nattens timer foran mig, men jeg har her på falderebet også valgt at melde mig til Camp NaNoWriMo July med selvsamme projekt. Det er min sidste lange sommerferie, hvilket jeg på en gang er ked og og glad for.
 
Jeg formåede at læse hele 16 bøger i juni måned, hvilket kom helt bag på mig. Til at begynde med genlæste jeg en del tekster til min mundtlige eksamen, deriblandt de dramaer, vi havde arbejdet med; De lærde kvinder, Don Juan og Misantropen af Molière, samt det, jeg havde arbejdet med Britannicus af Racine. Der er ingen af dem, som jeg er specielt imponeret af og jeg er godt klar over, at det især skyldes, at jeg er farvet af det fag, jeg havde hvor de indgik. Oven på alle de dramaer, vendte jeg tilbage til Wind/Pinball af Haruki Murakami, som jeg egentligt var begyndt på tilbage i januar i anledning af min fødselsdag, men dengang kunne jeg ikke koncentrere mig den mindste smule om bogen og valgte at lægge den til side, til jeg havde bedre tid. Man kunne godt mærke, at det var hans første bøger, men jeg tror lige så meget at jeg bare ikke fandt den samme magi i den engelske oversættelse, som jeg har gjort i de danske, jeg har læst. Det er ikke den, jeg vil anbefale til at starte med, hvis man gerne vil ind i hans forfatterskab, men den er interessant for fans af Murakami.
 
Det tog mig kun et par timer at læse Er du okay, Matthias? af Annika Eibe, men på ingen måde forbi bogen ikke var god. Tværtimod er den en af den salgs ungdomsbøger, som jeg virkelig elsker og jeg nød at læse den, så meget at jeg nu bliver nødt til at anskaffe mig resten af Er du okay-serien. Lidt det samme kan man sige om digtsamlingen the princess saves herself in this one af Amanda Lovelace, der ikke tog lang tid at læse, men som gjorde et enormt og vedvarende indtryk. Det er helt sikkert en af de smukkeste bøger, jeg har læst. Det er den bog, der nok indeholder de mest mindeværdige ord, jeg har læst i de forgange uger og jeg tænker stadig på dem. Den sidste bog, jeg læste i forbindelse med min mundtlige eksamen var The Voyage to the Moon af Cyrano de Bergerac, en satirisk fortælling, der på flere måder mindede mig om Jonathan Swifts Gulliver’s Travels, desværre uden den samme tiltrækningskraft. Så var jeg meget gladerede for Fortid er alt jeg har af Adam Silverasom viste sig at være en helt vidunderlig bog efter hans første roman. På mange måder minder de lidt om hinanden, men de er alligevel så forskellige. Silvera kan virkelig noget med at skrive en historie, der både gør en glad og hiver en i hjertet. Og tager fusen på en.

Det samme gjorde Sjælevært af Christina Bonde. Jeg havde en forventing til, hvilken historie, jeg ville få, men jeg tog virkelig fejl. Og godt det samme, for det var en fin blanding af spooky spøgelseshistorie og sød contemporary. Det var også den sidste bog, jeg læste, før jeg gik i krig med min sidste eksamensopgave. Det var til gengæld også en, jeg virkelig nød at at skrive, fordi jeg kunne få lov til at dykke ned i en bog, jeg virkelig elsker, samtidig med at jeg hev en del andre ind, jeg også er ret gad for.

At jeg har læst 16 bøger i denne her måned skyldes helt sikkert, at jeg har læst ufatteligt meget i den sidste uge. i den uge, der er gået siden jeg fik officiel sommerferie, har jeg læst ikke mindre end 7 bøger. Men det er ikke så underligt, for jeg har virkelig ikke haft noget at lave, og som jeg sagde, ikke sovet specielt meget mere end jeg gjorde i eksamensperioden. Det betød mange timer at udfylde og samtidig en uforklarlig rastløshed, så jeg har læst og set serier. Og læst lidt mere. Den første bog, jeg læste var The Circle af Dave Eggers, der fuldstændig overvældede mig. Det er den, der snart kommer i biograferne med Emma Watson i hovedrollen, hvis nogen finder titlen bekendt. Den er skræmmende og virkelighedsnær, og helt bestemt værd at læse. Jeg fandt Hvor er der vilje af Jeffrey Archer, den første bog i den historiske krønike om Harry Clifton. Den startede desværre efter Første Verdenskrig, som jeg egentlig havde håbet på at få med. Den er langt uden for min normale komfortzone, men jeg nød faktisk at læse den. Selv om jeg ikke fandt den specielt overraskende i dens plot twists.

I mandags, da det var 20 år siden at den udkom første gang, genlæste jeg Harry Potter and the Philosopher’s Stone af J. K. Rowling. Den var meget kortere end jeg huskede den, men aboslut lige så magisk. Jeg tror ikke, jeg nogensinde bliver træt af den bog, selv om den som serie ikke er perfekt. Jeg hørte Papirprinsessen af Erin Watt som lydbog på en enkelt dag, draget imod den fordi jeg så godt kunne lide Elle Kennedys Off-Campus serie. Jeg var ikke helt overbevist om forholdet mellem de to hovedpersoner, men i det store og det hele var det en underholdende bog.

Måske for evigt af Malene Ripullone var virkelig en fin bog, der udforsker en kærlighedsforhold som det udvikler sig igennem mange år. Den var både sjov og meget alvorlig og jeg føler mig ret sikker på, at det er en bog, der er mange, der vil kunne lide. Det samme kan man sige om Odinsbarn af Siri Petterson. Der er det mig, der virkelig er langt bagud, men jeg er endelig kommet i gang med den roste serie og jeg er hooked. Det er et interessant take på nordisk mytologi, set fra en helt ny og for mig totalt ukendt vinkel. Jeg er vild med det univers, Petterson har skabt og især med hovedpersonen Hirka. Jeg er glad for, at jeg har den næste bog stående, for jeg er virkelig spændt på, hvad der sker næst. Den sidste bog, jeg har læst i denne her måned, var til gengæld en, jeg ikke er helt overbevist af. Koma, den 13. kriger af Michael Ford er bestemt gennemsyret af et kendskab til Mellemøsten og den årtilange konflikt, der stadig ulmer i regionen i dag, hvilket gjorde det rigtig spændende, for rigtig meget af det, der sker i bogen, sker i en tid før jeg blev født. En ukendt mands skæbne i en verden, der konstant forandrer sig og hans forhold til den. Men slutningen føltes alt for overromantiseret for mig.

Hvordan har jeres juni måned været? Har I nogle læseoplevleser, I har været ekstra glade for?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.