Death Note II (Death Note #3-4) af Tsugumi Ohba

Death Note II (Death Note #3+4) af Tsugumi Ohba, illustreret af Takeshi Obata og oversat af Alexis Kirsch. Udgivet af VIZ Media LLC. i 2011, oprindeligt udgivet i 2003. Læst på engelsk, originalsproget er japansk.
Find min anmeldelse af Death Note I her.
 
Light Yagami is an ace student with great prospects–and he’s bored out of his mind. But all that changes when he finds the Death Note, a notebook dropped by a rogue Shinigami death god. Any human whose name is written in the notebook dies, and now Light has vowed to use the power of the Death Note to rid the world of evil. Will Light’s noble goal succeed, or will the Death Note turn him into the very thing he fights against?
 
Jeg var ikke spor i tvivl om, at jeg blev nødt til at anskaffe mig denne her bog så snart, jeg fik muligheden for det. Den første bog forelskede jeg mig nemlig en lille smule i og nu er jeg da helt bidt af serien. Death Note II indeholder volume 3 og 4 af magnaen, hvor alting for alvor går hurtigt, samtidig med at det bliver mere og mere indviklet. Og så er den sjov. Overraskende sjov, når NPA, politiets taskforce, videoovervåger en “helt almindelig” teenagedreng, og den ene af de to, der foretager overvågningen er drengens far, så kan det altså kun skabe en akavet situation og jeg grinte. Især Ryuk er kilden til en del af de mere morsomme kommentarer, hvilket ellers ikke er en ting, jeg ville have forventet af en dødsgud. Men det gør ham kun lidt mere sej. Han er en af de karakterer, jeg er ret vild med med hensyn til den måde, han er tegnet på. Af en eller anden grund kan jeg ikke lade være med at tænke, at han ligner et mareridt, hvilket er ret passende for en Shinigami.

I’ve never once considered finding that notebook and gaining this power a misfortune. In fact, it’s made me happier than I’ve ever been. And I’m going to create a perfect world.

Noget af det, jeg allerbedst kan lide ved denne her serie er karaktererne. Hovedpersonen Light er langt fra en person, jeg ville have specielt lyst til at lære at kende, men alligevel kan jeg ikke på en eller anden underlig måde lade være med at holde med ham. Og så holder jeg alligevel også på en eller anden bizar måde også med L, som bliver mere udviklet i denne her bog og føles lidt mere som en karakter og lidt mindre som en stemme bag en computerskærm. Hans manipulerende evner bliver for alvor udstillet i volume 4 “Love”, og selv om jeg indædt hader ham for at være sådan en idiot over for den nye karakter, der introduceres, så havde jeg alligevel også lidt en fornemmelse af, at det er det, karakteren der er for. Der hvor det bliver virkelig spændende for mig er, da der begynder at opstå et venskab imellem Light og Ryuzaki, som er langt bedre kendt som L. Jeg havde tanken, da jeg læste den første bog, at de to ville kunne være virkelig gode venner, hvis ikke de var på hver deres side og meget af handlingen går frem og tilbage mellem de to, der forsøger at regne den andens træk og bagtanker ud. De er mere eller mindre hele tiden i hælene på hinanden, og forsøger at forudsige tre træk frem. Det er ret spændende læsning, især hvis man som mig godt kan lide det mindre mindfuck, det kan være. Det betyder også, at der sker virkelig mange ting, jeg ikke havde set komme og selv om mange plot twists kan virke forvirrende, så synes jeg faktisk, at det fungerer rigtig godt i dette tilfælde. Jeg ved ikke, hvem af de to, jeg håber ender med at vinde, men det er ret tydeligt, at det ikke kan være dem begge to. Forholdet mellem de to er meget lige, når det kommer til at regne hinandens motivationer ud, så jeg er også lidt spændt på at se, hvordan det egentlig falder ud, når en af dem træder ved siden af.

Hvordan Death Note notesbøgerne fungerer bliver hele tiden mere og mere detaljeret, og i denne her bog får man også endelig en anden Shinigami, der er med til at kaste lys over ting selv Light ikke kender til endnu. No pun intended. Blandt andet at en Shinigami altid skal have en Death Note, så det sætter lidt spørgsmål ved, hvordan og ikke mindst hvorfor Ryuk “tabte” den, Light har fået fat i. De indviklede regler og undtagelser er med til at slutningen godt kan blive lidt forvirrende, men jeg havde slet ikke set den komme. Det er virkelig noget af en cliffhanger, der får mig til at spekulere på, hvordan Light skal undgå at blive afsløret som Kira, undgå at dræbe sin far og måske også selv undgå at dø. Jeg ved, at jeg nok bare kunne se anime’en og få svaret, men altså, jeg er jo typen, der læser bogen først. Også selv om det her en hele serie og jeg er virkelig opsat på at finde ud af, hvad der sker næst. Jeg tror heller ikke, mine chancer for at nå at læse serien færdig, før Netflix’ serie kommer her i slutningen af måneden, men så må det også bare vente. Mens jeg venter på volume tre, en lille gave til mig fra mig, da jeg nåede mit mål for Camp NaNoWriMo. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.