Historien om en dreng (Mere end veninder #2) af Line Lybecker

Historien om en dreng (Mere end veninder #2) af Line Lybecker. Udgivet af Calibat i 2017. 
Anmeldereksemplar fra Calibat.
 
Hvordan indleder man overhovedet et forhold til en person af samme køn? Det var gået let nok med Julie fordi det ligesom naturligt lå i kortene at dreng pluspige er lig kærester. Men dreng plus dreng er et lidt andet regnestykke.Historien om en dreng handler om Thobias på 17 år som er kæreste med Julie. Til sommer afslutter han gymnasiet og skal søge ind på en videregående uddannelse, men Thobias ved ikke hvad han vil læse,eller om han overhovedet vil.Da han på en tur med gutterne til live-rollespil møder David, begynder nye tanker og ideer at spire frem – for måske er det ikke alt her i livet der kan eller skal planlægges på forhånd.

Historien om en dreng er anden bog i en tematisk trilogi om køn og seksualitet. Første bog, Mere end veninder, udkom i foråret 2016 og handler om Anja hvis mor ikke vil acceptere at hendes datter er lesbisk, mens tredje bog i serien kommer til at handle om en transkønnet pige og udkommer i 2018

Historien om en dreng er fortsættelsen til Mere end veninder, men kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, da det er mere en tematisk serie end noget andet. De nye karakterer er den nyligt 18-årige Thobias, der har aboslut ingen idé om, hvad han ønsker sig af fremtiden og egentlig foretrækker han bare slet ikke at tænke på den i. Så længe det ikke er den fremtid, hans kæreste ønsker sig. Og lige på det punkt havde jeg ret svært ved at sympatisere med ham til at begynde med. Den velkendte apati og mangel på idéer eller inspiration til fremtiden er ikke så stort et problem som det faktum, at jeg faktisk bare synes, at han var en idiot over for sin kæreste Julie. Han bliver bestemt bedre med tiden og jeg endte også med at sympatisere med ham, da han står og føler, at han har mistet alting for ingenting. Den anden hovedperson er David, men det er alt for lidt, man får at vide om ham og ser hans personlighed, til at jeg føler, at jeg kan sige noget som helst om ham som karakter. Det er i forhold til Thobias, at han er interessant, og det ærger mig rigtig meget, for der skulle gerne være med i det end det.
 
En af de ting, som Line Lybecker tager fat i, i forbindelse med bogen, er opfattelsen af homosekuelle. Og forskellen på, hvordan man opfatter piger og drenge, der er til samme køn og jeg ville ønske, at bogen ikke slutter så åbent, for mig betød det nemlig, at det føltes som om der aldrig rigtig bliver givet en ordentlig respons på de fordomme og nedladende kommentarer, som kunne være med til at trænge igennem til dem, der stadig mener, de har en ret til at blande sig i andres seksualitet og se ned på dem baseret på, hvem de elsker. Jeg er vild med, at Thobias og David begge to er biseksuelle, det er alt for sjældent, at jeg ser det i både bøger og film, og specielt fordi der ikke bliver brug de typiske sætninger som ”forvirret” eller ”ude af stand til at bestemme sig”. Thobias siger det perfekt selv, han elsker David, fordi han er David. Til gengæld savnede jeg ret meget, at man fik et bedre indblik i de andre karakterer. Thobias er så bange for, hvordan hans venner og hans familie vil reagere på, at han er sammen med David, men det er kun deres første reaktion på at høre om det efter de er slut der er med i bogen. Jeg følte virkelig, at jeg manglede noget, da bogen var slut, noget der kunne få mig til at føle, at historien faktisk også var slut. Jeg ser mere Historien om en dreng som Thobias’ egen historie, om hvordan han lærer at acceptere sig selv, men det var egentlig det, jeg så godt kunne lide ved den første bog: det var ikke det, det handlede om. Jeg er ret splittet omkring denne her bog, for jeg kan godt lide den. Den er godt skrevet og det er nogle karakterer, hvis oplevelser og følelser gør indtryk på mig som læser, men jeg følte at jeg manglede noget undervejs og til sidst. Der kommer en tredje bog i serien og jeg ser virkelig frem til at læse den, for jeg tror Line Lybecker har fat i noget med de her historier. Hvad man så end håber på at få ud af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.