Warcross (Warcross #1) af Marie Lu

Wacross (Warcross #1) af Marie Lu og oplæst af Nancy Wu. Udgivet af Penguin i 2017. Hørt som lydbog fra Listening Library.
 
For the millions who log in every day, Warcross isn’t just a game—it’s a way of life. The obsession started ten years ago and its fan base now spans the globe, some eager to escape from reality and others hoping to make a profit. Struggling to make ends meet, teenage hacker Emika Chen works as a bounty hunter, tracking down players who bet on the game illegally. But the bounty hunting world is a competitive one, and survival has not been easy. Needing to make some quick cash, Emika takes a risk and hacks into the opening game of the international Warcross Championships—only to accidentally glitch herself into the action and become an overnight sensation.
Convinced she’s going to be arrested, Emika is shocked when instead she gets a call from the game’s creator, the elusive young billionaire Hideo Tanaka, with an irresistible offer. He needs a spy on the inside of this year’s tournament in order to uncover a security problem . . . and he wants Emika for the job. With no time to lose, Emika’s whisked off to Tokyo and thrust into a world of fame and fortune that she’s only dreamed of. But soon her investigation uncovers a sinister plot, with major consequences for the entire Warcross empire.
 
Da jeg først så Warcross omkring på nettet, var jeg faktisk ikke særlig interesseret i bogen. Forsiden tiltaler mig slet ikke, og det tog lang tid, før jeg faldt over den igen og rent faktisk læste, hvad den handler om. Og så ville jeg egentlig gerne læse den alligevel og jeg er glad for, at jeg gav den en chance.
 
På mange måder minder bogen mig lidt om Ernest Clines Ready Player One. Også selv om historierne slet ikke ligner hinanden det mindste. Det er nok på grund af præmisset om en enorm, ja global virtual reality spilverden. I Warcross er spillet forholdsvist nyt, men har allerede vundet indpas verden over. Og den årlige begivenhed, mesterskabet i Warcross, er en af de største begivenheder overhovedet. Fjernt fra denne verden af penge og glamour, lever Emika Chen. Hendes liv er en lang kamp for at tjene penge nok til at leve, dag til dag. Men Emika er desuden en mega dygtig hacker og om det er med vilje eller ved et uheld, får hun hacket sig ind i åbningsceremonien af årets Warcross mesterskab – og så ved hele verden pludselig hvem hun er.
 
Hvad Emika ikke regner med, er at opfinderen af Warcross, Hideo Tanaka, tilbyder hende et job. Nogen har pillet ved spillet, nogen prøver måske at ødelægge mesterskabet. Og pludselig befinder Emika sig midt i mesterskabet, i hele verdens søgelys, men hun langsomt undersøger den mystiske hacker Zero og lidt efter lidt afdækker hun en plan, der er langt større og mere indviklet end Emika først troede. Hendes hjerte kommer lige så meget i fare som nogle af de andre karakterers liv, og jeg kan faktisk godt lide det twist, der kommer mod slutningen, der gjorde historien endnu mere indviklet.
 
Generelt er jeg ret vild med Marie Lus bøger, efterhånden tror jeg, at jeg har læst dem alle sammen og Warcrossadskiller sig en del fra de andre bøger med sit mere science fiction-prægede univers. Det skal man ikke lade sig snyde af, jeg er ret sikker på at Marie Lu ved hvad hun gør, Warcross-universet er solidt opbygget, både spillets og bogens og de forskellige karakterer er præcis lige så mangesidede og komplekse, som de altid er. Og lidt dystre i det. Det er svært ikke at holde med både Emika og Hideo, men jeg håber at man få endnu mere at se til de andre Warcross-spillere i resten af serien, for de vandt i langt højere grad min interesse og sympati end hovedpersonerne gjorde.
 
Jeg forsøger virkelig ikke at spoile denne her bog, for der sker rigtig mange twists undervejs og jeg kunne godt lide overraskelsesmomenterne undervejs. Men jeg vil virkelig gerne anbefale denne her bog til dem, der vil læse en overraskende bog om både mod og kærlighed, rigtigt og forkert og ikke mindst en spændende kamp med sig selv om, hvordan man følger ens hjerte, når man er i tvivl om, hvad man egentlig vil. Warcrosser actionfyldt, med et gennemtænkt plot, et spændende univers og ikke mindst et farverigt karaktergalleri. Jeg glæder mig til den næste bog og til at se, hvad der sker efter slutningen på denne her bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.