Chanceløs (Game On #2) af Kristen Callihan

Chanceløs (Game On #2) af Kristen Callihan. Oversat af Merete Rostrup Fleischer, oplæst af Laura Drasbæk og Ari Alexander. Udgivet af Flamingo i 2018, oprindelig udgivet i 2015 med titlen The Friend Zone. Lydbog hørt hos Mofibo.
 
Anmeldelse af den første bog i serien: Sendt til tælling.
 
GrayG: Jeg føler, jeg kan fortælle dig alt. 
Ivymac: Det kan du. Sådan er det med venner.
GrayG: Jeg har aldrig været venner med en pige før.
Ivymac: Jeg er beæret over at være den første. 
Der er intet i verden, footballspilleren Gray har mindre lyst til end at køre rundt i sin agents datters tyggegummilyserøde bil. Men han har brug for et køretøj, og hun er på udveksling. En indædt sms, hvor hun truer ham med, hvad der sker, hvis han ødelægger hendes elskede bil, bliver starten på et overraskende venskab. Gray er en player og ikke til seriøse forhold, men pludselig er sms-samtalerne med Ivy dagens højdepunkt. Og Ivy kommer snart hjem fra udveksling …Ivy har to regler: Hun dater ikke sine venner, og hun dater ikke sin fars klienter. Men det kræver alt hendes selvdisciplin ikke at bryde begge regler, for Gray er fast besluttet på at forføre hende og bruger alle sine tricks for at få hende til at give ham og kærligheden en chance. Og hendes bedste ven er hurtigt ved at blive den mest uimodståelige fyr, hun nogensinde har mødt…Chanceløs er sprudlende, sexet collegeromance om den fine grænse mellem venskab og kærlighed. Latterfremkaldende dialoger, sydende hed sex og lækre footballspillere. What’s not to like?
 
Efter at have læst den første bog i Game On serien, var jeg helt klar på at fortsætte serien. Chanceløs er den uafhængige fortsættelse af Sendt til tælling, og handler om Ivy og Gray. På mange måde spiller bogen på klichéerne for NA genren, og for romance generelt, og historien om collegefootballspilleren Gray, stjerne og naturligvis med et ualmindeligt udseende og Ivy, datter af en karriereminded, ret forsømmende sportsagent af en far er en vellykket bog, på trods af klichéerne.

For at tackle dem først, så har Chanceløs et ret fast greb om den klassiske “drenge og piger kan ikke være venner”-trope og selv om det kan være uoriginalt ikke at gøre op med den, er det ikke noget, der gør bogen dårlig. Faktisk synes jeg, at Kristen Callihan er god til at skrive en historie, hvor venner-til-kærester forholdet føles rigtigt. Jeg heppede på Ivy og Gray hele vejen igennem, og derfor kunne det godt blive ret trist en gang i mellem at plottet forfalder til miskommunikation og ikke mindst mangel på kommunikation. Jeg kan godt forstå hvorfor, det er bestemt ikke derfor og det er det, der gør Ivy og Gray til så fantastiske karakterer. For selv om deres handlinger tit tider frustrerede mig, så forstår jeg godt hvorfor de gør, som de gør. Selv om det kan lyde sådan, så skal det ikke forstås, at jeg ikke bryder mig om bogen på grund af dens kliché-baggrund. For det fungerer virkelig godt, det er ikke noget spørgsmål om, at Ivy og Gray begge to er interesserede i hinanden og i at få det til at virke, men som i virkeligheden sker der en masse udforudsete ting, der komplicerer historien. Kristen Callihans styrke i denne her bog er karaktererne, ikke kun de to hovedpersoner, men også bipersonerne, især kom jeg til at holde af Ivys søster Fiona og jeg blev virkelig glad for at finde ud af at hun er hovedperson i bog tre. I Chanceløs fungerer de klassiske troper, fordi de bliver blandet med andre elementer og det viser sig, at der bliver fortalt en anden og større historie en det besværlige ved at falde for en af sine venner, og ikke forfalder til ren forudsigelighed.

Og jeg kan virkelig, virkelig godt lide denne her bog. For mig er den første bog stadig den bedste af de to, men Chanceløs er en virkelig medrivende og forførende bog at læse, og jeg er nødt til at rose de to danske oplæsere for den måde, de levendegør Ivy og Gray i lydbogen. Især den mandlige oplæser fik Gray til at fremstå som en helt fantastisk karakter, både når han var fjollet, morsom eller endda irriterende. Når jeg lyttede til bogen, var jeg helt opslugt af historien og glemte tid og sted. Den var både sjov og spændende og der skete flere ting, der overraskede mig positivt.

Efterhånden kan man godt sige, at jeg er virkelig hooked på denne her NA/college romance genre og Chanceløs er bestemt en anbefalelsesværdig tilføjelse til genren. Hvis man er interesseret i en lethjertet sommerbog, vil Chanceløs overraske en, for den er både let og sensuel, samtidig med at der er noget på spil og begge karakterer må arbjede med store spørgsmål. Jeg er kæmpe fan af Kristen Callihans serie og jeg glæder mig til at læse den tredje bog snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.