Tag Tuesday: Mid Year Book Freakout 2018

Det er den tid på året. Vi har vendt kalenderen og det er juli og jeg fatter ikke, at der allerede er gået halvdelen af 2018. Det virker rigtig passende for mig at besvare dette her tag i dag, for vi er ikke kun halvvejs igennem året, men jeg står over for et nyt kapitel i mit liv og det er helt umuligt at lade være med at se tilbage. Jeg er nemlig blevet færdig med kandidaten i litteraturvidenskab og afslutter 5 års studier. Det er vildt for mig, at jeg er nået hertil, for der har været dage, hvor jeg havde lyst til at droppe helt ud af kandidaten, dage hvor jeg ikke kunne se, hvad jeg kunne brugene fagene til og dage hvor jeg var virkelig bange for, at jeg ikke ville kunne opnå det, jeg gerne vil. Jeg har gået i skole i 19 af de sidste 20 år og det er ubeskriveligt underligt, at jeg ikke skal det længere. Jeg leder efter arbejde; et rigtig, fast, voksenarbejde og det er ærligt talt lige dele spændende og skræmmende lige nu. Jeg har hele tiden drømt om og planlagt at arbejde med bøger og lige nu går søgningen i den retning, men det er svært at sige, hvor det ender.
Men det skal også handle om bøgerne. jeg har læst 70 bøger i 2018 ind til videre, ud af et mål på 100, men mine læsevaner har været meget blandede i de sidste 6 måneder og egentlig læste jeg mest speciale-relaterede bøger indtil en gang i april. I juni stak det helt af med hyggelæsningen og jeg færdiglæste 18 bøger. Jeg har vendt tilbage med bloggen og har så mange indlæg planlagt til den her måned, at jeg næsten er nervøs for, at jeg kommer til at spamme folk med opdateringer. Men jeg er så glad for at være tilbage, for at læse igen bare fordi jeg vil og lige prævis hvad jeg vil. Jeg tror, det bliver sjovt at besvare tagget i år, for jeg har ikke lavet nogen tilbagebliksindlæg i løbet af specialeperioden. Og uden mere udenomssnak vil jeg besvare Mid Year Book Freakout tagget, lige som jeg gjorde sidste år.
Igen har jeg selv oversat spørgsmålene.
#1 Den bedste bog, du har læst i 2018.
Der er rigtig mange runner-ups til det her spørgsmål, blandt andet har jeg genlæst The Lord of the Rings med lige så stor glæde som tidligere, jeg var vild med Patrick Ness’ nyeste bog på dansk, Knivens stemme, ungdomsromanerne Provinspis af Ditte Wiese og The Hate U Give af Angie Thomas gjorde voldsomme indtryk på mig, der stadig ikke har givet slip. Men jeg tror, den bedste bog, jeg har læst i år ind til videre må være Wonder af R. J. Palacio. Jeg havde tårer trillende ned af kinderne til sidst og det er længe siden, en bog har rørt mig så meget.
#2 Den bedste sequel, du har læst i 2018.
Det må enten være Rick Riordans Magnus Chase and the Ship of the Dead, den tredje og sidste bog i Magnus Chase trilogien eller måske Panteons prøve af Boris Hansen og Mørkets sangfugl af Marie-Louise Rønning. Fælles for de 3 er dog, at jeg også var rigtig vild med de foregående bøger i serien og de lever i mine øjne op til det niveau, de første bøger sætter. Det samme gælder Stenløvens brøl af Sidsel Sander Mittet, som jeg var endnu gladere for, end jeg troede jeg ville blive, fordi jeg vidste nogenlunde hvordan den ville slutte. Det var en skøn læseoplevelse. Men den tredje bog i Leigh Bardugos Grisha serie, Ruin and Rising oversteg mine forventninger og er min yndlingsbog i den serie.
#3 En nyudgivelse, du ikke har læst endnu, men gerne vil.
Den nye bog i Shatter Me-universet, Restore Me udkom i marts i år og selv om det er en bog, jeg er enormt hyped på at læse, så har jeg ikke fået det gjort endnu. Jeg håber, at jeg når det i løbet af i år.
#4 Den udgivelse, du glæder dig mest til i anden halvdel af 2018.
Altså, nu har jeg jo lige fået at vide, at den fjerde og sidste bog i Boris Hansens Panteon-saga udkommer allerede til september, så den glæder jeg mig jo enormt meget til! Ellers glæder jeg mig til Maps of Days af Ransom Riggs, hvor vi vender tilbage til Jakob og de andre sælsomme børns historie, nu i USA og til at læse to af mine nyeste yndlingsforfatteres første samarbejde: What If It’s Us af Adam Silvera og Becky Albertalli.
#5 Den største skuffelse.
Det har været ret begrænset med skuffende læsning i den første halvdel af året, måske fordi jeg har været ekstra omhyggelig med at udvælge bøger, da jeg ikke har haft særlig meget tid eller overskud. Jeg var dog rigtig skuffet, da jeg i starten af året lyttede til And Then There Were Four af Nancy Werlin og historien på ingen måde fangede mig og karaktererne føltes flade, især efter at beskrivelsen virkelig pirrede min interesse.
#6 Den største overraskelse.
The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue af Mackenzie Lee endte med at overraske mig virkelig positivt, også selv om historien tager en helt uventet drejning, så kunne jeg ikke lade være med at blive helt opslugt af universet og karaktererne og jeg glæder mig til den næste bog.
#7 Favorit nye forfatter, enten debutant eller ny for dig.
R. j. Palacio. Mackenzi Lee. Leigh Bardugo, som jeg har læst hele 5 bøger af i år ind til videre. Eller måske er det Ditte Wiese.
#8 Nyeste fiktive crush.
Det er ikke helt nyt, men jeg har endelig læst Darkest Minds trilogien færdig og er om muligt endnu mere vild med Liam. Et helt nyt må så være Gray fra Chanceløs af Kristen Callihan, oplæseren i den lydbog, jeg hørte, gjorde et helt fantastisk arbejde med at bringe ham til live, men alene på skrift var han skøn at følge.
#9 Nyeste yndlingskarakter.
Ida fra Provinspis, Zu fra The Darkest Minds-trilogien, Felicity fra The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue og Auggie og Via fra Wonder.
#10 En bog, der fik dig til at græde.
Igen, Wonder af R. J. Palacio.
#11 En bog, der gjorde dig glad.
Det må være Chanceløs af Kristen Callihan. Det gjorde mig simpelthen så glad at læse den bog, også selv om den er ret dramatisk til tider.
#12 Favoritfilmatisering af en bog, du har set ind til videre i år.
Det kommer lidt an på, hvad der menes, skal det være en fra i år eller bare en, jeg har set i år? Jeg har endelig fået set filmatiseringen af The Death Cure og synes det var en god afslutning på filmserien, til trods for ændringerne fra bøgerne. Jeg har også langt om længe fået set filmatiseringen af Wonder og den knuste mit hjerte præcis lige så meget som bogen. Og jeg er slet ikke klar til at tale om “Love, Simon” endnu, som er baseret på Simon vs. The Homo Sapiens’ Agenda og som på alle måder nok er min favorit.
#13 Din favoritanmeldelse, du har skrevet i år.
Jeg har ikke skrevet ret mange anmeldelser i år ind til videre, men jeg tror faktisk, at det enten er min anmeldelse af Provinspis af Ditte Wiese eller den jeg har skrevet af The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien, bare fordi det var virkelig svært at skrive en anmeldelse af en bog, jeg er så glad for og som jeg har læst rigtig mange gange, og har læst rigtig meget om.

#14 Den smukkeste bog, du har købt i år – eller fået.
Der er absolut ingen tvivl at opspore, når jeg siger, at det er de Folio Society udgaver af The Lord of the Rings, The Hobbit og The Silmarillion, alle sammen af J. R. R. Tolkien, som jeg fik af mine forældre og mine søstre, da jeg blev færdig med min kandidat. De er på billedet nedenfor og jeg er vild med dem. De får nok en eller anden æresplads på mine reoler, ved siden af de slidte paperbacks, som er fyldt med overstregninger, noter og mærkater fra specialet.
#15 Hvilke bøger, skal du have læst i løbet af anden halvdel af 2018?
Jeg har alt for mange bøger, jeg gerne vil nå at læse. Af dem, jeg har stående på mine reoler lige nu, vil jeg gerne nå at læse en stor del af mine FairyLoot bøger, jeg vil gerne genlæse Shatter Me-serien, før jeg læser den sidste, gøre Lorien Legacies færdig, så jeg kan begynde på spin off-serien og jeg har alt for mange ulæste bøger generelt, så jeg vil gerne gøre det tal mindre ved at læse en del af dem.

Comments

  1. Det er den virkelig også, det kom ret meget bag på mig, men den er både sjov og eftertænksom og karaktererne er så godt beskrevet. Jeg glæder mig til den næste bog kommer til efteråret, hvis jeg husker rigtigt.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.