Stalking Jack the Ripper (Stalking Jack the Ripper #1) af Kerri Maniscalco

Stalking Jack the Ripper (Stalking Jack the Ripper #1) af Kerri Maniscalco. Indlæst af Nicola Barber. Udgivet af Hachette Audio i 2016. Lyttetid 9 timer og 26 minutter. Lydbog lånt igennem biblioteksappen Libby.
Seventeen-year-old Audrey Rose Wadsworth was born a lord’s daughter, with a life of wealth and privilege stretched out before her. But between the social teas and silk dress fittings, she leads a forbidden secret life.

Against her stern father’s wishes and society’s expectations, Audrey often slips away to her uncle’s laboratory to study the gruesome practice of forensic medicine. When her work on a string of savagely killed corpses drags Audrey into the investigation of a serial murderer, her search for answers brings her close to her own sheltered world.

The story’s shocking twists and turns, augmented with real, sinister period photos, will make this dazzling debut from author Kerri Maniscalco impossible to forget.

Stalking Jack the Ripper var virkelig en overraskelse. Jeg er fascineret af forfatterens sprogbrug, der er fyldt med rige detaljer og føles victoriansk, uden at føles gammeldags og irriterende opstillet. Især at høre bogen som lydbog gjorde, at jeg nu og da fortabte mig fuldstændig i de forskellige beskrivelser, og det er egentlig ikke fordi der er brugt meget tid på det. Der er klart fokus på handlingen og på at bevæge plottet fremad, men selv det sker med bemærkninger om bevægelser, omgivelser, udtryk og med masser af personlighed. Især beskrivelserne af nattelivet i byen var farverige og alligevel ret dunkle, der er plads til de lave detaljer, til dem, en datter af en Lord, ikke burde hverken se eller høre noget til. Jeg kunne virkelig godt lide oplæseren, Nicola Barber, som havde en fantastisk britisk accent, der tilføjede en masse personlighed til Audrey Roses allerede ret karakterfaste person.

Apropos Audrey Rose, så er jeg absolut fan. I mange tilfælde, når en forfatter vil skrive en bog sat i den victorianske æra, så gør de det med en meget moderne hovedperson, især hvis det er en kvinde, som på ingen måde er interesseret i at passe ind i det samfund hun er en del af og derfor for ofte ender med at blive ensidet og stædigt “modsat” og anderledes. Som et resultat deraf, gør forfatterne deres hovedperson meget anti-feminine. Ikke forstået sådan at de ikke er feminine, men de hader mere eller mindre alt det, der konventionelt er feminint i deres tid og univers. Audrey Rose er også en morderne kvinde, hun vil ikke bare sidde stille i pænt pyntet tøj, tie stille og brodere og finde sig en rig mand og opgive alle sine drømme. Faktisk er hun ret så badass i sin omgang med lig og lignende, som ville få mig til at b.live syg eller løbe skrigende væk. Men hun er stadig også utroligt feminin og bærer sin interesse i tøj og kjole med stolthed lige så meget som hendes mere utraditionelle interesserer. Det gjorde hende til en fryd at læse, i mine øjne, for jeg elskede at hun både gik op i det traditionelt feminine og det utraditionelle. Det føltes ægte. Hun har humor og selvforståelse og ved, hvornår hun har overskredet sin egen grænse. Men hun er også håbløst stædig og uvillig til at tage imod hjælp, når den bliver givet på baggrund af hendes køn. Jeg havde ikke så meget interesse i den romantiske side af bogen og jeg havde egentlig mere en opfattelse af, at det var med, fordi det er en uundgåelig del af en ung kvindes liv i det øverste samfundslag i tiden. men jeg kunne godt lide Thomas Cresswell, specielt han og Audrey Roses intelligente og humoristiske forhold og måde at tale til hinanden på.

Selve historien overraskede mig ikke så specielt meget. Jeg havde gættet Jack the Rippers identitet inden den blev afsløret, men ikke fra starten af. Måden der bliver givet forskellige hints, enten falske spor eller direkte mod den virkelige morder, og ud over karaktererne var det min favoritting omkring bogen. Historien var en god blanding af mordmysterie og historisk fiktion og jeg nød at lytte til bogen og følge med i udviklingen af plottet. Det er godt skruet sammen og jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til at følge med i hvad der sker videre i Kerri Maniscalcos univers. Jeg er ret imponeret over, at dette er Maniscalcos debutroman, og selv om der er nogle ting undervejs, der irriterede mig lidt, så er det småting og som helhed er Stalking Jack the Ripper en vellykket roman. Den er underholdende, hurtig i plottet og velskrevet og jeg håber på at den finder vej til de danske hylder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.