Hollow City (Miss Peregrine’s Peculiar Children #2) af Ransom Riggs

Hollow City (Miss Peregrine’s Peculiar Children #2) af Ransom Riggs. Udgivet af Quirk Books i 2014. 396 sider.
Læs min anmeldelse af den første bog her: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.
September 3, 1940.
Ten peculiar children flee an army of deadly monsters.
And only one person can help them – but she’s trapped in the body of a bird.

The extraordinary journey that began in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children continues as Jacob Portman and his newfound friends journey to London, the peculiar capital of the world. There, they hope to find a cure for their beloved headmistress, Miss Peregrine. But in this war-torn city, hideous surprises lurk around every corner. And before Jacob can deliver the peculiar children to safety, he must make an important decision about his love for Emma Bloom.

Hollow City draws readers into a richly imagined world of telepathy and time loops, of sideshows and shapeshifters – a world populated with adult “peculiars”, murderous wights, and a bizarre menagerie of uncanny animals. Like its predecessor, this second novel in the Peculiar Children series blends thrilling fantasy with never-before-published vintage photography to create a one-of-a-kind reading experience.

Hollow City er efterfølgeren til Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children og i mine øjne er den endnu bedre end den første. Jeg kan nemlig virkelig godt lide det næsten tidsrejse-lignende perspektiv med at rejse frem og tilbage mellem loops og nutiden og selv om der er meget at holde styr på med hensyn til, hvor karaktererne befinder sig, så er Ransom Riggs god til at holde læseren i hånden og sørge for at der er tilstrækkeligt med information til, at man kan følge med.

En af de ting, jeg godt kan lide ved denne her bog er, at de sælsomme børn bliver udfordrede på deres opfattelse af både dem selv, men også verden omkring dem og normale mennesker. Især Emma tager det nært, når deres selvopfattelse bliver udfordret, men det er nogle virkelig gode spørgsmål der bliver stillet når en af de sælsomme giver udtryk for at de på en eller anden måde er mere værd at rædde fra bombardementet af London under Anden Verdenskrig end de normale mennesker, fordi de også bliver jaget af hollowgasts og lignende, mens vi møder to søstre hvoraf den ene er normal og den anden har en meget ukendt peculiaritet. Det er en ret lille detalje, men jeg bliver altid så glad af det, fordi det er med til at udfordre karakterer, der har været meget beskyttede og levet i deres egen boble, hvor de har kunnet opføre sig mere eller mindre som de har lyst til.

Og så bliver der introduceret et væld af nye karakterer, både normale mennesker, andre sælsomme mennesker end Miss Peregrines protegeer og ikke mindst sælsomme dyr. Jeg er vild med dem, de er så sjove, mens de på en måde også er tragiske. Og jeg håber, de vender tilbage senere i historien.

En stor del af plottet handler om at Jacob og børnene forsøger at redde Miss Peregrine fra at være fanget i fugleskikkelse for altid og det fører dem dels frem og tilbage i tid, på afveje til de sælsomme dyrs loop og dybt ind i London anno 1943 under bombardementerne. Og selv når man tror, man har gættet hvad der sker, hiver Ransom Riggs tæppet væk under sine læsere og jeg sad tilbage med en følelse af “åh nej, hvad nu?”. For bogen slutter med mere end et overraskende twist og det hele bliver meget større end Jacob, Emma og de andre er klar over. Men de lader sig ikke sådan slå ud og selv om de har endnu større problemer end før, så er de i det mindste sammen og vil ikke stoppe for noget i verden når det kommer til at redde dem de elsker. Det betyder også, at de bliver nødt til at redde alle andre, både sælsomme og almindelige mennesker. Hvis de kan.

Efter min mening, og flere genlæsninger af bogen, er Hollow City ikke blot en værdig fortsættelse i serien, men den hæver niveauet. Alting bliver større, nogle af billederne bliver mere creppy, historien bliver mere indviklet, men karaktererne får lov til at udvikle sig og der er lagt op til en storslået finale på denne første trilogi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.