A Darker Shade of Magic (Shades of Magic #1) af V. E. Schwab

 
A Darker Shade of Magic (Shades of Magic #1) af V. E. Schwab. Udgivet af  Tor Books i 2015. 400 sider. Lånt på biblioteket.
Kell is one of the last Antari—magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel Londons; Red, Grey, White, and, once upon a time, Black.
Kell was raised in Arnes—Red London—and officially serves the Maresh Empire as an ambassador, traveling between the frequent bloody regime changes in White London and the court of George III in the dullest of Londons, the one without any magic left to see.
Unofficially, Kell is a smuggler, servicing people willing to pay for even the smallest glimpses of a world they’ll never see. It’s a defiant hobby with dangerous consequences, which Kell is now seeing firsthand.
After an exchange goes awry, Kell escapes to Grey London and runs into Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She first robs him, then saves him from a deadly enemy, and finally forces Kell to spirit her to another world for a proper adventure.
Now perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, they’ll first need to stay alive.
 
Det her er min første bog af Victoria Schwab, og det er på trods af at jeg i årevis har set forskellige BookTubers rose hendes bøger til skyerne. Og lad mig bare sige: jeg er med på vognen. Shades of Magic-serien blev den første, jeg kastede mig over, for jeg faldt fuldstændig for beskrivelsen af parallelle universer og magi og alting.
Noget af det, jeg virkelig fandt interessant ved bogen, er netop det her med de parallelle universer, alle sammen med en by, der hedder London. De her London’er ligger ikke alle samme sted i hver verden, og i det hele tiden er der ikke mange ligheder mellem de verdener. Red London, hvor Kell er fra, er et typisk fantasy-univers hvor magi er i overflod, Grey London minder meget om vores verden hvor magi regnes for overtro og er utilgængelig. White London er en verden hvor magien er ved at forsvinde og de, der lever der, prøver igennem desperate magtkampe at holde på magien og magten. Black London er en verden, der allerede er opslugt og ødelagt af magien og ligger øde hen, afskåret fra de andre tre. Og igennem Kell lærer vi de forskellige verdener at kende.
For Kell er en af kun to, der har evnen til at rejse imellem de forskellige verdener, og naturligvis udnytter han sin evne. Ud over at bringe beskeder frem og tilbage mellem regenter i de forskellige London’er, bringer Kell også nipsting og skrammelgenstande på tværs af grænserne, noget der ellers er voldsomt ulovligt. Kell ved at det er med livet som indsats, men han føler sig fanget i sin tilværelse som budbringer og selv om han føler sig som en bror til prinsen af Red London, og vice versa, så er han stadigvæk kongens ejendom. Jeg fandt det virkelig fascinerende at lære mere om hans smuglervirksomhed og ville ønske, at det havde fyldt mere i bogen.
I stedet er det mere det, der sætter gang i hele bogens plot, da en udveksling går galt og Kell pludselig finder sig på den forkerte side af regenterne af White London og jaget for livet. Når det kommer til stykket, så er det ikke fordi jeg ikke kunne lide den del af plottet, der er fart over feltet og hver eneste gang man tror Kell kan få en pause, sker der noget, der får ham til at flygte igen. Hele vejen igennem var jeg virkelig opslugt af historien og vendte side efter side for at finde ud af, hvad der ville ske med Kell og dem omkring ham.
Jeg håber lidt, at med den stadigt stigende popularitet serien får, at den kommer på dansk på et tidspunkt, for Victoria Schwab har skrevet en virkelig fed historie. Kell som hovedperson er virkelig spændende at følge, for en af de ting, der definerer ham er, at han ikke er bange for at tage de beskidte valg. Undervejs støder han ind i karakteren Lila Bard, en kvinde fra Grey London, der føler en voldsom udlængsel og drømmer om at blive pirat, som bliver suget ind i Kells verden og problemer og helt klart er en af mine yndlingskarakterer. Som sagt er der fart på nærmest fra start til slut og efter de forskellige verdener er blevet defineret, er det igennem Kell og Lilas oplevelser, at man lærer mere om dem. Selve historien hænger godt sammen, og selv om det kan være forvirrende med flere verdener, havde jeg ikke problemer med at følge med i, hvor de var henne og hvad reglerne for den verden var.
Inden længe bliver jeg nødt til at læse videre. A Darker Shade of Magic slutter med en heftig actionscene og nogle virkelig mindeværdige skurke, og jeg er spændt på at se hvad der sker med Kell og Lila efter det, de kommer igennem. Da jeg havde lånt bogen på biblioteket, er jeg heller ikke i tvivl om, at det er en serie, jeg gerne vil have hjem til min samling. Og alle andre bøger af Victoria Schwab, eller V. E. Schwab som hun også skriver under. Det er en ny forfatter for mig fra sidste år, men jeg kan klart anbefale A Darker Shade of Magic som startpunkt for hendes forfatterskab. Den er underholdende, actionfyldt, med veldefinerede universer og magisystemer og ikke mindst en morsom hovedperson med verdens sejeste jakke, der kan vendes igen og igen og indeholder mange jakker (og gemmesteder) i en.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.