Aru Shah and the End of Time (Pandava Quartet #1) af Roshani Chokshi

 
Aru Shah and the End of Time (Pandava Quartet #1) af Roshani Chokshi. Udgivet af Rick Riordan Presents og Disney Book Group i 2017. Ebog lånt igennem biblioteksappen Libby. 368 sider.
Twelve-year-old Aru Shah has a tendency to stretch the truth in order to fit in at school. While her classmates are jetting off to family vacations in exotic locales, she’ll be spending her autumn break at home, in the Museum of Ancient Indian Art and Culture, waiting for her mom to return from their latest archeological trip. Is it any wonder that Aru makes up stories about being royalty, traveling to Paris, and having a chauffeur?

One day, three schoolmates show up at Aru’s doorstep to catch her in a lie. They don’t believe her claim that the museum’s Lamp of Bharata is cursed, and they dare Aru to prove it. Just a quick light, Aru thinks. Then she can get herself out of this mess and never ever fib again.

But lighting the lamp has dire consequences. She unwittingly frees the Sleeper, an ancient demon whose duty it is to awaken the God of Destruction. Her classmates and beloved mother are frozen in time, and it’s up to Aru to save them.

The only way to stop the demon is to find the reincarnations of the five legendary Pandava brothers, protagonists of the Hindu epic poem, the Mahabharata, and journey through the Kingdom of Death. But how is one girl in Spider-Man pajamas supposed to do all that?

Efter i mange år at have været fan af Rick Riordans bøger, var jeg en af dem, der blev virkelig glad for at høre, at han i samarbejde med sit forlag og sin agent har startet imprintet – en underforlag for at bruge et andet ord, Rick Riordan Presents. Det betyder flere fantastiske mytologi-inspirerede eventyr til børn og unge og jeg er så klar til det. Den første bog, der blev antaget og udgivet er Aru Shah and the End of Time og derfor er det på sin plads, at det var der, jeg valgte at starte med den bog.
I historien om 12-årige Aru Shah foregår i Seattle og handler om hvordan hun ved et uheld får vækket “the Sleeper”, hvilket vil føre til tidens, og verdens undergang. Blandingen af hinduistisk mytologi og karakterer med det moderne samfund resulterer i en historie, der både er morsom, men også til tider ret skræmmende at forestille sig. Det er farverigt og spændende at følge med i Arus rejse i en parallel form for verden der er fyldt med store og små guder og mytologiske væsner. En af de ting, jeg synes Roshani Chokshi gør virkelig godt er at sætte sin læser ind i de forskellige myter og regler, uden at det blev for meget info-dump på en gang. Det er nemlig ikke en mytologi, jeg er særlig bekendt med, ikke bare med hensyn til navnene og karakterer, men også historierne, der bliver fortalt. Og de viser sig at være meget vigtigt for Aru og hendes følgesvende at kende de historier. 
Aru er en vidunderlig hovedperson. Hun har en tendens til at lyve, hvad hun kalder “to fib”, for ikke at kalde det løgne eller hvide løgne og det er et ret interessant karaktertræk at give ens hovedperson. Det gør hende ikke ligefrem til en  helt vildt likeable karakter, men det er ironisk nok derfor, jeg godt kunne lide hende som person efterhånden som det får større og større betydning for hende og dem omkring hende. Udover det er hun enormt sarkastisk, og har et virkeligt stort mod, så hun ikke trækker sig tilbage fra de imponerende og til tider truende skikkelser. Det var en fornøjelse at læse om hende og umuligt ikke at heppe på hende.
Jeg kan virkelig anbefale, at man tager fat i denne her serie. Bog to udkommer senere i år og jeg glæder mig virkelig til mere Aru Shah eventyr. Historien er fortalt i et let sprog og har lige dele magi, action, mysterier og humor. På mange måder minder fortællestilen om Percy Jackson-serien, men på den gode måde hvor det er de bedste sider, der også kan findes her. Jeg vil anbefale bogen til samme aldersgruppe og håber på at der er nogen der tager den op til dansk oversættelse inden længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.