Favourites | FairyLoot Unboxing #5

Marts er FairyLoots årsdag, i år har de sendt bokse ud med bogkærlighed i 3 år og som altid er jubilæumsboksen lilla i stedet for sort. Temaet for denne boks var ‘favourites’ og jeg har været rigtig spændt, da det kan være så meget forskelligt og det derfor måske er mere hit-or-miss end normalt. Jeg havde dog ret hurtigt gættet månedens bog og den glæder jeg mig til at læse. Og så blev jeg ret overasket over, hvor hurtigt boksen kom, efter jeg havde modtaget min tracking mail. Så for en gangs skyld har Bring været hurtige. Som altid kan man læse meget mere om FairyLoot på deres hjemmeside her.

Det første, jeg fandt under lagets af “fluff”, var det her fine par sokker. Det er Alice in Wonderland-inspirerede sokker og bærer en kort linje til halvandet fra bogen på begge sokker. Jeg har aldrig været den helt store Alice-fan, selv om jeg bestemt har nydt bogen og filmen mange gange, men det er ikke en barndomsklassiker for mig som det er for mange andre. Men jeg er vild med sokkerne, der er enkle og fine, og jeg er typen der er ret glad for at gå på strømpefødder, så de er kært velkomne i min samling af boglige sokker.

Herefter fandt jeg en ting, de havde afsløret var i boksen, nemlig denne lille 3 års jubilæumspin. Farverne er lige mig og jeg er glad for, at det er deres logo, som er den yndig lille fe og jeg derfor nemt kan sætte den sammen med noget andet. Ind til videre pryder den på mit pin flag sammen med alle de andre, men den bliver nok luftet til efterårets messer.

En anden lille, men åh så fin ting i boksen var dette minibogmærke. Det er svært at se på billedet, men bogmærket er faktisk meget lille, omtrent en halv bogside vil jeg skyde på (i højden altså). Det er til gengæld lavet af metal og virker ret holdbart. Citatet derpå er hentet fra Laini Taylors Strange the Dreamer, som var med i en FairyLoot boks helt tilbage way back when og før jeg fik lavet mig et abonnement. Bogen har jeg dog, selv om jeg ikke har fået den læst og jeg synes citatet er skønt alligevel. Der står “I turned my nightmares into fireflies and caught them in a jar”. Designet er lavet af KDP Letters.

Det næste er jeg ikke sikker på, jeg får brugt. Det er et sæt af index faner med forskellige overskrifter på og selv om det ser meget fint ud, og sikkert ville fungere fint nok, så er der en detalje, der irriterer mig. Og det er at den spidse ende ikke er den klistrede ende. Det virker meget ulogisk for mig, at den ende, der er en pil, ikke skal pege hen imod noget. Desuden er de lavet af papir og jeg foretrækker af bruge plastikfaner – I know, slemme mig at bruge plastik i dag, men min erfaring er bare at dem af papir bliver meget krøllede og nussede, når man efterlader dem i en bog. Fordi de er lavet af papir er de også hvide på bagsiden, så uanset hvilken side man sætter dem i, vil man kunne se alt for mange hvide faner, der lige ødelægger ideen om at koordinere farverne. Fine er de, men jeg ved ikke om jeg får dem brugt.

Inden jeg kommer til det helt store i boksen, så var der også disse tre karakterbaserede art prints. De er alle tre designet af @morgana0anagram, og forestiller fra venstre Jude og Cardan fra The Cruel Prince af Holly Black, Emika Chen fra Warcross af Marie Lu og Elias og Laia fra An Ember in the Ashes af Sabaa Tahir. Det er kun sidstnævnte bog, jeg ikke har læst, så i modsætning til så ofte før, kunne jeg faktisk genkende de fleste karakterer. Jeg har ikke rigtig noget sted at gøre af karakter art prints, da jeg foretrækker af hænge art prints med citater op i stedet for. Men jeg gemmer dem, enten i den pågældende bog eller i min æske med næsten alle mine art prints.

Det her billede yder i virkeligheden slet ikke dette tørklæde retfærdighed. Det er bare alt for stort til at jeg rigtig kunne tage et billede af det, der viser det hele, især fordi det er ret tyndt og derfor kan være svært det se uden den rigtige baggrund. I hvert fald er det et ret stort tørklæde, som er desginet som en bogreol. Her har FairyLoot været ret geniale og kunstneren Cara Kozik har haft mulighed for at kombinere mange forskellige bøger i en genstand. Jeg kan finde mange af mine favoritter som The Raven Boys af Maggie Stiefvater, Vicious af V. E. Schwab, Illuminae af Amie Kaufman og Jay Kristoff for bare at nævne nogle stykker. Det er sådan et fint tørklæde, og jeg er glad for at det er lavet i tyndt stof, så det ikke bliver alt for varmt at have på, nu vi går foråret i møde. Samtidig har jeg også mest af alt lyst til at hænge det op, så man bedre kan se det, men det bliver nok kun til noget, hvis jeg en dag får et palæ.

Til sidst er der bøgerne, for FairyLoot havde afsløret, at der ville være to bøger i månedens boks. Den første er en tidlig, eksklusiv udgave af Viper af Bex Hogan. Jeg har aldrig hørt om den før, men alene forsiden med de guld- og sølvfarvede foliedetaljer er nok til at jeg lige stopper op og kigger en gang til. Egentlig er jeg ikke stor fan af læse bagsidetekster og vide r meget om den bog, inden jeg går i gang med at læse den,men beskrivelsen af denne her bog fanger mig fra første linje.

He will make me a killer.
Or he will have me killed.
That is my destiny.


Seventeen-year-old Marianne is fated to one day become the Viper, defender of the Twelve Isles. But the reigning Viper stands in her way. Corrupt and merciless, he prowls the seas in his warship, killing with impunity, leaving only pain and suffering in his wake. He’s the most dangerous man on the ocean . . . and he is Marianne’s father. She was born to protect the islands. But can she fight for them if it means losing her family, her home, the boy she loves – and perhaps even her life?

Og så er der selvfølgelig månedens bog, som jeg rigtig nok havde gættet. Det er To Best the Boys af Mary Weber. Og jeg må indrømme, at jeg er meget spændt på, hvor fantasy-elementet kommer ind i denne her bog, for jeg har svært ved umiddelbart at se det. Den lyder til gengæld spændende, og jeg er ret vild med at FairyLoot har valgt at beholde coveret, som jeg godt kan lide. Bogen har farvede sider i en grå tone der matcher gulvet i labyrinten på forsiden, og er signeret af forfatteren.

Every year for the past fifty-four years, the residents of Pinsbury Port receive a mysterious letter inviting all eligible-aged boys to compete for an esteemed scholarship to the all-male Stemwick University. Every year, the poorer residents look to see that their names are on the list. The wealthier look to see how likely their sons are to survive. And Rhen Tellur opens it to see if she can derive which substances the ink and parchment are created from, using her father’s microscope.

In the province of Caldon, where women are trained in wifely duties and men are encouraged into collegiate education, sixteen-year-old Rhen Tellur wants nothing more than to become a scientist. As the poor of her seaside town fall prey to a deadly disease, she and her father work desperately to find a cure. But when her Mum succumbs to it as well? Rhen decides to take the future into her own hands—through the annual all-male scholarship competition.

With her cousin, Seleni, by her side, the girls don disguises and enter Mr. Holm’s labyrinth, to best the boys and claim the scholarship prize. Except not everyone’s ready for a girl who doesn’t know her place. And not everyone survives the maze.

Det er alt, der var i månedens boks. og jeg har det lidt blandet med den, der er nogle ting, jeg ikke rigtig kan se mig selv få brug for, mens der er andre ting, jeg er helt vild med. Jeg tror min favorit enten måde være bogmærket eller tørklædet.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.