These Rebel Waves (Stream Raiders #1) af Sara Raasch

These Rebel Waves (Stream Raiders #1) af Sara Raasch. Udgivet af Balzer + Bray i 2017. 474 sider. Eksklusiv FairyLoot udgave.

Adeluna is a soldier. Five years ago, she helped the magic-rich island of Grace Loray overthrow its oppressor, Argrid, a country ruled by religion. But adjusting to postwar life has not been easy. When an Argridian delegate vanishes during peace talks with Grace Loray’s new Council, Argrid demands brutal justice—but Lu suspects something more dangerous is at work.

Devereux is a pirate. As one of the outlaws called stream raiders who run rampant on Grace Loray, he pirates the island’s magic plants and sells them on the black market. But after Argrid accuses raiders of the diplomat’s abduction, Vex becomes a target. An expert navigator, he agrees to help Lu find the Argridian—but the truth they uncover could be deadlier than any war.

Benat is a heretic. The crown prince of Argrid, he harbors a secret obsession with Grace Loray’s forbidden magic. When Ben’s father, the king, gives him the shocking task of reversing Argrid’s fear of magic, Ben has to decide if one prince can change a devout country—or if he’s building his own pyre.

As conspiracies arise, Lu, Vex, and Ben will have to decide who they really are . . . and what they are willing to become for peace.

These Rebel Waves er et virvar af synsvinkler, som det tog mig lidt for lang tid at få styr på. Egentlig er der kun tre, men de er meget forskellige og det angives ikke, hvem der fortæller hvornår. Til at begynde med befinder de tre karakterer sig tilpas langt væk fra hinanden til at deres historier er meget forskellige, men der går ikke lang tid før deres liv og derfor deres synsvinkler bliver mere og mere viklet ind i hinanden.

Til gengæld kunne jeg godt lide alle tre synsvinkler. I begyndelsen er Adeluna, eller Lu, nok den, der er mest spændende og det er også hende, der bærer det meste af fortællerstemmen i løbet af bogen. Som datter af to oprørere-nu-politikere har Lu altid haft et meget klart billede af, hvordan verden bør være. Ben er søn og arving til Argrids konge, men bærer på en hemmelighed, der ikke kun kan koste ham kronen, men livet. Og Devereux, er en slags pirat, en kriminel, som har en stor hemmelighed.

Der er ikke nok pirater i denne her bog. Så er det sagt. Jeg havde fået bogen solgt som en piratfantasy, men de såkaldte Stream Raiders vil jeg ikke rigtig kalde for pirater. I hvert fald oplever man aldrig dem rigtig udføre pirateri eller opføre sig sådan. I stedet virker de forskellige Stream Raider klaner mere som rivaliserende bander, som smugler magiske planter og bliver anset for kriminelle, hvilket skaber problemer i forhold til at så Grace Loray op at køre som en selvstændig, demokratisk nation. Men deres rolle er vigtig, ikke kun for Lu og hendes mission om at redde Grace Loray fra endnu en krig, men også for den verden, Raasch har skabt.

Magien i These Rebel Waves er plantebaseret og det er et virkelig fascinerende system. Det bliver godt beskrevet og det er centralt for alle tre hovedpersoners historie. Hvor Ben kommer fra er magien set som et udslag af ondskab og tidligere har Argrid forsøgt at invadere den lille ø, hvor Lu bor og hvor den botaniske magi findes. Magien og piraterne er begge to dele af et langt større spil, et politisk spil, som Lu, Dex og Ben på forskellige måder bliver hvirvlet ind i. For mig føltes bogen derfor mere som politisk fantasy end piratfantasy, og selv den botaniske magi kommer lidt i anden række.

Sara Raasch har til gengæld styr på politisk fantasy og jeg fandt det så fascinerende hvordan især Lu lærer meget mere om befolkningen på Grace Loray, der på trods af at det er en lille ø, er hjemsted for mange forskellige folkeslag og politiske og religiøse overbevisninger. Og selv om bogen tid tider gik ret langsomt fremad, nød jeg at se hvordan den her verden udfoldede sig for øjnene af mig. Der er stor forskel på Grace Loray og Argrid, og jeg håber lidt på at se mere til begge dele i den næste bog.

Manglen på pirater skuffede mig lidt til at begynde med, men jeg har som sådan ikke noget imod politisk fantasy. Og da først bogen begynder at få mere fart på og Lu og Dex kommer tættere på at afsløre en enorm hemmelighed, bliver det næsten umuligt at lægge bogen fra sig. These Rebel Waves var light langsom til at starte med, men endte med at blive en spændende historie med lidt magi og meget magtspil. Og mere end en total vild afsløring, som helt sikkert får betydning for mange af karakterernes liv og på handlingen i den næste bog. Jeg nød det unikke magisystem, baseret på botanik og videnskab, men også på naturen og instinkter, og de tre hovedpersoner var både sjove og interessante at følge. Tempoet er lidt op og ned, og jeg var lidt forvirret i begyndelsen, men ikke uinteresseret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.