Furthermore (Furthermore #1) af Tahereh Mafi

Furthermore (Furthermore #1) af Tahereh Mafi. Udgivet af Puffin i 2016. 416 sider.

Colour and magic combine in this enchanting new middle grade fantasy from the bestselling author of the Shatter Me series.

Born as blank as canvas in a world brimming with colour and magic, Alice’s pale skin and milk-white hair mark her as an outcast. Because, for the people of Ferenwood, colour and magic are one and the same. And since the disappearance of her beloved father, Alice is more determined than ever to prove herself and her own magical abilities.

To do so she’ll have to travel into the mythical, dangerous land of Furthermore, with the help of a fiercely annoying boy named Oliver. But nothing in Furthermore is as it seems, and it will take all of Alice’s wits to find her father and return him safely home.

Denne her bog er simpelthen så sød og magisk og farverig. Tahereh Mafi skriver normalt YA og Furthermore er hendes debut i middle grade genren. Og jeg er virkelig fan af den.

Furthermore er skrevet i et let læst sprog, der henvender sig til læseren på samme måde som jeg kan huske fra min barndom og eventyr, hvor forfatteren henvender sig til læseren, hvilket fik mig til at tænke på at høre eventyr blive læst op fra CD. Det gav bogen en stemning af hygge og højtlæsning og jeg nød det virkelig. Det er en meget anderledes måde at skrive på i forhold til Shatter Me-serien og jeg mener at Tahereh Mafi gør det rigtig godt. Det gør bogen levende og livagtig på en måde, jeg tror virkelig vinder indpas hos målgruppen, og for de ældre læsere som mig selv.

Furthermore foregår i en verden, der nærmest spilder over af farver og det er næsten umuligt ikke at forestille sig et Wonderland-lignende univers, hvor alting er så farverigt at det nærmest er uvirkeligt. Farver er ensbetydende med magi og derfor tror både Alice og alle andre at hun ikke har nogen magi – for hun har ikke nogen farver. Men Alice gemmer på en hemmelighed, hun ikke engang selv vil se i øjnene, men måske vil hendes oplevelser i Furthermore forandre hendes syn på sig selv, og lade andre for øjnene op for hvad Alice kan.

Alice og Oliver er virkelig skønne hovedpersoner, native og dumdristige som kun børn kan være det og alligevel begge to også meget modige, snarrådige og ikke så lidt villige til at gå langt for at nå deres drømme. Det leder dem ud af deres egen verden og ind i Furthermore, der er en mærkværdig verden fuldt med regler, der hele tiden bliver lavet om og det var for mig ikke den nemmeste verden at finde rundt i. Det var som om hvert nyt sted lavede om på alting og der går også lang tid før Alice og Oliver har så godt styr på Futhermores regler, at de begynder at kunne klare sig.

Historien er spændende, der er svært ikke at lade sig rive med af fortællerens iver efter at fortælle hvilke oplevelser der venter Alice og fordi bogen er skrevet i et meget tilgængeligt sprog, fløj siderne forbi jeg havde læst bogen færdig på ingen tid. Furthermore er magisk og farverig, en fortælling er vil vække fryd hos både yngre og ældre læsere, en bog der spiller på barnets fantasi og en af de bøger, jeg selv gerne ville have læst, da jeg var en 10 år gammel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.