Rebel Allies (Lorien Legacies: Lost Files #10-12) af Pittacus Lore

Rebel Allies (Lorien Legacies: Lost Files #10-12) af Pittacus Lore. Udgivet af HarperCollins i 2015. 416 sider.

Læs mine anmeldelser af de første tre novellesamlinger i serien her: The Legacies, Secret Histories og Hidden Enemy.
Læs også mine anmeldelser af de første fem romaner i serien her: I Am Number Four, The Power of Six, The Rise of Nine, The Fall of Five og The Revenge of Seven.

Lost Files: #10: The Fugitive follows Mark James as he tries to track down Sarah Hart, evade the Mogadorians and the FBI, and discover the identity of the mysterious blogger he knows only as GUARD.
Lost Files: #11: The Navigator reveals the truth about the crew of the two Loric spaceships who escaped to Earth and shows what happened to the pilots after they arrived and parted ways with the Garde.
Lost Files: #12: The Guard tells the story of the hacker who has been aiding the Lorien survivors from the shadows for years. She’s determined to defeat the Mogs—and she just found her secret weapon.

You know the truth about the Mogadorians’ invasion of Earth and the Garde who will do anything to defeat them—yet there is still so much to learn. The stories in Rebel Allies will help you get the answers you seek, but they will not help you stop the coming war. Only the Garde can save our planet. But they are not alone…

Denne her er en af de novellesamlinger i serien, som for alvor fylder nogle huller ud. Nogen, jeg gang på gang tager mig selv i at opdage, at jeg ikke selv har tænkt over, selv om jeg har læst serien mere end en gang. Hvad skete der eksempelvis med den pilot, der fløj rumskibet med de ni små børn og deres Cépan? Piloten i det mystiske andet skib med Ten og de andre chimeara? Men på en måde føles det som om at det er for sent i historien at forklare denne manglende viden og det er heller ikke mine favoritter i rækken af noveller.

‘The Fugitive’ er Marks historie efter Sarah er forsvundet fra Paradise, og det er helt sikkert den historie, jeg bedst kan lide. Jeg kan godt lide at følge med i Marks udvikling fra tomhjernet stereotyp til en, der for alvor vil gøre en forskel. Han får hjælp til at undvige både Mogadorianerne og FBI af en ukendt hacker, og sammen begynder de for alvor at se nærmere på samarbejdet mellem de to. Det er en spændende historie, men den slutter på et sted hvor jeg synes, der godt kunne være mere.

‘The Navigator’ er den historie, der handler om piloten fra skibet og hvad der skete efter at de alle sammen skiltes. Det er en ret barsk historie, og fortalt fra en overraskende synsvinkel, og starter faktisk på Lorien lige før angrebet. Jeg kan godt lide hende, hun kommer til Jorden sammen med Ten og bruger tiden på at forsøge at opspore piloten fra det første skib. Også hun bliver overrasket over Mogadorianernes tilstedeværelse. Jeg synes historien var virkelig spændende, den kommer ligesom ud af ingenting. Det giver mening, at historien først kommer nu, selvom den i kronologien ligger langt tidligere, for det viser sig at navigatøren fra det andet skib ender med at få en helt andet rolle på Jorden, som hacker. Og derfor følger den naturligvis efter Marks jagt på hackeren Guard. Jeg ved ikke om det er en spoiler, men det er den samme person. Og det er en kvinde.

‘The Guard’ fortæller om mødet mellem Mark og GUARD, hvordan de først får kontakt og indtil de endelig mødes og begynder at lægge planer for hvordan de kan hjælpe the Garde og måske finde det skib, der bragte dem til Jorden for så mange år siden. Historien er virkelig spændende, man har hele tiden følelsen af at der snart er nogen, der kommer ud af det blå og angriber. Jeg har en klar fornemmelse af at deres arbejde ender med at være vigtigt for kampen mod invasionen, men det virker lidt for meget som et held-i-uheld tilfælde, at GUARD ender med at være fra Lorien.

Jeg kan godt lide den samlede novellesamling, der som sagt udfylder nogle huller i serien, som man måske ikke har tænkt over. Men jeg ved ikke om det har været planlagt fra starten, det med at GUARD er en hacker fra Lorien og alting, hvis det er, ville jeg ønske, der havde været flere tegn på det i løbet af serien. Til gengæld lægger den op til at der kommer til at ske noget stort i The Fate of Ten, som er den næste bog i serien.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.