Let it snow, let it snow, let it snow … | December TBR

 
It’s beginning to look a lot like Christmas…
 
November er ikke helt slut endnu og jeg har stadig et par tusinde ord tilbage at skrive til NaNoWriMo, men i morgen er også første søndag i advent. Så fordi juletiden snart begynder, har jeg sammensat en stak bøger, jeg vil læse i den næste måned. Alle bøgerne har juletema. Jeg har mere eller mindre udraderet bibliotekets udvalg af julebøger. Jeg er allerede i julehumør og jeg glæder mig til at læse disse vidunderlige, hyggelige julehistorier.
Dette er ikke i nogen anden rækkefølge end at jeg har stablet dem efter størrelse.
Update, 2. December:
En af mine yndlings bogbloggere, Paperback Castles, har fornyligt skrevet et yndigt indlæg om nogle flotte julebøger. Og jeg faldt pladask for disse skønheder og bestilte en hjem uden at tænke mere over det. Jeg har købt The Nutcracker af E. T. A. Hoffmann.
Bøgerne:
Letters from Father Christmas af J. R. R. Tolkien. En samling af de breve Tolkien skrev til sine børn, fra julemanden og hans hjælpere og venner. Som fan af Tolkien og elsker af julen, kan jeg ikke fatte, at jeg ikke har læst denne bog endnu.
How The Grinch Stole Christmas af Dr. Seuss. Jeg har aldrig læst denne juleklassiker og det er på tide at gøre noget ved det.

Eventyr af H. C. Andersen. Jeg har ikke planer om at læse alle eventyrerne i denne bog, men har markeret dem, jeg vil læse: Grantræet, Snedronningen, Elverhøj, Nissen hos Spækhøkeren, Snemanden og Den Lille Pige med Svovlstikkerne.
Peters jul af J. Krohn. Digtene om en lille dreng ved navn Peter og julen i sidste halvdel af 1800-tallet er en dansk juleklassiker. Og jeg har faktisk aldrig læst den. Jeg har dog hørt dele af det og jeg kan de første linjer udenad. Det er en af de bøger, der oser af julestemning og hygge.
Julestuen af Ludvig Holberg. Det er en af de komedier i den grønne bog af Holberg. Stykket handler om en mand, som ikke vil lægge hus til den årlige julefest og undervejs som de andre karakterer forsøger at få ham til at skifte mening, lærer man en del om juleskikkene på Holbergs tid. T
Julehistorier af forskellige forfattere.13 julenoveller af 13 danske forfattere.
Nøddebo Præstegaard af Preben Harris. Endnu en dansk juleklassiker, som jeg nok skammer mig en smule over ikke at have læst. Stykket handler om tre brødre, som foretager et specielt besøg hos præsten i Nøddebo ved juletid i 1860’erne.
Nissen på præstegården og andre juleeventyr af Jytte Lyngbrik. En samling julenoveller af forskellige danske forfattere.
Christmas Books af Charles Dickens. JEg er kun lige begnydt at læse Dickens, men jegk ender selvølgelig til historien A Christmas Carol. Jeg ser dog frem til at læse den for første gang, sammen med hans andre, berømte julehistorier.
‘Twas the Night Before Christmas, redigeret af Rosemary Gray. En smuk samling af ikke mindre end 32 julehistorier for børn. Jeg har kun lige købt denne bog, efter at have kigget på den i månedsvis. Jeg kan ikke vente med at sidde om aftenen, med en kop varm kakao og læse disse historier, fuldstændig opslugt af julestemningen.

Wow, det var ikke så lidt. Kender I til nogle af disse julebøger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.