NaNoWriMo #1: Projektet

Det er november og for mig og mange andre betyder november NaNoWriMo. Hvis ikke I er klar over hvad det er, så kan I læse om det på deres officielle hjemmeside her.  NaNoWriMo står for “National Novel Writing Month” og basalt set går det ud på, at man udfordrer sig selv til at skrive 50.000 ord på en måned. Hele fællesskabet derom gør, at man på en anden måde bliver motiveret til at nå målet, end man ellers ville gøre, fordi man samtidig deler det med alle de andre deltagere, og hele verden. Man kan selv bestemme hvad man vil skrive på, om man vil skirve for sjov eller med henblik på senere udgivelse. Jeg deltager for andet år i år og jeg glæder mig.

Jeg skriver en historie, som jeg teknisk set har arbejdet på siden jeg var 16. Men siden jeg har haft den liggende i skuffen uden at se på den i snart 4 år, og jeg samtidig har arbejdet på at ændre næsten alt omkring den, så ser jeg ikke længere på den som den samme historie. Men den betyder utroligt meget for mig, fordi det er den historie, som jeg efter en længere redigeringsfase, har planer om at sende af sted til agenter og forhåbentligt få udgivet. Jeg synes, det er meget spændende. Og også lidt skræmmende, jeg har drømt om at blive forfatter siden jeg var 12 eller 13, men det er først noget, jeg er gået målrettet efter siden jeg var 17 eller 18. Det er lidt uhyggeligt at tænke på, at jeg kommer lidt tættere på, hvor hver dag i November. Jeg vil ikke sige for meget om historien lige nu, for jeg forsøger stadig at beskytte den. Jeg er en smule rædselsslagen for, at hvis jeg skriver for meget om hvad den handler om, hvad der sker, på nettet, så er der nogen der stjæler min idé. Det kan godt være det lyder fjollet, men sådan er det altså.

Hvad jeg kan sige er, at jeg skriver en fantasy historie om feer. (Hvilket er grunden til at min November TBR absolut ingen bøger har, der består af noget, der bare minder om). Det er højst sandsynligt en ungdomsbog, også kaldet YA. YA Fairy Fantasy. Jeg kan godt lide lyden af det. Jeg har også sat mig et andet mål end det officielle 50.000 ord. Jeg går efter 90.000 ord, ganske simpelthen fordi, jeg ikke tror på, at 50.000 ord er nok til at fortælle hele historien. Jeg har givet den titlen Moonlight lige nu, men om det også bliver den endelige titel, det har jeg ingen anelse om. Hvis I tjekker min NaNoWriMo profil ud, kan I læse en kort synopsis og et lille uddrag af det, jeg har I hovedet på nuværende tidspunkt.

I løbet af November måned vil jeg udgive ugentlige indlæg med NaNoWriMo tema her på bloggen. Hver af dem kommer til at handle om forskellige dele af min NaNoWriMo forberedelse, oplevelse og status. Jeg linker til dem herunder, når de er udgivet:

Andre NaNoWriMo indlæg: | #2: Overlevelsesstrategien | #3: Forsiden | #4: Spillelisten | #5: Fremtiden

Status: 10.008 ud af 90.000 ord.
Er jeg “on track”? Ja/Nej.
Dagens mål: 10.000 ord før midnat, 20.000 ord i alt.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.