NaNoWriMo #2: Overlevelsesstrategien

Endnu en uge er gået og det er tid til endnu et NaNoWriMo indlæg. I denne uge, havde jeg tænkt mig at dele de ting, jeg mener, er nødvendige for en successfuld NaNoWriMo. Det er måske ikke alle ting, som alle har brug for, men det er de ting, jeg har fundet ud af at jeg har brug for.

  • Computer.
Det giver næsten ikke mening, ikke at have en computer under NaNoWriMo. Selv hvis man skriver i hånden, er en computer nødvendig, så man kan gå på nettet og lave noget nødsaget research og selvfølgelig også til at tjekke ind på siden og opdatere ens word count konstant og hele tiden.

  • Notesbøger og skriveredskaber.
Jeg har en notesbog, som jeg har med mig over alt i disse dage. De, som har set mig i den sidste uge kan bekræfte dette. Det er min outline, min nøjagtigt lagte plan for hvert eneste kapitel, hvor det foregår, hvis synsvinkel det er fra og hvad der sker, hvilke plotlinjer der trækkes på fra tidligere, hvilke nye hints der gives og hvilke der bliver løst. Alt sammen hvis det er nødvendigt for det givne kapitel. Men jeg har også en anden notesbog med mig rundt, og flere kuglepenne og en blyant, i tilfælde af at jeg får en idé, men ikke har min computer i nærheden.

  • Drikkevarer.
Jeg har omkring 10 forskellige smagsvarianter af te. Og jeg leder altid efter flere. Det er meget praktisk under NaNoWriMo, hvor jeg næsten tror, at jeg drikker mere te end jeg indånder luft. Jeg har min travel mug (rejsekop lyder altså alt for dumt til, at jeg vil bruge det ord) med mig overalt og jeg bliver altid trist, når den er tom. Koffein er nødvendigt under NaNoWriMo og te er mit koffeinholdige “drug of choice” hele året. Men der er også sodavand og iste i mit køleskab i disse dage.

  • Snacks.
Og nej, ikke den sunde slags, som man selvfølgelig også skal have. Jeg taler om de snacks, vi køber og fylder os selv med, som måske ikke er så sunde igen. Chips, chokolade, slik, etc. Alt det er på min liste.

  • BookTube.
Personligt følger jeg en del BookTubers og et par stykker af dem deltager også i NaNoWriMo. På grund af tidsforskelle begynder jeg som regel min dag med at se deres NaNoWriMo vlogs, for det er altså meget rart at høre ngoet om andres NaNoWriMo oplevelse og snyde sig selv til at tro, at man ikke er lukket inde i sin lejlighed uden nogen menneskelig kontakt ud over de mennesker, man møder, når man handler ind en søndag morgen.

  • Forums og Write-Ins.
Se hvad jeg lige skrev ovenover er ikke helt sandt. I hvert fald ikke i år. Sidste år sad jeg stort set inde i min lejlighed hver eneste time i døgnet, som jeg ikke tilbragte til undervisning. I år er det ikke sådan. Udover at jeg bruger de forums, der er på den officielle side, meget mere i år, deltager jeg også i de Write-Ins, der er i min by. Og det er så rart. For selvom jeg ser andre mennesker, når jeg er til undervisning og sådan, så er der ingen af mine medstuderende som deltager i NaNoWriMo (hvilket kom bag på mig, på et litteraturstudie troede jeg, at det var meget mere udbredt). De fleste havde slet ikke hørt om det, da jeg deltog sidste år. Så det er meget dejligt at mødes med andre mennesker, som kender galskaben og grundene til, at vi gør det alligevel. Så dette er blevet en ny del af min overlevelsesstrategi.

Andre NaNoWriMo indlæg: | #1: Projektet | #3: Forsiden | #4: Spillelisten | #5: Fremtiden

Status: 35.000 ud af 90.000 ord.
Er jeg “on track”? Ja/Nej.
Dagens mål: 5.000 ord før midnat, 40.000 ord i alt.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.