Top Ten Tuesday #1

Top Ten Tuesday, det giver lidt sig selv, hvad dette går ud på. Hver tirsdag vil jeg forsøge at sammensætte en liste af ti bøger, eller bogrelaterede ting, under en eller anden overskrift. Idéen kommer fra en anden bogblog, den engelske The Broke and the Bookish. Det er også derfra, at jeg har listen over emner. De kommer ikke til at komme i samme rækkefølge, som de gør på den oprindelige side, for jeg er også gået tilbage i deres arkiver og har noteret mig dem, jeg synes lød spændende. Efter at have tilføjet dem alle til en liste, lavede jeg en æske med en masser lapper papir med tal på. Hver uge vil jeg trække et tal, og så skal jeg lave den liste. Det er måske en lidt mere besværlig mede at gøre det på, men nu er det altså sådan, at jeg har lyst til at lave det. I denne uge er emnet:

Top Ten Book Endings That Left Me With My Mouth Hanging Open
Altså, bøger hvor slutningen enten overraskede mig, kom bag på mig eller måske endda efterlod mig med følelse af “hvad i al verden skete der lige der?” Det skal nok blive godt, for selvom bøger sagtens kan overraske mig, så er det sjældent, at jeg sidder tilbage med følelsen af ikke at vide, hvad der skete. Jeg vil forsøge bedst muligt at undgå spoilers. Bøgerne er ikke sat i nogen bestemt rækkefølge.

1. The Evolution of Mara Dyer af Michelle Hodkin. Faktisk kan jeg også sætte den første bog i denne serie, The Unbecoming of Mara Dyer, på listen. Det er jo en thriller-agtigt ungdomsroman, så plot twists af forskellige karakterer burde være noget, man var forberedt på. Men slutningen på denne bog efterlod mig med følelsen af ikke at have fået det hele med. Og så blev jeg alligevel totalt overrasket over slutningen og det, den afslørede. Jeg kan næsten slet ikke vente med at få fat i den sidste bog om Mara Dyer.

2. Life of Pi af Yann Martel. Okay, plot twist var det måske ikke, men slutningen på denne bog efterlod mig både mundlam og en smule chokeret. Og ikke fordi den var dårligt, tværtimod. Fordi den var så god, så rigtig og fik mig til at tænke.

3. The Taming of the Shrew af William Shakespeare. Jeg sad virkelig og stirrede på denne her bog, efter jeg havde læst den. Og jeg skar ansigter. Jeg havde, og har stadig nu, store problemer med den måde kvinder og kvinders rolle i samfundet blev præsenteret i denne bog og selvom jeg objektivt set godt kunne se, at den var godt skrevet, så efterlod den mig med rynkede øjenbryn og i et lettere dårligt humør.
4. Det sidste brev fra din elsker af Jojo Moyes. Denne bog var en rutsjebanetur af en læseoplevelse. Og jeg elskede hvert et øjeblik af den.
5. The Revenge of Seven af Pittacus Lore. *spoilers*. Ella! Det er alt, jeg vil sige.
6. Delirium af Lauren Oliver. Jeg var vildt med konceptet. Den første bog var spændende og medrivende og slutningen fik mig til at gå tilbage og læse de sidste sider igen. (Og så taler vi slet, slet ikke om slutningen på den sidste bog i serien, Requiem. Yikes!)
7. The Death Cure af James Dashner. Slutningen på The Maze Runner tog mig med storm og efterlod mig ude af stand til at formulere mine tanker om bogen. Slutningen på The Scorch Trials efterlod mig mest af alt forvirret. Men denne her bog. Hold da op. Ikke bare slutningen, men de sidste par kapitler. Endnu en rutsjebane.
8. Allegiant af Veronica Roth. Jeg vil ikke sige noget om denne bog, da slutningen er en massiv spoiler. Men de, der har læst den, vil vide hvad jeg mener.
9. Eleanor & Park af Rainbow Rowell. HVAD VAR DE TRE ORD?!
10. The Perks of Being a Wallflower af Stephen Chbosky. Jeg kan bare ikke finde ud af at lave en liste uden denne bog på, hvad? Men helt ærligt, første gang jeg læste den, der havde jeg slet, slet, slet ikke set den afslutning komme.

Er der nogen bøger, I har læst, som efterlod jer mundlam? Eller en slutning, som I slet ikke forstod eller havde set komme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.