“No matter how busy you may think you are, you must find time for reading, or surrender yourself to self-chosen ignorance.” | Opsamling #5

Hounded by Kevin HearneA Confusion of Princes by Garth NixPretty Little Liars by Sara ShepardFlawless by Sara ShepardPerfect by Sara ShepardUnbelievable by Sara ShepardHeartless by Sara ShepardKiller by Sara ShepardWicked by Sara ShepardWanted by Sara ShepardWater by Terra HarmonyCirklen by Mats StrandbergBag Portene by Margit SandemoFated by Benedict JackaCursed by Benedict JackaThe Raven Boys by Maggie StiefvaterThe Dream Thieves by Maggie StiefvaterDesires of the Dead by Kimberly DertingThe Program by Suzanne Young

(cover fotos fra Goodreads)


Lidt om Januar: Januar er langt om længe overstået og jeg ånder lettet op. Januar var eksaminer, stress og deadlines. Lange nætter og et søvnunderskud, som først blev indhentet til allersidst. Jeg havde 4 eksaminer i januar måned, som lå lige efter hinanden med godt en uges mellemrum. Det betød, at så snart jeg var færdig med én eksamen stod en anden klar. Der var meget der skulle genlæses og læses op, noter der skulle tydes og oplæg der skulle laves. Men jeg klarede det. Jeg mangler på nuværende tidspunkt stadig at få min karakter for den eneste skriftlige eksamen, jeg havde i januar, men ellers er det gået rigtig fint med de andre eksaminer. Og nu står fjerde semester på spring, i overmorgen har jeg de første undervisningstimer. Men jeg nåede alligevel at læse en del bøger i januar, velsagtens som overspringshandlinger ind i mellem de forskellige eksaminer, men også i særdeleshed i løbet af de sidste dage af januar, efter jeg var oppe til den sidste eksamen. Jeg har læst en del bøger, som jeg i lykkelig uvidenhed og optimisme havde slæbt hjem fra biblioteket. Hvorfor jeg gjorde det, når jeg har en kæmpe stak ulæste bøger herhjemme, det ved jeg ikke. Men der var mange gode læseoplevelser imellem. Og selvfølgelig blev januar også krydret med en 22 års fødselsdag, som jeg tilbragte næsten helt alene. En mandag gør det svært for familie at komme på besøg, men jeg fik da besøg af min søster, som bor i samme by som mig, og ellers brugte jeg dagen på at gøre det, jeg allerhelst ville: jeg læste. Jeg følte ikke, at jeg havde tid til ret meget i januar måned, men jeg fik taget mig tid til at læse. Januar er forsvundet i en døs af eksaminer og en sløvet tankegang, men ikke uden sine egne skønne øjeblikke.

I Januar læste jeg: 19 nye bøger, og ikke en eneste af dem var i forbindelse med studier eller eksaminer. Til gengæld genlæste jeg et par stykker inden jeg gik til eksamen.

I Januar købte jeg: 1 bog, To Kill a Mockingbird af Harper Lee. Til gengæld fik jeg også 13 bøger til min fødselsdag.

Januars positive læseoplevelser: Jeg læste rigtig mange bøger i januar, som endte med at gøre større indtryk på mig end jeg forventede. Den første bog, jeg åbnede i år var Hounded af Kevin Hearne. Jeg havde ledt efter den i lang tid på biblioteket, det virkede som om de kun havde bog 4, 5 eller 6 hjemme. Men jeg fandt bog 1, jeg læste den og jeg elskede den. Jeg læste også de første 8 bøger, i den 16 bøger lange serie Pretty Little Liars af Sara Shepard. De første 4 havde jeg lånt af min lillesøster, og resten fandt jeg på biblioteket. Det kom lidt bag på mig, hvor meget jeg egentlig synes om dem. De var perfekte til at læse ind i mellem mine eksaminer, de var lige præcis tilpas “letlæselige”, morsomme og medrivende. Jeg regner med at læse den anden halvdel af serien på et eller andet tidspunkt. Men mest af alt var det The Program af Suzanne Young, som gjorde et stort indtryk på mig. Jeg læste den i går, så måske er det derfor, jeg stadig sidder med følelsen i kroppen, men hold da op. Den foregår i en fremtid, hvor selvmord er blevet erklæret en epidemi og alene det fik det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Da jeg havde lukket bogen sad jeg bare og stirrede lidt og kunne ikke rigtig samle tankerne. Så god var den, så tankevækkende. Og jeg vil helt sikkert se mig om efter resten af serien.

Januars negative læseoplevelser: Jeg ved ikke, om jeg har læst en bog i januar, som ikke endte i et positivt indtryk. Jeg læste Desires of the Dead af Kimberly Derting og fandt den bedre end den første bog, The body Finder. Men en bog, som jeg endte med ikke at kunne lide? Det synes jeg ikke, at der var.

Ebøger, lydbøger, eller anden format jeg normalt ikke læser: 2 ebøger, Water af Terra Harmony og Cirklen af Mats Strandberg.

Korteste bog: Bag Portene af Margit Sandemo på 243 sider.

Længste bog: Cirklen af Mats Strandberg på 524 sider.

Sådan går det med min 2015 Goodreads Reading Challenge: 19/150 bøger. Se mine andre læseudfordringer og mit fremskridt på siden “læseudfordringer”.

I januar skrev jeg: Ingenting. Jeg har valgt at tage januar ud af min ambition om at skrive 1000 ord hver dag i 2015, ganske simpelthen fordi hele måneden forsvandt i eksamensstress og deadlines og jeg vidste, at jeg ikke ville kunne overskue også at skulle skrive.

Håb eller planer for næste måned: Jeg skal i gang med at skrive hver dag, 1000 ord om dagen. Det kan lyde af meget, men hvis det går godt, så tager det ikke mere end 15-30 minutter. Desuden vil jeg forsøge at læse en Dickens roman, i forbindelse med mit mål om at læse dem alle sammen, en digtsamling og flere af de ulæste bøger, som står og pryder mine nyligt omorganiserede boghylder. Desuden går undervisningen i gang igen, så der skal naturligvis læses en del bøger og tekster i den forbindelse.

Hvordan er jeres januar forløbet?

Comments

  1. Det kan jeg godt forstå, den er virkelig god. Jeg faldt over den på biblioteket og tog den egentlig mest med, fordi jeg synes den så interessant ud. Det var først dengang jeg kom hjem, at jeg satte mig ned og læste om den og fandt ud af hvad den handler om. Den problemstilling kender jeg alt for godt. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.