Top Ten Tuesday #6

Det er tirsdag igen og som altid, er det tid til den ugentlige liste. Emnet og selve idéen kommer selvfølgelig stadig fra the Broke and the Bookish. For en god ordens skyld vil jeg lige endnu en gang minde om, at jeg ikke tager emnerne i rækkefølge og at de er trukket fra en krukke og derfor vil emnet nok ikke være det samme som de fleste andre lister hver uge.
I denne uge er emnet Top Ten Fictional Crushes, hvilket jeg synes er passende, det har jo lige været Valentinsdag. Min liste mangler nok nogle af de mere klassiske som Mr Darcy, men det skyldes at jeg for det første har valgt, at jeg jo ligesom kun kan tage de med, som optræder i bøger jeg har læst, og for det andet er der virkelig mange crush-værdige fyre og mænd i litteraturen. Min liste er i prioriteret rækkefølge.

1. Neville Longbottom fra Harry Potter serien. Okay, måske skyldes det også lidt Matthew Lewis’ skyld, men jeg faldt for Neville fra det øjeblik jeg læste bøgerne første gang. Her skal det måske siges, at det første jeg overhovedet så eller læste, der havde noget med Harry Potter at gøre, var da jeg som 11-årig (meget passsende i grunden!) så film tre i biografen – og det gad jeg ikke engang, det var en del af den skolebio pakke, min klasse havde. Men jeg overgav mig, min mor købte bøgerne, jeg læste dem og identificerede mig med den bogelskende, bestemmende Hermione Granger og den oversete, lidt klumsede, men søde Neville. Jeg indrømmer dog, at det tog nogen tid, og et par bøger mere, før Neville befandt sig øverst på denne liste og slog den 13/14-årige migs forelskelse i Draco Malfoy, eller Tom Felton, af pinden.

2. Nine fra The Lorien Legacies serien. Enspænder, sarkastisk, grublende, og så videre. Af alle karaktererne i serien, er han min yndlings.

3.
Murtagh fra The Inheritance Cycle serien. Er han god, er han ond? Det er et spørgsmål som man stiller sig selv igen og igen, når man læser denne serie. Som mange af de andre på min liste over fiktive forelskelser er han en enspænder, misfortået, mystisk og sarkastisk. Hvad man på engelsk ville kalde “snarky and broody”. Jeg kan bedre lide ham, end seriens hovedperson Eragon.

4. Peeta Mellark fra The Hunger Games trilogien. Faktisk var det først den sidste bog, som virkelig cementerede denne forelskelse. Jeg kan slet ikke liste alle de grunde der er til, at jeg er vild med Peeta, men noget at det, som i Mockingjay gjorde udslaget var det faktum, at selv efter alt han har været igennem, to gange Hunger Games, fangenskab og tortur og jeg ved ikke hvad, så stemmer han stadig imod en ny omgang Hunger Games med Capitol-børn. Det er stort og jeg elsker ham for det.

5. Gansey fra The Raven Cycle serien. Endnu en misforstået, grublende, sarkastisk idiot. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at elske dem.

6. Gally fra The Maze Runner trilogien. Vred, sarkastisk, aggressiv og måske ikke videre behageligt selskab. Okay, dette crush giver nok mest mening, hvis man har læst hele serien og ikke kun den første bog. Jeg må også være ærlig og indrømme, at det nok også har noget med Will Poulter at gøre.

7. Levi fra Fangirl. Hvis man har læst bogen, og ikke er vild med Levi, så ved jeg ikke hvordan det kan lade sig gøre. Han er simpelthen så sød og så dejlig og han er i modsætning til mange af de andre fyre på denne liste hverken særlig mystisk, misforstået, sarkastisk eller grublende.

8. Adam fra The Lorien Legacies serien. Bad guy turned good guy. Den eneste som kommer på listen, selvom der allerede optræder en anden fra samme serie.

9. Noah Shaw fra The Mara Dyer trilogien. Endnu en misforstået, mystisk enspænder. Jeg ved det, jeg ved det.

10. Jasper Whitlock Hale fra Twilight serien. Åh jo. Måske skyldes det igen den skuespiller, som portræterede ham i filmene, Jackson Rathbone, men åh jo.

Honorable mentions, eller, de som der desværre bare ikke var plads til på listen: Finnick Odair fra The Hunger Games trilogien, Ronan fra The Raven Cycle serien, både Peter og Edmund fra The Chronicles of Narnia serien og Sam fra The Wolves of Mercy Falls trilogien.
Hvad med jer, hvad er jeres fiktive forelskelse? Hvis I da har nogen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.