Top Ten Tuesday #7

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish. Jeg gennemgik deres arkiver, noterede de emner, jeg fandt interessante og trækker hver uge et nyt fra et glas. I denne uge er mit emne Top Ten Auto-Buy Authors. En Auto-Buy Author er, præcist som navnet antyder, en forfatter som er et automatisk køb for mig, en forfatter hvor jeg ikke nødvendigvis behøver at vide noget eller ret meget om bogen, det er nok at den er skrevet af den givne forfatter. Jeg måtte tænke mig om ret længe for at komme op med 10 forfattere. Det er ikke sådan forstået at jeg bare køber de bøger, deres navne står på, uden at tænke over det, men det er de forfattere, hvor jeg måske er mere tilbøjelig til at købe en bog de har skrevet, uden at jeg ved ret meget om bogen.

1. Margit Sandemo. Med tre serier på henholdvis 47, 15 og 20 bøger er der rigeligt af bøger af Margit Sandemo at købe. Og det gør jeg flittigt.

2. Charles Dickens. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne vil læse af romaner af Dickens, så derfor sker det tit, at jeg købe en eller to når jeg falder over dem, ofte efter at have kigget på hylden længe for at komme i tanke om hvilke jeg har og hvilke jeg ikke har.

3. William Shakespeare. Lidt det samme gør sig gældende med Shakespeare. Jeg håber på, på et tidspunkt, at have alle hans dramaer. Men problemet er, at der er rigtig mange af dem og jeg er så stædig, at jeg gerne vil have dem alle sammen i matchende udgaver.

4. J. R. R. Tolkien. Min yndlingsforfatter over dem alle og jeg ejer faktisk kun 5 af hans bøger. Det er dog noget, jeg har planer om at lave om på.

5. Lemony Snicket. Forfatteren bag en af mine yndlingsserier som barn. En serie, som jeg til dags dato kun ejer den første halvdel af. De er bare ret svære at finde, og når man endelig gør, er et 13 bogs boks sæt ret dyrt.

6. Pittacus Lore. Nærmest alt, hvad der har med serien The Lorien Legacies at gøre står højt på min ønskeliste. Jeg har efterhånden alle bøgerne, men der findes også et stort antal noveller og andre ekstahistorier.

7. Rick Riordan. Jeg elsker bøger om eller inspireret af mytologi. Om det så er græsk, romersk, arabisk eller nordisk. Og jeg elsker Rick Riordans skrivestil.

8. Christopher Paolini. Okay, han har ikke skrevet så mange bøger og dem han har, har jeg allerede stående på min bogreol i ærgerligt slidte udgaver. Men når han kommer ud med en ny bog, så er det helt sikker, at jeg skal have den.

9. Maggie Stiefvater. Jeg faldt over hendes bøger på biblioteket ved et tilfælde. Nu har jeg snart læst alle dem, hun har udgivet. Hendes levende karakterer og vidunderligt opbyggede verdener indbyder til indlevelse. Og hende bøger inviterer mig til at bryde mit bogkøbsstop.

10. Jojo Moyes. En ret ny forfatter for mit vedkommende. Ikke destomindre er det en forfatter hvis navn altid fanger mig, når jeg står i boghandleren og sukker over alle de bøger, jeg ikke har råd til at købe.

Bonus: Neil Gaiman. Jeg ejer til dags dato ikke en eneste bog af ham, hvilket egentligt er alt for skidt. Heldigvis er der ikke så mange måneder tilbage af mit bogkøbsstop, og så ryger der nok en Gaiman-bog eller to i kufferten.

Hvilke forfattere køber I uden at tænke nærmere over det? Har I det lige som mig, eller er det virkelig sådan, at I køber deres bøger uden at tænke over det overhovedet?

Comments

  1. Jeg har 3 forfattere, jeg aldrig løber udenom, hvis bøger står som en del af månedens budget; Jojo Moyes, John Green og Stephanie Perkins. Jeg vil faktisk gå med til at kalde de 3 forfattere mine guder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.