TBR Thursday #15

TBR Thursdag er et ugentlig indlæg, hvor jeg i et forsøg på at tynde ud i mine ulæste bøger, og gøre plads til nye bøger på TBR listen, trækker en bog op af et glas. Jeg har derefter en uge til at læse bogen, inden næste torsdag, og jeg forsøger også på, at anmelde ugens bog inden jeg trækker en ny.
 
I denne uge skal jeg læse og anmelde:
Perrault’s Fairy Tales af Charles Perrault. Jeg har hørt hans navn før, hvem har ikke det hvis de altså har set alle Pyrus-julekalendrene. Og jeg ved, at han, måske ikke ligefrem er ophavsmand, men i hvert fald en af de første til at samle og nedskrive eventyr. Og jeg ved, at der er mange af mine favoritter blandt dem. Jeg er jo, som de fleste andre danskere, vokset op med H. C. Andersen og til dels også brødrene Grimm, men når det kommer til eventyr, så vil jeg altid gerne læse og blive bekendt med endnu flere. Eventyr kan noget særligt, efter min mening, og derfor glæder jeg mig også til at læse denne samling af nogle af de, så vidt jeg ved, første eventyr.
Har I læst Perraults eventyr eller er det ikke noget, som siger jer noget? Hvordan har I det med eventyr i det hele taget, er det kun noget man kan læse som barn eller hvad?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.