TBR Thursday #16

TBR Thursdag er et ugentlig indlæg, hvor jeg i et forsøg på at tynde ud i mine ulæste bøger, og gøre plads til nye bøger på TBR listen, trækker en bog op af et glas. Jeg har derefter en uge til at læse bogen, inden næste torsdag, og jeg forsøger også på, at anmelde ugens bog inden jeg trækker en ny.

Ugens bog er:

Ready Player One af Ernest Cline. Åh hvor har jeg glædet mig til at læse denne bog og samtidig er jeg også lidt nervøs for at den ikke kan leve op til min ret høje forventinger. Jeg har nemlig læst de første par kapitler af bogen i et af disse gratis previews og derefter vidste jeg, at det var en bog, som jeg var nødt til at få fat i. Jeg fik den til min fødselsdag og den eneste grund til at jeg ikke satte mig ned og læste den med det samme var at det var midt i en stresset eksamensperiode. Jeg kan ikke sige mig fri for at elske en god, dystopisk fortælling og for tiden er de virkeligt blevet populære med store fænomener som Hunger Games og Divergent. Men Ready Player One skræmmer mig også lidt, i det den forgår ikke mere en 29 år ude i fremtiden, i år 2044, hvor Jordens ressurser er udtømte og verden er blevet en kampplads, hvor det gælder om at overleve og intet andet. Alene det er virkelig uhyggeligt at tænke på, når man tænker på hvor meget vi diskuterer ting som global opvarmning og fossile brændstoffer i vores tid. I 2044 vil jeg være 51 år. Men det er det, jeg så godt kan lide ved dystopiske bøger, de virkeligt kraftfulde kan få folk til at tænke sig om. Det er derfor, at jeg tror, at de dystopiske bøger er så populære for tiden, og hvorfor mange skriver dem. Eller også er det bare mig, der tillægger det for meget betydning.
Har I læst Ready Player One? Hvordan har I det med dystopier, er de for langt ude eller har de en god pointe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.