Top Ten Tuesday #11

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish. Jeg gennemgik deres arkiver, noterede de emner, jeg fandt interessante og trækker hver uge et nyt fra et glas. I dag skal jeg forsøge at lave en liste over Top Ten Book Related Problems I Have. Først og fremmest vil jeg sige ,at jeg ikke mener, at listen nedenfor er deciderede problemer, men det er måske særheder, som er med til at beværliggøre købsprocessen eller måske endda læsningen for mig selv.
 
1. Jeg har to “læseindstillinger”. Enten læser jeg en del bøger og kan ikke rigtig finde ud af, hvilken jeg skal læse færdig først (eller også læser jeg rigtig mange i træk) eller også læser jeg én bog, som jeg næsten ikke kan kæmpe mig igennem. 
 
2. Udgaver. Jeg er virkelig opsat på, at mine bøger skal matche, hvis de er i samme serie. Nogle gange er det lidt af en hovedpine, hvis de ikke er blevet købt på samme tid, og nogle gange har jeg måttet give op. Og når jeg så endelig har samlet en serie i ens udgave, så udgiver de en ny udgave med nye, flotte forsider og jeg ærgrer mig over det.
 
3. Stilhed versus baggrundslyde. Jeg kan for det meste slet ikke holde ud at læse i stilhed. Der skal helst være lidt baggrundsstøj. For det meste er det ret nemt løst, jeg plejer enten at tænde for radioen, så kan det køre i baggrunden, mens jeg egentlig ikke registrerer langt det meste af programmet. Eller også starter jeg min egen musik på computeren eller fra CD. Det samme gør sig gældende, når jeg skriver. I begge tilfælde er det ofte klassisk eller anden instrumental musik, jeg sætter på.
 
4. Bogmærker. Før i tiden var det lidt af et problem, jeg havde ingen bogmærker, så jeg brugte lidt af hvert. Kvitteringer, papirlapper, og så videre. Men det blev jeg ret træt af i længden, så nu er jeg så gået i den anden grøft og er begyndt at samle på bogmærker. Og jeg lavede en hel del selv.
 
5. Sprog. Jeg har lavet et indlæg om det her i sidste uge, så jeg vil ikke sidde og skrive side op og side ned om det. 
 
6. Plads. Jeg flytter rundt på mine bøger igen og igen. Jeg stabler og ligger ned og starter forfra. Jeg har aldrig plads nok.
 
7. Den evigt voksende læseliste. Jeg læser én bog og føjer tre nye til listen over bøger, jeg gerne vil læse. Jeg tror aldrig, jeg bliver færdig. Og et eller andet sted har jeg det egentlig fint med det.
 
8. Bibliotek versus egne bøger. Jeg låner tit bøger på biblioteket. Og når jeg så har en stak biblioteksbøger liggende, så er det ikke altid, at det er de bøger, jeg får læst. Nogle gange læser jeg mine egne, andre gange kun bøgerne jeg har lånt. Jeg har et par gange været nødsaget til at aflevere en ulæst bog på biblioteket. Alt det er egentlig slet ikke problemet i mine øjne. Problemet er, at der er rigtig mange bøger, jeg har lånt, som jeg egentlig rigtig godt gad eje. Og det er der, problemet kommer ind: skal jeg så købe de bøger, jeg allerede har læst eller nogle jeg ikke har læst?
 
9. Serier. Okay, jeg elsker serier. Mit problem med serier er den situation, hvor man måske har læst en eller to bøger, og så er nødt til at vente et år eller mere på at den næste bog udkommer. 
 
10. At flytte eller at rejse. Begge dele er ret frustrerende med 300+ bøger, enten når de alle skal pakkes ned, eller jeg skal vælge de tre-fire stykker, jeg skal have med på ferie.
 
Jeg kan sikkert godt komme i tanke om flere. Har I nogle bogrelaterede problemer, I har lyst til at dele?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.