Top Ten Tuesday #9

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish. Jeg gennemgik deres arkiver, noterede de emner, jeg fandt interessante og trækker hver uge et nyt fra et glas. I denne uge er emnet Top Ten Series I Want to Start But Haven’t Yet. Jeg har utroligt mange serier, som jeg gerne vil læse, så derfor har jeg valgt at afgrænse det yderligere og kun medtage de fantasy-serier, jeg ikke er begyndt på endnu. Alligevel er der ret mange af vælge imellem.

1. Bloodlines serien af Richelle Mead (Bloodlines, The Golden Lily, The Indigo Spell, The Fiery Heart, The Silver Shadows, The Ruby Circle). Bloodlines serien er en spin-off eller efterfølger til den populære Vampire Academy serie. Og jeg elsker den serie, så jeg har slet ikke nogen god grund til hvorfor jeg ikke har læst bare den første bog i den her serie endnu. 

2. The Kane Chronicles trilogien af Rick Riordan (The Red Pyramid, The Throne of Fire, The Serpent’s Shadow). Jeg købte bokssættet sidste år, og siden da har de bare stået på min bogreol. Det er nærmest skammeligt, jeg er så glad for  Riordans skrivestil og i modsætning til hans andre serier, er den her serie baseret på egyptisk mytologi kun på tre bøger. 

3. The Darkest Minds trilogien af Alexandra Bracken (The Darkest Minds, Never Fade, In the Afterlight). Jeg har den første bog i den her serie, og har flere gange tænkt på at gå i gang med den, men så er der kommet noget andet op. Snart. Meget snart.

4. Gemma Doyle trilogien af Libba Bray (A Great and Terrible Beauty, Rebel Angels, The Sweet Far Thing). Igen en serie, hvor jeg faktisk har den første bog, men bare ikke er gået i gang med den endnu. Og jeg har ærligt talt ikke noget godt svar på hvorfor, udover at jeg har ret mange ulæste bøger, og jeg kan jo desværre ikke læse dem alle på én gang.

5. The Lunar Chronicles af Marissa Meyer (Cinder, Scarlet, Cress, Winter). Genfortællinger af eventyr er altid noget jeg finder spændende, og jeg har hørt meget godt om denne her serie. Jeg har den første bog, og har desuden hørt at toeren skulle være endnu bedre, så hvorfor jeg ikke er gået i gang endnu? Det ved jeg ikke.

6. Penryn and the End of Days trilogien af Susan Ee (Angelfall, World After, End of Days). Jeg har lige anskaffet mig den første bog i denne her serie, så egentlig er det vel ikke så underligt, at jeg ikke er kommet i gang med den endnu?

7. Legend trilogien af Marie Lu (Legend, Prodigy, Champion). Jeg kan næsten ikke komme i tanke om en serie, som jeg har hørt så meget godt om som denne serie. Hvis ikke det var fordi Arnold Busck kun havde dem på dansk, så havde jeg nok købt i hvert fald den første bog til deres bogudsalg.

8. Splintered trilogien af A. G. Howard (Splintered, Unhinged, Ensnared). Genfortællinger af Alice i Eventyrland, men med et twist. Det lyder himmelsk. Serien har meget blandede ratings på Goodreads, men det er ikke noget, jeg tager mig af. Om ikke andet, så ser de rigtigt flotte ud.

9. Precious Stone trilogien af Kerstin Gier (Ruby Red, Sapphire Blue, Emerald Green). Egentlig blev min interesse for disse bøger først vakt på grund af de engelske udgavers flotte indbindinger. Men efter at have læst om serien, er jeg ikke i tvivl om, at jeg lige så gerne vil læse dem, som jeg vil have dem til at stå og pryde min boghylder.

10. Mirrorworld duologien af Cornelia Funke (Reckless, Fearless). Jeg har læst Inkworld trilogien og synes rigtig godt om dem, så derfor får Funkes anden serie den sidste plads på denne liste.

Dette er kun et lille udpluk og det var svært at vælge. Af andre fantasyserier kan der nævnes: Across the Universe trilogien af Beth Revis, Paper Gods serien af Amanda Sun, Crewel World serien af Gennifer Albin, Under the Never Sky trilogien af Veronia Rossi, Slated trilogien af Teri Terry, Unremembered trilogien af Jessica Brody og The Cemetery of Forgotten Books trilogien af Carlos Ruiz Zafón. I virkeligheden kunne jeg have lavet en top tyve i stedet og så er der sikkert stadigvæk nogen, jeg har overset. 

Der er selvfølgelig også serier, som ikke kan gå ind under fantasy-betegnelsen, men dem skal I da ikke snydes for. Det er serier som Sherlock Holmes af Sir Arthur Conan Doyle, Winnie the Pooh af A. A. Milne og Anna and the French Kiss af Stephanie Perkins.

Hvilke serier kunne I godt tænke jer at læse, men er bare ikke kommet igang med endnu? Er det nogle af de samme serier? Eller har I læst nogen af dem, jeg er ikke er kommet i gang med endnu?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.