Camp NaNoWriMo April #2

Hver gang jeg sætter mig for, at deltage i et skriveevent som NaNoWriMo, så er der et større arbejde, som går forud for selve skriveperioden. Og det er det forarbejde, jeg gerne vil fortælle lidt om i dag.
Det allerførste er velsagtens at vælge, hvad man gerne vil arbejde på. For mit vedkommende var det en længere process, for jeg har mange idéer liggende på lager, som jeg godt kunne tænke at skrive mig en dag. Jeg var i lang tid i tvivl om jeg ville arbejde mere med noget fra Moonlight-universet, som jeg jo begyndte på i November med Moonlight, hvad enten det så havde været en grundig redigering og gennemgang af Moonlight eller måske endda at begynde på efterfølgeren, Starlight. Jeg vil rigtig gerne skrive på den serie og arbejde med den, men på anden side havde jeg også lyst til at arbejde med noget helt andet denne gang.
Så jeg besluttede mig for, at jeg skal skrive en kærlighedshistorie. En “contemporary romance“, som det hedder så flot – og som man bare slet ikke kan oversætte til dansk! Jeg havde en løs idé liggende, som jeg tog frem og begyndte at rette til, så der kunne blive én hel, sammenhængende historie ud af det.
Jeg vil dog gerne indrømme, at det tog et godt stykke tid, inden jeg fandt ud af, hvordan jeg skulle gribe selve handlingen an. Så jeg startede et andet sted. Jeg startede nemlig med at forme de karakterer, jeg gerne ville have med. For at jeg ikke skulle ende med at sidde og skifte frem og tilbage mellem Word-dokumenter, tog jeg derfor en af mine mange notesbøger og fyldte de første 15 sider eller deromkring med oplysninger om hver enkelt af de vigtigste karakterer. Dertil hører også et lille foto af en skuespiller, udelukkende til reference til mig selv, for det er ikke sådan at alle karaktererne ser præcis sådan ud, men det er en god start. Det er sådan her ud:
(Jeg har med vilje sløret skriften lidt!).
Men selv da jeg havde alle disse karakterer, vidste jeg stadig ikke hvordan historien skulle forløbe. Det kom faktisk først med titlen, The Girl Next Door. Med titlen kom også en meget kort beskrivelse af handlingen, som også findes på Camp NaNoWriMos hjemmeside:

The quiet girl who sits in the middle of the room, never says anything about herself and never attracts any attention. The girl he cannot help but fall in love with. The girl he doesn’t know anything about. The girl he cannot help but “stuff” his ideas and fantasies about into. The girl next door.
A tale of love, of falling in love with an idea of crushes and love, with an idea of a person and not the real person, of what happens if and when the ideas and reality clashes. A portayal of love in the quick, modern adolescent life, good and bad.

Efter disse karakterbeskrivelser har jeg skrevet lidt om hvert kapitel og hvad der skal ske og det fylder næsten resten af bogen. Jeg har gjort det på den måde, at jeg har “svaret” på hvad der skal ske i kapitlet, hvor det sker og hvem der er med i det kapitel. Det har givet mig en bedre og noget klarere idé om, hvad der skal ske nu, men der er stadig mange af detaljerne, som jeg ikke har styr på og det stresser mig ærligt talt lidt – jeg plejer normalt at have planlagt mig ud af det hele. Nu er vi mere end en hel uge inde i April og for at være helt ærlig, så har der været flere gange, hvor jeg har tvivlet på, hvor smart det er, at jeg at har valgt at skrive en historie om kærlighed, når jeg ved sådan cirka ingenting.

Til gengæld har jeg også fundet svaret på den tvivl: det er lige præcis det, jeg skal udnytte. For det er ikke en historie om kærlighed, men en historie om idéer om kærlighed. Så det skal nok gå.

Så med hensyn til forarbejdet har det i denne omgang været en noget bagvendt og langtrukken process, som trods alle mine anstrengelser, ikke er fuldstændig fyldestgørende. Heldigvis tror jeg på, at detaljerne falder på plads, jo mere jeg får skrevet.

1; Projektet. 3; Forsiderne. 4; Lyden. 4; Planerne, hvad nu?

Dagens mål: Mit mål for idag bærer præg af, at jeg ikke nåede helt op på det planlagte i går. Så jeg skal i dag skrive 3.500 ord.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.