“Reading is one form of escape. Running for your life is another.” | Opsamling #7

The Castle of Perseverance by AnonymousThe Dialogue of the Dogs by Miguel de Cervantes SaavedraPaper Towns by John GreenDen of Thieves by David   ChandlerMary Stuart by Friedrich SchillerThe Solitudes by Luis de GóngoraA Midsummer Night's Dream by William ShakespeareCalligrammes by Guillaume ApollinairePerrault's Fairy Tales by Charles PerraultSlaughterhouse-Five by Kurt VonnegutReady Player One by Ernest ClineHard Times by Charles DickensA Spiritual Canticle of the Soul and the Bridegroom Christ by St. John of the CrossThe Red Pyramid by Rick RiordanA Great and Terrible Beauty by Libba BrayThe Catcher in the Rye by J.D. SalingerHammered by Kevin HearneTricked by Kevin HearneThirteen Reasons Why by Jay AsherTrapped by Kevin Hearne
(fCover fotos fra Goodreads)

De bøger, der ikke har et cover på Goodreads:
Digte 1906 af Johannes V. Jensen.
Polyfem & Galatea af Luis de Góngora.

Lidt om Marts: Marts var en ret lang måned, i mit hoved. Det er ikke tilfældigt, at jeg har valgt lige præcis det citat af Lemony Snicket til overskriften for denne måneds opsamling. Der var rigtigt meget at læse og sætte mig ind i på studiet og derfor var det også først nu her, hvor jeg har påskeferie, at jeg rigtig har haft tid til at dedikere mig hyggelæsningen. Men det var været en svær måned, hvor jeg ikke har haft lyst til at lave ret meget andet end af se film, hvilket jeg også tror er grunden til, at jeg endte med at komme håbløst langt bagud med de indlæg, jeg havde planlagt her til bloggen. Men jeg er ved at være ovenpå igen og i skrivende stund har jeg stadig godt en uges ferie tilbage til at slappe af og lade op i. Og det er præcis, hvad jeg har tænkt mig at gøre. Marts var en humørgrå måned, til trods for solskinsdage og jeg ved ikke hvad, men Marts var også en måned, hvor jeg fik læst flere rigtigt gode bøger, som jeg havde set frem til at læse, og hvor jeg nød en weekend hjemme hos mine forældre og hvor jeg forsøgte at bruge mere tid på at være social. Marts var en fin måned, men jeg glæder mig nu til April, til forhåbentligt mere solskin og varme – jeg sidder lige nu og ser på sne, der bare bliver ved med at vælte ned. Hvad blev der af foråret? Jeg fik skrevet mere i Marts og jeg fik læst de bøger, jeg havde sat mig for – og mere til. Og jeg fik nået alt jeg skulle til studiet, jeg fik gjort op med mig selv, hvad der skal ske efter sommerferien og sendt de rigtige ansøgnigner af sted. Alligevel føles det som om Marts bare er forvundet mellem mine hænder, at dagene bare er gledet ud i sandet, mens jeg har siddet med næsen i en bog. Det er en underlig følelse. Jeg ved ikke, hvad jeg har rendt fra i den her måned, men jeg er ret sikker på, at jeg har rendt fra et eller andet. For helt ærligt, jeg sagde i min opsamling fra Februar, at jeg ikke regnede med at få læst ret meget i Marts, for derfor at få mere tid til at skrive. Men jeg har læst flest bøger i år i netop Marts måned. Måske fordi jeg har haft mest tid, måske fordi jeg har taget mig mest tid. Jeg ved det ikke, men jeg er i hvert fald klar til at lægge Marts bag mig og tage fat på April med et smil!

I Marts læste jeg: 22 bøger, hvoraf de 11 var til undervisning og de andre 11 var hyggelæsning. Det er især her i de sidste fire-fem dage, hvor jeg har haft påskeferie, at der for alvor har været tid til at læse for hyggens skyld.

I Marts købte jeg: Ingen bøger. Hurra!

Marts’ positive læseoplevelser: Hvor skal jeg begynde? Jeg har fået læst en del flere bøger i serien om Atticus O’Sullivan og hans oplevelser i serien Iron Druid Chronicles af Kevin Hearne og det er en serie, jeg helt klart skal have samlet mig. Bøgerne er flydt med mytologi fra forskellige dele af verden og forskellige tidsaldre, men foregår også i den moderne verden. Det kan godt lyde forvirrende, men Hearne er rigtig god til at formidle stoffet. Serien er spændende, action-packed og fast-paced, som man vel siger på godt dansk. Og så er de sjove. Hovedpersonen og hans venner har rigtig mange sjove one-liners og underholdende samtaler, bl. a. en aldrig stoppende konkurrence i Shakespeare-citater. Og så kan jeg ikke lade være med at sidde med et stort smil på læberne, når hovedpersonen refererer til et eller andet popkultur-fænomen, som Star Strek, Star Wars, Tolkien og Ringenes Herre, ComicCon og Neil Gaiman er bare nogle få. Af andre bøger, jeg har været virkelig betaget af, kan jeg nævne Kurt Vonneguts berømte roman Slaughterhouse-Five, som først forvirrede mig lidt, men jeg endte med at være totalt optaget af bogen og jeg kan virkelig godt lide den. Jeg kan heller ikke komme uden om Ernest Clines Ready Player One, som jeg endelig har fået læst og som jeg elsker, eller The Red Pyramid af Rick Riordan. Og så genlæste jeg A Midsummer Night’s Dream af William Shakespeare til et af mine fag og jeg holder lige så meget af stykket her anden gang, som da jeg læste det første gang.

Marts’ negative læseoplevelser: Der har været nogle af de bøger eller tekster, som jeg har skulle læse til undervisningsbrug, som har været rimeligt svære at kæmpe mig igennem og nogle af dem brød jeg mig stadig ikke om, da jeg nåede slutningen. Ellers har det faktisk været en generelt ret overraskende positiv måned på læsefronten. Jeg vil dog sige, at jeg læste Paper Towns af John Green og selvom jeg ikke vil sige, at det var en decideret skuffende bog, så var den ikke hvad jeg forventede. Det betød dog ikke, at jeg ikke nød den alligevel.

Ebøger, lydbøger, eller anden format jeg normalt ikke læser: Jeg har hverken læst nogen ebøger eller lydbøger i den her måned.

Korteste bog: A Midsummer Night’s Dream af William Shakespeare på 120 sider.

Længste bog: The Red Pyramid af Rick Riordan på 514 sider.

Sådan går det med min 2015 Goodreads Reading Challenge: 62/150 bøger. Jeg fik læst nogle flere bøger i den her måned end jeg regnede med, men eftersom April byder på en omgang Camp NaNoWriMo, så vil jeg ikke opjustere mit mål. Se mine andre læseudfordringer og mit fremskridt på siden “læseudfordringer”.

I Marts skrev jeg: Omtrent 25.000 ord. Det er ikke helt, hvad jeg håbede på, med 1.000 ord om dagen, men jeg er overordentligt godt tilfreds. Og så håber jeg på, at jeg kan holde det kørende, men jeg har en formodning om, at Camp NaNoWriMo her i April nok skal være med til, at få mig rigtig godt ind i rytmen med mindst 1.000 ord om dagen.

Håb eller planer for næste måned: Jeg regner ikke med at få læst ret meget ud over den nødvendige læsning til studiet, fordi der også skal være plads og tid til Camp NaNoWriMo (om hvilket jeg kommer med et særskilt indlæg inden weekenden). Jeg har valgt at forlænge min TBR Thursday periode, så jeg har to uger til hver bog, og jeg har kun én anden bog på min liste for April, nemlig månedens Dickens-roman. På den måde håber jeg nemlig på, at jeg kan nå igennem de 10 jeg mangler. På skrivefronten er mit mål 50.000 ord, det er nemlig mit mål for Camp NaNoWriMo. Og jeg er klar med en outline og hele molevitten, så jeg skal bare i gang ved tasterne. Efter en ret grå og stresset Marts måned, er jeg klar med overskud og lidt mindre overvældende ambitioner for April og foråret!

Hvordan har jeres Marts været? Jeg håber, at den har været mere produktiv end min, som mest af alt føles som en måned, der forsvandt mellem fingrene på mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.