Top Ten Tuesday #13

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish. Jeg gennemgik deres arkiver, noterede de emner, jeg fandt interessante og trækker hver uge et nyt fra et glas. I dag er emnet Top Ten Talented Characters. Men hvad er et talent? Kan det også være en evne, eller en superevne? Jeg ved det ikke, så min liste bliver nok lidt blandet. Karaktererne på denne liste har ikke alle sammen det samme talent, og måske gør det det lidt svært at sætte dem i rækkefølge, men jeg gør et forsøg. Og det viste sig faktisk, at det var noget sværere at komme i tanke om talentfulde karakterer da det kom til stykket, men det lykkedes og jeg er faktisk rigtig godt tilfreds med min liste.

1. Meggie fra Inkworld trilogien. Hendes evne til at læse karakterer ind og ud af bøger har hun til fælles med sin far, men efter min mening er Meggie bedst til det. Og lige fra da jeg læste den første bog kunne jeg ikke lade være med at holde af hende. Der er ingen tvivl om, at hun skal være på førstepladsen.

2. Sam fra The Wolves of Mercy Falls trilogen. Et musisk talent og hver gang solen skinner, kan jeg ikke lade være med at huske på linjerne fra hans sang i Shiver (så vidt jeg lige husker).

3. Alice Brandon Cullen fra Twilight serien. Hallo, hun kan se fremtiden. Det er altså et ret vildt talent, eller evne om man vil, hvad man så end synes om serien.

4. Cath fra Fangirl. Jeg tror næsten at det siger sig selv, men jeg er næsten sikker på, at jeg aldrig har identificeret mig med en litterær karakter så meget, som jeg identificerer mig med Cath. 

5. Violet Baudelaire fra A Series of Unfortunate Events. Opfinderpigen fra min yndlingsserie da jeg var barn. Selv var jeg nok meget mere om hendes lillebror Klaus, men jeg kan huske, at jeg allerede dengang var fuld af beundring for Violets evne til at opfinde og udtænke de mest utrolige ting.

6. Wade Owen Watts fra Ready Player One. Hvis altså videospil kan tælle som et talent? Eller også skal man måske vende det om og sige, at han er virkelig, virkelig dygtig til at tænke strategisk og formulere langsigtede, men gennemtænkte planer. Jeg kan ikke lade være med at forestille mig, at han må være typen, som kan jorde enhver i et spil skak på mindre end 5 træk. 

7. Tanzie fra En plus en (org. One plus one). Matematikgeniet, som rummer meget mere end evnen til at løse komplekse matematikproblemer.

8. Charlie fra The Perks of Being a Wallflower. Endnu en der skriver på listen. 

9. Pauline, Petrova og Posy Fossil fra Ballet Shoes. Tre forskellige piger, med tre forskellige talenter. De kommer ind på samme plads, fordi de altså hører sammen i mine øjne.

10. Max Vandenburg fra The Book Thief. Hans illusterede fortællinger i bogen var så rørende og så hårdtslående på en og samme tid. 

BONUS: Hvis evnen til at gøre andre glade og det at være en rigtig gode ven var et talent, så ville min nummer elleve være Tiny Cooper fra Will Grayson, Will Grayson. Jeg tror, at han var en rimelig stor del af grunden til, at jeg er så vild med den bog.

Hvilke talentfulde karakterer kan I komme i tanke om? 

Comments

  1. Fordi der er så mange af de emner, de tidligere har haft, som jeg synes var virkelig gode og spændende og nogle der var virkelig udfordrende, så derfor valgte jeg at gøre det lidt på min egen måde. Men jeg holder altid øje med, om der kommer nogle emner uge til uge, som jeg gerne vil være med på. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.