Top Ten Tuesday #14


Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish. Jeg gennemgik deres arkiver, noterede de emner, jeg fandt interessante og trækker hver uge et nyt fra et glas. Denne uges emne er Top Ten Rebels. Jeg har valgt, at min læste skal være en top ti over rebelske karakterer i litteraturen. Men hvad er en rebel? Skal jeg være ordkløver, og kun medtage karakterer, som indgår i en eller anden form for rebelsk bevægelse, som District 13 og de andre oprører i The Hunger Games trilogien? Eller kan det også være karakterer, som er rebelske på andre måder end måske lige som oprører? Kan det overhovedet lade sig gøre.

#1 Christian Ozera fra Vampire Academy serien. Han er en af de første Moroi (“gode”/menneskelige vampyrer med magiske evner, hvis man ikke har læst serien), som går ind for at bruge deres førnævnte magiske evner til andet end at lære at styre dem i skolen. En af de første til at gå ind for at bruge dem til at forsvare sig selv og andre. Han er med på de fleste af Roses planer, dem hun nu fortæller om, og er lidt af en mønsterbryder. Og så er han en af mine yndlingspersoner i den serie.

#2 Nasuada fra The Inheritance Cycle serien. Hun er nok en af de klogeste, mest snu kvinder, jeg har læst om. Hun bliver på en måde tvunget og narret til at overtage ansvaret for the Varden (rebelbevægelsen), men hun ender med at udmanøvrere alle de gamle mænd, der fik hende ind i det. Hun er en af mine litterære heltinder.

#3 Cressida fra The Hunger Games trilogien. Jeg ved godt, at hun kun er men i den sidste bog, men hun fortjener alligevel en plads på min liste. Det er svært, for der er rigtig mange beundringsværdige rebeller i den serie.

#4 Adam fra The Lorien Legacies serien. Søn af generalen for de ondes hær, ender med at slutte sig til de gode og hjælpe dem med at slippe fri af fangenskab med mere. Dét er en rebel.

#5 Tengel den Gode fra Sagaen om Isfolket. Han vender en århundred gammel forbandelse til det gode, går imod alt og alle, som siger han er ond inderst inde og han ender med at få et langt og ret lykkeligt liv, som starter serien. 

#6 Nora fra Et dukkehjem. Det giver sig selv, for alle, som har læst stykket. Hun har måske sine fejl og man kan godt argumentere for, at hun er lidt hjerteløs over for hendes børn, men jeg beundrer hende for at gøre det, der er rigtigst for hende selv.

#7 Rebelbevægelsen fra Delirium trilogien. Serien havde en træls slutning, i mine øjne, men jeg kan ikke lade være med at holde af rebellerne som helhled.

#8 Sirius Black fra Harry Potter serien. Den ældste søn, Pureblood fra Black-familien og alligevel vælger han at gå sine egne veje i stedet for at følge i familiens fodspor. Jeg er ret sikker på, at jeg ikke kan lave denne liste uden ham.

#9 Rose Hathaway fra Vampire Academy serien. Jeg tror ikke, at der er en eneste af bøgerne, hvori Rose ikke bryder en eller anden regel. Og som regel går det også galt for hende, men hun er (for det meste) også i stand til at redde sig selv ud af problemerne igen, med hjælp fra hendes venner. 

#10 Carlisle Cullen fra Twilight serien. Indrømmet, serien er langt fra en af de bedste. Men man skal være en ret så rebelsk gut, hvis man vælger at forlade the Volturi og ikke nok med at han vælger at leve udelukkende af dyreblod, men han og hans familie vælger endda også at leve blandt menneskene – så meget, det kan lade sig gøre. Han er læge, for alt i verden. Han fortjener en plads på listen.

Det var faktisk sværere end man skulle tro, men det lykkedes mig da at finde frem til ti styks.

Hvem er jeres yndlingsrebeller?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.