Top Ten Tuesday #15

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish. Jeg gennemgik deres arkiver, noterede de emner, jeg fandt interessante og trækker hver uge et nyt fra et glas. I dag er emnet Top Ten All-Time Favourite Characters. Det var ellers ikke så lidt. Jeg indrømmer blankt, at jeg er lidt i panik over dette emne, for jeg har ærligt talt rigtigt svært ved at se, hvordan jeg skal kunne vælge kun ti karakterer. Og endnu værre forsøge at opstille dem i en rækkefølge. Men det er det, der er det sjove ved dette meme, man bliver tvunget til at tænke sig virkelig længe om nogle gange.

#1 Hermione Granger fra Harry Potter. Jeg ved ærligt talt ikke hvor jeg skal begynde eller ende. Jeg tror slet ikke min beundring og kærlighed til en af de første kvindelige skikkelser i litteraturen, som jeg identificerede mig, kan koges sammen til bare et par linjer. Det er helt klart en af de tilfælde, hvor jeg udelukkende tænker på bogens karakter, for selvom Emma Watson gør det virkelig godt i filmene, så er der bare så mange sider og dele af Hermione, som de har taget ud. Og det ærger mig, for jeg kan godt lide hende som hun er i bøgerne.

#2 Murtagh fra The Inheritance Cycle. Efterhånden har han været på flere af mine top ti-lister, men jeg kan bare virkelig godt lide hans karakter.

#3 Peregrin “Pippin” Took fra The Lord of the Rings. Måske har det noget at gøre med filmens Pippin, men allerede fra den første gang jeg læste bøgerne, har han været en af mine yndlingskarakterer.

#4 Neville Longbottom fra Harry Potter. Jeg har det men Neville som jeg har det med Hermione, der er tale om bogens udgave (selvom jeg er mere tilfreds med filmens Neville end filmens Hermione). 

#5 Nasuada fra The Inheritance Cycle. Hvis I ikke har læst bøgerne, så kommer der her en kraftig anbefaling! Kort om Nasuada: hendes far var lederen af the Varden (rebelbevægelsen), og efter han bliver myrdet, forsøger rådet af gamle mænd (åh, jeg elsker symbolikken) først at få hende valgt til hans efterfølger, for derefter at styre hende, så de kan styre the Varden som de vil. De har kun held til det første, men Nasuada lader sig hverken styre, manipulere eller udmanøvrere. Nu vil jeg ikek fortælle hvordan serien slutter, men jeg tror ikke, at jeg siger for meget, ved at sige at Nasuada stiger endnu højere i graderne end man umiddelbart lige skulle tro første gang man møder hende. Fik jeg sagt at hun udover at være kvinde også er sort? Jeg elsker hende simpelthen så meget.

#6 Nico di Angelo fra Percy Jackson & the Olympians og Heroes of Olympus. Jeg holdt af Nico allerede fra den første gang han dukker op i den tredje bog om Percy Jackson. Og siden da er jeg bare kommet til at holde mere og mere af ham jo flere bøger, jeg har læst hvor han er med i. Dengang den sidste bog i HOO, som jeg faktisk stadig ikke har fået læst, udkom var min eneste tanke bare, at Nico ikke måtte være end af de to, der var rygter om var spået til at dø. Jeg ved stadig ikke om det blev ham eller ej. 

#7 Ginny Weasley fra Harry Potter. Den tredje HP karakter på min liste og det er vel ikke så mærkeligt, når man tænker på, hvor stor en de laf min barndom og teenage år, der er gået med at læse Harry Potter igen og igen. For lige at tage den endnu en gang: det er bogens Ginny, jeg godt kan lide. Der er ikke meget af bogens Ginny i filmene og jeg synes, at det er så ærgerligt, for bogens Ginny er langt mere end Rons lillesøster og den pige, Harry helt åbenlyst ville ende sammen med.

#8 Six fra The Lorien Legacies. Jeg kunne godt sætte flere af the Garde på denne liste, men en af mine absolutte yndlingspersoner i den serie er Six. Hun er sej, for at sige det kort og godt. 

#9 Peeta Mellark fra The Hunger Games. Jeg holder aldrig op med at tænke på, at jeg synes det er så stærkt, at selv efter alt det, han går igennem i løbet af de tre bøger, så er han en af de få, som ikke går ind for én ny, sidste omgang Hunger Games. Jeg holder aldrig op med at benoves over det, når jeg læser den scene.

#10 Nicky fra En plus en. Jo.

BONUS eller “dem jeg også gerne ville have haft på listen, men jeg var nødt til at begrænse mig til 10, så her er de sidste”.
Baudelaire-børnene fra A Series of Unfortunate Events, Legolas fra The Lord of the Rings, Liesel Meminger fra The Book Thief, Oliver Twist fra Oliver Twist, Newt fra The Maze Runner, David Levithans Will Grayson fra Will Grayson, Will Grayson, Lucy Pevensie fra The Chronicles of Narnia, Adam fra The Lorien Legacies og Jim Hawkins fra Treasure Island. Og der er sikkert flere, jeg ikke har kunnet komme i tanke om.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.