TBR Thursday #25

TBR Thursdag er et ugentlig indlæg, hvor jeg i et forsøg på at tynde ud i mine ulæste bøger, og gøre plads til nye bøger på TBR listen, trækker en bog op af et glas. Jeg har derefter en uge til at læse bogen, inden næste torsdag, og jeg forsøger også på, at anmelde ugens bog inden jeg trækker en ny.

Jeg er godt i gang med mine eksaminer, så det kan godt være, at det kommer til at gå lidt langsomt med anmeldelserne.

I denne uge skal jeg læse To Kill a Mockingbird af Harper Lee.

‘Shoot all the bluejays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.’
A lawyer’s advice to his children as he defends the real mockingbird of Harper Lee’s classic novel – a black man charged with the rape of a white girl. Through the young eyes of Scout and Jem Finch, Harper Lee explores with exuberant humour the irrationality of adult attitudes to race and class in the Deep South of the thirties. The conscience of a town steeped in prejudice, violence and hypocrisy is pricked by the stamina of one man’s struggle for justice. But the weight of history will only tolerate so much.
To Kill a Mockingbird is a coming-of-age story, an anti-racist novel, a historical drama of the Great Depression and a sublime example of the Southern writing tradition.

(Beskrivelse fra Goodreads).

Jeg kan nærmest ikke få armene ned over, at jeg har trukket den her bog i den her uge. Jeg har villet læse den her bog så længe og jeg har ikke nogen forklaring på, hvorfor jeg ikke har fået læst den endnu. Jeg tjekkede lige på Goodreads, da jeg skulle skrive det her indlæg og af de 24 reviews, der er givet af folk, jeg er venner med eller følger, er der 9 andre, der ikke har læst den, men det er ikke det, der fangede min opmærksomhed. Normalt tager jeg mig ikke specielt meget af Goodreads-ratings, men nærmest alle af mine venner på Goodreads, som har læst bogen, har givet den 5 stjerner og en håndfuld har givet den 4. Det er alligevel ret sjældent, at det sker. Men på den anden side er det også en utrolig berømt roman og jeg glæder mig til at finde en stille stund imellem mine eksaminer til endelig at læse den.

Har I læst To Kill a Mockingbird?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.