Top Ten Tuesday #17

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish. Og i fag har jeg valgt at følge deres emne; Top Ten Books I’ll (Probably) NEVER Read. Det er faktisk ikke så lige til, for jeg forsøger så vidt muligt at lade det komme an på en prøve og give bogen en chance. Derudover er det ikke noget, jeg går så forfærdeligt meget op i, at notere hvilke bøge,r jeg ikke vil læse. Selvfølgelig er der hele genrer og sådan, som ikke siger mig noget, eksempelvis er det ikke så tit at jeg læse krimier og jeg har aldrig brudt mig om hverken gyserfilm eller bøger. Der er dog et par stykker, jeg hurtigt kommer i tanke om, men om jeg kan finde frem til ti, det for vi at se.

 
#1 50 Shades of Grey. Aldrig, aldrig, aldrig, ALDRIG nogensinde vil jeg læse de bøger. Ikke på vilkår. Jeg står af allerede ved dens ringe litterære kvalitet (dårligt skrevet, usammenhængende eller ikke-eksisterende plot, flade karakterer hvis psykologiske sammensætning slet ikke giver nogen mening og så videre) men der er mange andre grunde til, at jeg aldrig kommer til at sætte mig ned og læse dem. Jeg er fyldt med had til de bøger.
 
#2 Aurora af Julie Bertagna. Bog tre i en serie, som jeg nærmest fortryder at jeg overhovedet gik i gang med.
#3 Vampire Diaries af L. J. Smith. Jeg har set de første par sæsoner af tv-serien, så for en del år siden besluttede jeg mig for at give bøgerne en chance. Jeg kom sådan cirka 25 eller 30 sider ind i den første bøg, før jeg blev nødt til at lægge den fra mig igen og jeg har aldrig haft lyst til at læse dem siden.

#4 Wicked Lovely serien af Melissa Marr. Jeg har læst de første tre og endnu en gang er det en af de serier, jeg lidt fortryder, at jeg gik i gang med. Under alle omstændigheder kommer jeg ikke til at læse de sidste bøger.

#5 De sidste måske 3 eller 4 bøger i P. C. Casts House of Night eller Nattens Hus serie. Det er en af de serier, hvor den bare er gået hen og blevet rodet og langtrukken og jeg har givet op.#6 Gysere af næsten enhver slags. Jeg har vitterligt slet ikke nerverne til det, jeg kan slet ikke klare gysere. Så selv hvis jeg gerne ville, så må jeg nok skyde en hvid pil efter at læse eksempelvis Stephen Kings romaner.

#7 På den ene side kunne det være ret interessant at læse både Det kommunistiske manifest og Mein Kampf, men det med al sandsynlighed aldrig til at ske.

#8 Kendte personers biografier. Okay, der er et par undtagelser, eksempelvis vil jeg gerne læse biografier om Tolkien og Dickens og alle mulige andre forfattere, som jeg elsker højt. Men jeg kan ikke se mig selv nogensinde læse en sportsstjerne eller sangers biografi. (Medmindre, for der er selvfølgelig undtagelser til sådan en bred regel, medmindre at det er en, jeg ser op til. Eksempelvis har jeg læst bogen The Blind Side, som handler om en amerikansk footballspiller).

#9 The Host af Stephenie Meyer. Efter Twilight serien tror jeg simpelthen bare ikke på, at jeg kommer til at læse andre af hendes bøger. Og af hvad jeg ved om den, lyder det heller ikke til at være en bog, jeg gider læse.

#10 LAngt de fleste bøger om vampyrer. Det er som om at efter Twilight skal alle skrive vampyr-bøger og jeg er rent ud sagt  træt af det. Nogle gange er resultaterne gode, eksempelvis er jeg rigtig glad for Richelle Meads Vampire Academy serie, men der behøver ikke at være vampyrer i hver evigt eneste fantasy roman og jeg vil til enhver tid vælge at læse om “rigtige” vampyrer end nogle af de mange underlige og/eller latterlige vampyrer. Derfor vil jeg allerhelst genlæse Dracula og selvom jeg har Twilight bøgerne stående, så kommer jeg nok aldrig til at læse dem igen.

Det tog noget længere tid end jeg lige regnede med, men det lykkedes mig da af finde frem til ti bøger/serier/genrer.

Hvilke bøger, er I ret sikre på, at I aldrig kommer til at læse?

Comments

 1. Har du læst FSOG før eller? Undrer mig i hvert fald lidt over, at du siger de er "dårligt skrevet, usammenhængende eller ikke-eksisterende plot, flade karakterer hvis psykologiske sammensætning sket ikke giver nogen mening og så videre" hvis du ikke har læst dem.. Så kan du jo teknisk set ikke vide det, men kun gætte på det 🙂 Selv har jeg forsøgt med bog et to gange uden at gennemføre, så dem får jeg nok heller aldrig selv læst til ende. Åh ja. Bogen alle elsker at hade, uanset om man har læst den eller ej. 😀

  Og Vampire Diaries, ahahaha! Jeg har læst de første fire og de er simpelthen så langt ude at det er hysterisk latterligt 😀

 2. Jeg har aldrig sat mig ned og decideret – eller forsøgt – læst bogen fra starten af, jeg bygger min mening ud fra de utallige uddrag, citater og så videre, som jeg har læst 🙂 Og så ud fra hvad jeg har læst om især karaktererne. Det har du nok ret i 😀

  Så langt ude. Jeg kunne slet ikke overskue den første, da jeg gik igang. 😛

 3. I think it might have made a lot of peoples lists. It is a book that you'll either love or hate, whether you've read it or not :3
  Can I just say how great I think it is to hear from you, I mean despite the fact that my blog is in Danish 😀

  Defnintely checking your list out 😀

 4. Right? I think that's both the great and the bad thng about the YA world, so to speak, is that there is a /lot/ of books, so inevitably some of them will just be a big fat "NO". I've read some that I would have included on a list of books I wouldn't read AGAIN.

  Can I just say how great I think it is to hear from you, I mean despite the fact that my blog is in Danish 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.