Top Ten Tuesday #20

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish. Jeg gennemgik deres arkiver, noterede de emner, jeg fandt interessante og trækker hver uge et nyt fra et glas. Og i dag er emnet Top Ten Unusual Names. Jeg er stødt på mange meget specielle navne i forskellige fantasy bøger, og har lidt fået en fornemmelse af, at jo mere særpræget et navn er jo bedre, for det gælder jo om at få hovedpersonen til at skille sig ud? Det er altså ikke en mening, jeg selv er tilhænger af. men nok om det.

#1 Renesmee fra Twilight serien. Seriøst, jeg hader det her navn. Jeg forstår godt, at det er meningen, at det skal være til ære for både Reneé og Esmé, men jeg synes bare det er så dumt.

#2 Cath(er) og Wren fra Fangirl. Én ting er den grund der gives til navnene i bogen, men hvor jeg synes at Wren til nød kan gå, så er Cather simpelthen så sært. Kan godt forstå, at hovedpersonen i den bog forkorter til det Cath.

#3 Ever fra Evermore serien. Mener oven i købet at hun hedder Blue til efternavn hvilket altså ikke gør noget som helst for at undgå at falde i det sorte hul der er “min hovedperson skal have et særpræget og unikt navn, for ingen gider jo læse om en kvindelig hovedperson, som bare hedder Eva”.

#4 Karou fra Daughter of Smoke and Bone serien. Det her er til gengæld et af de navne, jeg godt kan forstå er anderledes og det er også et navn, jeg synes er rigtig fint. Men det er ikke et navn, man lige støder på i hver en bog, vel?

#5 Hermione fra Harry Potter serien. Jeg skal da gerne være den første til at indrømme, at jeg det første lange stykke tid ikke anede hvordan man skulle udtale det her navn.

#6 Granuaile fra Hounded serien. Jeg har ingen idé om hvordan man staver til eller udtaler den kvindelige hovedpersons navn, men jeg kan godt forstå hvorfor hun har fået det navn.

#7 Xandra fra God Save the Queen trilogen. Hvad er der i vejen med Sandra? Jeg spørger bare. Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor hendes navn absolut skal staves med X. Lad mig da være den første til at påpege, at det hurtigt bliver virkelig, virkelig irriterende, når folk ikke kan stave til ens navn, fordi det staves med nogle bogstaver, der ikke bliver brugt så tit.

#8 Sonea. Rothen. Akkarin m.fl. fra The Magician’s Guild fra serierne. De 7 bøger, Cavanan har skrevet, der foregår i Kyralia, emmer af unikke og særprægede navne og de tre er bare nogle af dem.

#9 Sagaen om Isfolket har rigtig mange karakterer med ældre, skandinaviske navne som Dag og Sunniva, hvilket passer rigtig godt til den tid, bøgerne foregår i og jeg synes det er så fedt.

#10 Og der er vel også ret mange unikke navne i Ringenes Herre, så det bliver den sidste på min liste.

Det var faktisk lidt sværere end jeg troede at komme på 10, men jeg er også kun gået ud fra bøger, jeg har læst, plus, det er langt fra alle bøger, jeg har læst, hvor jeg kan huske navnene på karaktererne.

Hvilke unikke eller usædvanlige navne er I stødt på? Og er der nogen af dem, I synes er unødigt “særprægede”?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.