Bog fakta #1; finurlige statistikker.

Eller, et overskudsindlæg, der har været planlagt i lidt over en uge og et optællingsindlæg, der blev til en overspringshandling imellem eksaminerne.

Nogle gange er det lidt undeholdende at gå på opdagelse i ens bogreoler og da jeg for nylig flyttede rundt på størstedelen af mine bøger, brugte jeg samtidig noget af tiden på at danne mig et indtryk af nogle forskellige statistikker over mine bøger, dog kun de bøger, som jeg ejer og ikke alle dem, jeg har læst. Det er nogle af de opdagelser, jeg vil dele med jer her. Og som matematik studernede i gymnasiet er jeg blevet lidt for glad for at lave cirkeldiagrammer.

 • Jeg ejer på nuværende tidspunkt 352 bøger.
 • Af alle mine bøger er 19 af dem ebøger. Det er faktisk 5,40% og meget mere end jeg regnede med.
 • Af de 352 bøger, er de 136 af dem skrevet af kvinder. Jeg troede faktisk ikke, at det ville være så mange, jeg havde en formodning om at langt de fleste af mine bøger er skrevet af mandlige forfattere. Hvilket de egentlig også er.
 • Jeg har 8 forskellige ordbøger, hvoraf min yndling er min dansk/engelsk idiom ordbog. Desuden har jeg to forskellige fransk/dansk ordbøger.
 • Mine tre ældste bøger er nogle, jeg har arvet fra min mor, som havde arvet dem fra sin far. De er så slidte nu, at jeg ikke nænner at læse dem. Derfor har jeg købt en ny udgave, men jeg beholder stadigvæk de ældre, danske oversættelser. De er så fulde af minder fra hele min barndom.
 • Når det kommer til mine fysiske bøger, har jeg 333. Af dem er hele 91 sorte bøger, men kun 8 lilla, som ellers er min yndlingsfarve. Jeg var godt klar over, at jeg har langt flere sorte bøger end alle de andre farver, men jeg var faktisk ikke klar over, at jeg havde så mange andre farver bøger også, hvis det giver mening. Jeg troede ærligt talt, at mange af de bøger, der ikke er sorte, ville være enten røde eller blå, men jeg har overraskende mange gule, grønne og sandfarvede bøger. Farvefordelingen ser sådan her ud:
 • Den tykkeste bog, jeg ejer, er en samlet udgave af alle Sherlock Holmes historierne af Sir Arthur Conan Doyle. En murstensskønhed på 1200 sider.
 • Jeg ejer tre udgaver af H. C. Andersens eventyr – alle sammen på dansk. To samlede udgaver og en med udvalgte eventyr. Udgaven med udvalgte eventyr har en speciel plads i mit hjerte, det er jubilæumsudgaven fra dengang HCA fyldte 200 år.
 • 145 af alle mine bøger er på dansk, 7 er på tysk og de resterende 200 er på engelsk. Jeg troede faktisk ikke, at jeg havde så mange danske bøger og omvendt vidste jeg på forhold, at antallet af engelske bøger ville være meget højere end de andre. De tyske bøger stammer fra et semesters undervisning på universitetet og jeg ser på dem med gru og minder om, hvor svært det var at komme igennem dem.
 • Kun 2 af mine bøger er signerede, men så er de så også signeret til mig personligt. Jeg håber, at jeg får købt flere signerede udgaver med tiden, men jeg vil helst have en bog, der er signeret til mig personligt.
Jeg kunne også have set på hvor mange børnebøger jeg ejer i forhold til hvor mange ungdomsbøger, jeg kunne have kigget på genre og så videre. Men det er vist nok statistik for et indlæg.

Comments

 1. Sådan nogle statistikker er ret sjove. Jeg gør det mest med mine læste bøger. Sjov ide med farven på bøgerne. Det har jeg aldrig overvejet at lave statistik på.

 2. Det synes jeg også, men jeg har ikke lavet nogen før. Det kunne man også gøre 🙂 Mange tak 🙂 Jeg synes sådan set bare, at det ville være sjovt at se, hvordan farverne egentlig fordelte sig. Det er sjovt som de fleste af de her statistikker kom bag på mig. Og der er sikkert ikke en af dem, der holder efter jeg har været på bogindkøbstur i London, haha.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.