TBR Thursday #28

TBR Thursdag er et ugentlig indlæg, hvor jeg i et forsøg på at tynde ud i mine ulæste bøger, og gøre plads til nye bøger på TBR listen, trækker en bog op af et glas. Jeg har derefter en uge til at læse bogen, inden næste torsdag, og jeg forsøger også så vidt det er muligt, at anmelde ugens bog inden jeg trækker en ny.

Jeg er midt i eksamensperioden, så jeg holder lidt igen med anmeldelserne her på bloggen, indtil jeg får bedre med tid og overskud.

I denne uge skal jeg så læse Fahrenheit 451 af Ray Bradbury.

The terrifyingly prophetic novel of a post-literate future.
Guy Montag is a fireman. His job is to burn books, which are forbidden, being the source of all discord and unhappiness. Even so, Montag is unhappy; there is discord in his marriage. Are books hidden in his house? The Mechanical Hound of the Fire Department, armed with a lethal hypodermic, escorted by helicopters, is ready to track down those dissidents who defy society to preserve and read books.
The classic dystopian novel of a post-literate future, Fahrenheit 451 stands alongside Orwell’s 1984 and Huxley’s Brave New World as a prophetic account of Western civilization’s enslavement by the media, drugs and conformity.
Bradbury’s powerful and poetic prose combines with uncanny insight into the potential of technology to create a novel which, decades on from first publication, still has the power to dazzle and shock.

(Beskrivelse fra Goodreads).

Det eneste, jeg vidste om Fahrenheit 451 er, at den handler om afbrænding af bøger. Men alene fra beskrivelsen ovenfor, er det tydeligt for mig, at der er meget mere i den her bog end det. Det undrer mig heller ikke, når man tænker på, at den er udgivet for over 50 år siden og den stadig nyder en enorm popularitet i dag. Det kribler virkelig i mine fingre for at gå i gang med at læse den med det samme.

Har I læst Bradburys populære roman? Og hvordan ville I have det med afbrænding af bøger i så stor stil?

Comments

  1. Ja, det kan jeg kun være enig med dig i! Jeg kunne virkelig godt lide den, men jeg kom egentlig først rigtig i gang med at læse den efter min sidste eksamen. Men det kan jo være ligemeget nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.