A Great and Terrible Beauty (Gemma Doyle #1) af Libba Bray

A Great And Terrible Beauty (The Gemma Doyle trilogy #1) af Libba Bray. Udgivet fra Simon & Schuster i 2006, originalt udgivet i 2003.
Jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg i grunden mener om A Great and Terrible Beauty. Jeg glædede mig til at læse den, en kombination af fantasy og historisk fiktion, der oven i købet foregår i en af mine yndlingstidsperioder, nemlig Victoria tiden. Den kombination lød som sød musik i mine ører og langt hen ad vejen kunne jeg da virkelig også godt lide denne her bog. OG det historiske aspekt er der da også styr på, skildringerne af tidens England og kvindernes position fik det til at løbe mig koldt ned af ryggen, samtidig med, at det ikke var noget problem at leve sig ind i historien. Til tider kunne historien, for mit vedkommende, godt blive ret langsom eller gentagende og tonen havde en tendens til at blive en anelse overdramatisk, som dog blev punktueret med godt gode, humoristiske indfald nu og da.

Shall I tell you a story? A new and terrible one? A ghost story? Are you ready? Shall I begin? Once upon a time there were four girls. One was pretty. One was clever. One charming, and one…one was mysterious. But they were all damaged, you see.

Egentlig tror jeg, at mit største problem med bogen er dens karakterer. De fire hovedpersoner mindede så meget om hinanden i mine øjne, at det blev svært at skelne dem fra hinanden, men mest af alt synes jeg, at de alle var overordentligt endimensionelle og jeg savnede noget udvikling fra deres side. Hvad der redde dette, synes jeg, var den måde, man følger deres venskab og den måde det udvikler sig, når nu karaktererne ikke rigtigt gør.
Gemmas overnaturlige evner var i starten meget forvirrende og jeg synes, der desværre gik meget lang tid, for man fik ordentligt forklaret, hvad det var hun kunne, men det virkede stadig som om, hun ikke selv havde forstået det helt og det er måske derfor, det også virkede så forvirrende for læseren.

I changed the world; the world changed me. Everything you do comes back to you. When you affect a situation, you are also affected.

Jeg kan godt lide bogen, lad mig slå det fast. Jeg nød at læse den, jeg fandt den underholdende, for det meste, og hvis ikke det havde været for karakterernes endimensionelle udtryk tror jeg, at jeg ville have været endnu gladere for bogen.
Har I læst A Great and Terrible Beauty og hvordan oplevede I karaktererne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.