Sommerlæsning

Jeg er ikke rigtig typen, der planlægger min læsning. Det er eksempelvis det, der gør det sværere for mig, at deltage i read-a-thons, jeg kan bruge dagevis, nogle gange endda ugevis, på at sammensætte min stak af bøger, men når dagen så endelige kommer, så er der alligevel en del af mig, som hellere vil læse en anden bog.

Og det er derfor, at jeg har været lidt påpasselig med at planlægge hvilke bøger, jeg skal læse denne sommer. Det har ikke været let, i de lange eksamensdage har jeg længtes efter sommersol og hyggelæsning uden at skulle tænkte på sproglige virkemidler, dramaturisk opbygning og alt det andet tekniske gøgl. For et par uger siden lavede jeg en top ti over bøger, jeg gerne vil læse denne her sommer og det var virkelig svært, for det er ikke noget, jeg har tænkt over.

Og dog. Jeg har faktisk en lille plan eller to. For et par dage siden udgav jeg et indlæg, hvor jeg skrev kort om min store projekt denne sommer: redigering af Moonlight i forbindelse med Camp NaNoWriMo Juli. Og derfor har jeg ikke de store læseplaner denne sommer, jeg satser benhårdt på at skrive denne sommer, jeg har også planer om at deltage i Forlaget Carlsens romankonkurrence – mere om det når jeg kommer hjem fra London!

Mine læseplaner for sommeren 2015 er meget enkle: jeg vil igang med at læse min store The Complete Sherlock Holmes, som står og pryder mine hylder og som det har kriblet i mine fingre for at bladre igennem, mens jeg har siddet og svedt over de forskellige eksaminer. Og mit andet projekt er i tråd med mit nytårsfortsæt om at læse alle Charles Dickens’ romaner. I skrivende stund er jeg i gang med nummer 10 af i alt 17 (det er dog ikke alle 10, jeg har læst i år!) og det kræver ikke det store matematiske geni at indse, at jeg er nødt til at læse mere end en om måneden, hvis jeg skal nå de resterende 7 inden nytår. Derfor håber jeg på at få læst mindst 2, efter Little Dorrit, hvilket nok betyder, at jeg meget snart skal ud og have købt de sidste 5, jeg stadig mangler i min samling.

Bøgerne i stakken til venstre er de 9, jeg har læst og stakken til højre, er dem, jeg mangler at læse.
Bogen i midten er den, jeg er ved at læse, hvilket jo ses på bogmærket.

Har I nogle specifikke læseplaner for sommeren eller har I lige som mig svært ved at planlægge jeres læsning for lang tid i forvejen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.