Top Ten Tuesday #25

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish, hvor der hver uge kommer et nyt emne. Jeg har i denne uge valgt et fra deres arkiver, selvom jeg faktisk virkelig gerne ville lave dagens emne, men jeg kom til den konklusion, at jeg dels ikke have 10 bøger, der kunne passe på overskriften, men vigtigst af alt var, at jeg kun har læst halvdelen af dem, jeg så har og jeg synes ikke, det gav nogen mening at sætte nogen på, som jeg ikke har læst. Derfor er dagens emne Top Ten Most Read Authors og jeg benytter mig at Goodreads’ most read authors funktion.

#1 Margit Sandemo – 48 bøger.

#2 Alyson Noël – 12 bøger.

#3 – 5 Sara Shepard, J. K. Rowling og Rick Riordan – 11 bøger.

#6 – 8 P. C. Cast, Charles Dickens og Laura Ingalls Wilder – 10 bøger.

#9 – 10 Pittacus Lore og Maggie Stiefvater – 8 bøger.

Jeg vidste godt, at min nummer et ville blive Margit Sandemo, for jeg har som før nævnt læst hele Sagaen om Isfolket og alene den serie, er på 47 bøger. Det er også derfor, der er så stort et spring ned til resten af listen, for hvem kan egentlig hamle op med en serie på så mange bøger (for det er jo heller ikke den eneste af hendes serier, jeg er i gang med). Derimod blev jeg meget overrasket over, at en forfatter som Tolkien slet ikke er at finde i top ti, men faktisk først kommer på en 13. plads, det kom lidt bag på mig, når nu han er en af mine yndlingsforfattere, men på den anden side, så har jeg i grunden ikke læst så mange af hans bøger – endnu! Noget helt andet er, at jeg havde en idé om, at der ville være flere mænd på den her liste, men der er faktisk kun 4, hvis man altså tæller “Pittacus Lore” som 2, eftersom det er et pseudonym for James Frey og Jobie Hughes.

Hvem er jeres mest læste forfattere? Og er der nogen i jeres top ti, som overraskede jer lidt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.