TBR Thursday #36

TBR Thursday er et ugentlig indlæg, hvor jeg i et forsøg på at tynde ud i mine ulæste bøger, og gøre plads til nye bøger på TBR listen. Det gør jeg ved at trække en lap papir op af det glas, jeg har lavet til formålet, og hvor jeg hver gang jeg køber en ny bog, tilføjer en ny lap. Jeg har derefter en uge til at læse bogen, inden næste torsdag, og jeg forsøger også så vidt det er muligt, at anmelde ugens bog inden jeg trækker en ny, men det er som regel et forsøg. Anmeldelsen skal dog nok komme!

Dødshacket af Søren Jessen.

DØDSHACKET er første bog i Søren Jessens sci-fi trilogi, Det blå blod, hvor den 13-årige Erton bliver vidne til et mord, begået af en højtudviklet robot, og med livet som indsats må kaste sig ud i en ikke ufarlig opklaring af en utænkelig forbrydelse.
Vi befinder os i en nær fremtid i Newropa, hvor højtudviklede robotter er en naturlig del af dagligdagen. Robotter er underlagt Robotloven, der bl.a. betyder, at de ikke må gøre skade på eller dræbe menensker, men den 13-årige hovedperson Erton bliver vidne til det utænkelige. Inden han ved af det, er han som eneste vidne på flugt for sit liv med en stor opgave på skuldrene: At advare verden om det, han har set, og at finde bagmanden bag den hackede, dræbende robot, inden det er for sent. Under sin flugt møder Erton den gamle mand Vetlar og pigen Sasi, og de nye venskaber bliver afgørende for hans overlevelse.
Du har set det ske …
Det de siger ikke kan ske
Nu er du på flugt
Uskyldig
Mistænkt for mord

(Beskrivelse fra Gyldendal).

Endnu en adventsgave, endnu en bog, jeg egentlig ikke selv har klikket hjem. Men jeg skal være ærlig, jeg havde nok købt den på et eller andet tidspunkt alligevel. Jeg har nemlig lige præcis ingen andre bøger, der handler om robotter og den slags og der er altid et eller andet spændende over, at bevæge sig ud i nye fantasy-hjørner. Og så lyder Dødshacket meget spændende og jeg er lidt spændt på, om den kan leve op til beskrivelsen. Mest af alt glæder jeg mig lige nu til at bevæge mig ind i denne fremtid, der allerede ud fra beskrivelsen lyder til at være meget langt fra vores hverdag. Så det skal nok blive spændende og jeg glæder mig til at komme i gang med den her på de sidste sommerferiedage.

Kender I noget til Dødshacket eller serien Det Blå Blod?

Comments

  1. Jeg har købt den som e-bog engang, jeg er bare aldrig rigtig kommet igang med den..
    Den lyder dog virkelig spændende, så måske jeg snart skulle komme igang! Jeg glæder mig i hvert fald til at høre, hvad du synes om den. 🙂

  2. Ej hvor sjovt, sådan havde jeg det også med den :b
    Det kom faktisk lidt bag på mig, men jeg synes faktisk den var meget god, jeg var godt underholdt og den var mere eller mindre lige så spændende som den lyder. Jeg glæder mig lidt til at anmelde den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.