Top Ten Tuesday #27

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish, hvor der hver uge kommer en ny overskift over et bogligt emne, som der skal laves en top ti over. Fra deres arkiver har jeg samlet alle de overskrifter, jeg synes lød spændende, udfordrende eller på anden måde interressant, og nogle uger hopper jeg med på ugens emne. I denne uge er jeg med på ugens emne, som dog er meget frit, de giver nemlig 4 valgmuligheder og jeg har valgt Top Ten Fairytale Fairytales I Want To Be Retold. Mange af dem, jeg vælger, er sikkert blevet genfortalt op til flere gange og på mange måder, men det håber jeg ikke gør noget. Jeg tror til gengæld det bliver svært at vælge, for jeg er rigtig glad for eventyr og jeg så gerne, at de blev genfortalt allesammen, for på den måde også at udbrede kendskabet til den originale historie.

#1 Tornerose. (eng. Sleeping Beauty). Hvorfor? Jo, fordi jeg elsker den og jeg har set noget ret fine genfortællinger og fortolkninger af de gamle eventyr, men dels synes jeg, de bliver lidt overset og dels synes jeg ikke, der er nok af dem.
#2 Alice i eventyrland. (eng. Alice in Wonderland). Findes der nogen grund til ikke at vende tilbage til det pudseløjerlige, forvirrende, skøre og bagvendte univers kaldet Eventyrland? Det synes jeg ikke.
#3 Askepot. (eng. Cinderella). Fordi jeg elsker det eventyr og der findes mange genfortællinger allerede, men så længe de er nye og anderledes, kan man så få nok genfortællinger?
#4 Pinocchio. (eng. Pinocchio). Findes det overhovedet allerede? Jeg er aldrig stødt på en genfortælling eller fortolkning af dette eventyr, men jeg har aldrig elsket eventyret om den lille, modige trædukke og jeg ville gerne se den blive genfortalt.
#5 Skønheden og Udyret. Der er allerede mange af dem, og jeg har langt fra læst dem alle, men som med Askepot, så synes jeg ikke det gør noget, at der kommer flere.
#6 Den lille havfrue. Åh ja, det store danske eventyr, som får en til at blive en smule småirriteret over Disneyversionen. Jeg gør i hvert fald. Jeg kan godt se, at H. C. Andersens udgave så absolut ikke slutter, som man forventer af et eventyr, men jeg gad godt se en genfortælling, der holdt sig mere til originalen.
#7 Rapunzel. Flere af dem tak!
#8 Snehvide. På stående fod kan jeg faktisk ikke komme i tanke om et eneste.
#9 Tommelise. Jeg er nok farvet af tegnefilmen, men jeg holder virkelig meget af historien om den tommelfinger-store Tommelise.
#10 Den grimme ælling. Igen så ved jeg ikke, om det overhovedet findes allerede, og hvis det gør, så vil jeg i hvert fald gerne læse dem. Hvis ikke, så må jeg jo skrive det selv.
Jeg kunne have valgt mange andre eventyr og i virkeligheden kunne jeg skrive nærmest dem alle på. Jeg kender oven i købet kun til de “mest” berømte, altså H. C. Andersen, brødrene Grimm og så selvfølgelig mange af dem, der er blevet lavet Disneyfilm over. Men der er en hel verden af eventyr fra dele af kloden, som jeg aldrig har hørt om. For mig måtte der gerne blive lavet genfortællinger af alle eventyr, også dem, jeg ikke kender.
Hvordan har I det med genfortællinger af eventyr? Er det ikke noget der siger jer noget, eller har I det lidt lige som mig, at det er noget, der godt måtte være mere af? Og hvilke kunne I godt tænke jer blev genfortalt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.