Bogbloggertræf 2015

Det var en noget nervøs Regitze, der satte sig i toget lørdag morgen, på vej mod Aalborg og det længe ventede bogbloggertræf. Det var også en meget spændt Regitze, der glædede sig til at deltage i sit første træf og møde de mange mennesker bag de forskellige blogs. Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg kunne forvente, jeg vidste bare, at jeg glædede mig til en dag i bøgernes tegn og sammen med en masse andre mennesker, der også holder af at tale om bøger i en uendelighed. Jeg fik ikke taget så mange billeder på dagen, desværre.

Kort efter, at jeg ankom, blev vi alle ledt ind i det lokale, vi skulle være i og blev mødt med et flot syn af pyntede borde og grønne farver. På hver plads lå et lille navneskilt med boggerens og bloggens navn, som gjorde det let af finde sin plads. Snakken begyndte så småt og efter en hurtigt præsentationsrunde af de i alt 42 bloggere, fik vi lov til hver at pakke en af de grønne pakker på bordene op. Indholdet afslørede dagens første – og hemmelige – gæst, Nadia Plesner. Vi fik nemlig alle et eksemplar af hendes bog Simple Living og efter hendes både spændende, rørende, oprørende og levende fortælling om hendes kamp for kunsten og kunsterens rettigheder, som også er det bogen handler om, kan jeg næsten ikke vente med at læse bogen. Og jeg hørte mange sige det samme. Efter oplægget signerede hun bogen for dem, der ville have det – og det var vist alle sammen. Køen blev i hvert fald meget lang.

Imens gik hyggesnakken og det er noget af det, jeg synes var allerhyggeligst den dag; selvom jeg kun kendte et par stykker, gik det rimelig hurtigt med at finde noget, at tale med alle dem, man sad sammen med, imens vi spiste frokost.

Efter Nadia Plesner kom Rikki fra forlaget DreamLitt på besøg og fortalte om at starte et forlag og forsøge at få det til at løbe rundt uden at spolere ens vision. Det var både spændende og på en eller anden måde motiverende i dets alvorlige indblik i, at det at have et forlag, at udgive bøger og alt skrive bøger og hvad der ellers hører til, ikke er noget, man bare lige gør. Rikki blev der iøvrigt resten af dagen og kom med interessante pointer i debatten, set fra et forlags synspunkt.

Med sig bragte Rikki ikke bare en, men to bøger, hvor den sidste, Ildkamp, kun var kommet fra trykken dagen før. Jeg har hørt om serien på engelsk før, men vidste faktisk ikke, at den var undervejs på dansk og jeg glæder mig meget til at læse den.

Inden dagens næste gæst skulle på, blev der stillet kage frem, men inden da, fik alle nye pladser og på den måde fik man en god mulighed for at komme til at snakke med nogle af de andre. For med 42 bloggere i rummet, var det slet ikke alle, jeg nåede at snakke med. Der blev også delt goodiebags ud fra Gyldendal, med en bog, jeg har glædet mig rigtig længe til skulle komme på dansk, nemlig Red Rising: Rød Opstandelse. Desuden var der en lille Monster-inspireret notesbog og bogmærker og postkort.

Så gik Carina Evytt på, med et spændende og morsomt, nede på jorden oplæg om den kringlede og snoede vej mod at blive udgivet som forfatter og for mig personligt var det i hvert fald meget spændende – og lærerigt. I det hele taget elsker jeg at høre forfattere tale om deres forfatterskab og derees vej til udgivelse, for jeg finder det virkelig inspirerende og motiverende. Jeg får sådan en lyst til bare at sætte mig ned og skrive med det samme. Og jeg glæder mig til at læse hendes bøger, jeg har ikke læst noget af hende endnu, men i en gavepose fra forlaget Tellerup, der stod på vores stole, dengang vi ankom, var ikke bare en af hendes bøger, men to.

Køen til at få signeret bøger af Carina Evytt var ligesom til Plesner meget lang, men bevægede sig også noget langsommere – Carina Evytt skrev nemlig små hilsner i alle bøgerne og de fleste i køen fik signeret to bøger.Mens køen langsomt blev kortere og hun signerede derudaf, opløstes siddeplanerne i snak og gentagende flytten-rundt. Det betød, at den efterfølgende debat blev forsinket et smule, men jeg tror, vi nåede de fleste spørgsmål alligevel.

Det var rigtig fedt med denne debat at slutte dagen på, hvor der blev talt om alt fra klassiker-anmeldelser, stjerner (eller hjerter, hatte, jordbær eller hvad man nu kan finde på), anmeldereksemplarer og meget andet. Og det var især meget fedt, at der kom input fra forlagsverdenen, ikke bare fra Rikki fra DreamLitt, men fra flere af de bloggere, der arbejder på forskellige forlag. Og der blev sagt rigtig mange gode ting, som jeg i hvert fald tog med hjem.

Kort før det var tid til at tage hjem, blev der delt bookiebags ud, med blandede titler fra flere forskellige danske forlag samt flere bogmærker, postkort, kuglepenne og andre former for “book swag”. Og posens størrelse kom noget bag på mig. I første omgang måtte vi slet ikke kigge i den, fordi der lige kom et hurtigt indslag mere i form af en tidligere bogblogger, der havde balloner med til alle og en kort reklame for festivalen Vild med ord – og en konkurrence om billetter. Og så måtte vi endelig kigge i vores bookiebags. Jeg blev virkelig positivt overrasket, ikke bare over størrelsen, men også over selve indholdet, der var nemlig mange af bøgerne, jeg ikke kendte i forvejen, men jeg glæder mig virkelig til at gå i gang med dem. Faktisk ved jeg slet ikke hvor jeg skal starte.

Og før man vidste af det var klokket lidt over seks, dagens program var slut og folk begyndte så småt at tage hjemad. Jeg blev lidt og snakkede med nogle flere bloggere, før jeg med armene fulde af poser af boglykke og glad i låget efter en lang, men skøn dag, bevægede mig tilbage mod Aalborg station for at tage toget sydpå igen.

Jeg er virkelig glad for, at jeg fik meldt mig til og fik muligheden for at deltage, det var en skøn dag og jeg glæder mig allerede til næste år.

Dette kunne slet ikke lade sig gøre uden alle de fantastiske sponsorer:

Og til sidst også en stor tak til de fire arrangører, der gjorde hele dagen mulig:

Comments

  1. Åh, det var sådan en god dag! Og jeg er så ked af, at vi ikke rigtig fik snakket. Man burde arrangere et lille komsammen for Odense-baserede bogbloggere også. Det virker fjollet at vi er så mange i den samme by med den samme interesse uden at mødes. Oh well – strøgtanke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.