TBR Thursday #39

TBR Thursday er et ugentlig indlæg, hvor jeg i et forsøg på at tynde ud i mine ulæste bøger, og gøre plads til nye bøger på TBR listen. Det gør jeg ved at trække en lap papir op af det glas, jeg har lavet til formålet, og hvor jeg hver gang jeg køber en ny bog, tilføjer en ny lap. Jeg læser som regel bogen færdig i løbet af ugen, inden jeg så trækker den næste bog. Og jeg bestræber mig på at anmelde bogen her på bloggen, inden der er gået alt for lang tid.

Percy Jackson and the Sea of Monsters af Rick Riordan.

The heroic son of Poseidon makes an action-packed comeback in the second must-read installment of Rick Riordan’s amazing young readers series. Starring Percy Jackson, a “half blood” whose mother is human and whose father is the God of the Sea, Riordan’s series combines cliffhanger adventure and Greek mythology lessons that results in true page-turners that get better with each installment. In this episode, The Sea of Monsters, Percy sets out to retrieve the Golden Fleece before his summer camp is destroyed, surpassing the first book’s drama and setting the stage for more thrills to come.

(Beskrivelse fra Goodreads)

Ligesom med den første bog i serien, er dette her ikke første gang, jeg læser om Percy Jacksons eventyr blandt græske guder og sagnfigurer. Men jeg nyder at genlæse dem for jeg ved ikke hvilken gang og jeg morer mig hver gang over Percys fortællestil, det er meget tydeligt, også i Heroes of Olympus serien med forskellige fortællere, at Percy har sin helt egen stemme i Riordans univers og læsernes hjerter. Og jeg glæder mig måske særdeles meget til at læse Sea of Monsters, der byder på endnu flere mytiske væsener og paralleller til kendte sagnhelte, men allermest glæder jeg mig bare til endnu et eventyr med Percy, Annabeth og Grover. Og så introducerer denne her bog en af mine yndlingspersoner, nemlig Thalia. Okay, yndlings er måske så meget sagt, den plads kæmper Percy, Nico og Annabeth en evig kamp om (hvor Nico altså som oftest vinder), men det er måske altsammen mere relevant i The Titan’s Curse. Mest af alt, så glæder jeg mig til at læse bogen, fordi jeg klart foretrækker den helt og holdent frem for filmen.

Har I læst Sea of Monsters og i så fald, hvad synes I? Hvordan har I det i det hele taget med bøger, der bygger på mytologiske sagn og fortællinger? Og Riordans behandling/fortolkning deraf?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.