TBR Thursday #40

TBR Thursday er et ugentlig indlæg, hvor jeg i et forsøg på at tynde ud i mine ulæste bøger, og gøre plads til nye bøger på TBR listen. Det gør jeg ved at trække en lap papir op af det glas, jeg har lavet til formålet, og hvor jeg hver gang jeg køber en ny bog, tilføjer en ny lap. Jeg læser som regel bogen færdig i løbet af ugen, inden jeg så trækker den næste bog. Og jeg bestræber mig på at anmelde bogen her på bloggen, inden der er gået alt for lang tid.

Crime and Punishment af Fyodor Dostoyevsky.

Crime and Punishment is one of the greatest and most readable novels ever written. From the beginning we are locked into the frenzied consciousness of Raskolnikov who, against his better instincts, is inexorably drawn to commit a brutal double murder. From that moment on, we share his conflicting feelings of self-loathing and pride, of contempt for and need of others, and of terrible despair and hope of redemption: and, in a remarkable transformation of the detective novel, we follow his agonised efforts to probe and confront both his own motives for, and the consequences of, his crime. The result is a tragic novel built out of a series of supremely dramatic scenes that illuminate the eternal conflicts at the heart of human existence: most especially our desire for self-expression and self-fulfilment, as against the constraints of morality and human laws; and our agonised awareness of the world’s harsh injustices and of our own mortality, as against the mysteries of divine justice and immortality.

(Beskrivelse fra Goodreads).
Jeg har haft denne her bog på min læseliste rigtig længe. Og jeg har haft den på min bogreol virkelig længe. Jeg har kun læst en enkelt bog af Dostoyevsky før, men jeg vidste med det samme, at jeg ville læse flere og af dem, jeg har, synes jeg at Crime and Punishment er den, der lyder mest spændende. Jeg er faktisk spændt på at komme i gang med den, og jeg er glad for, at jeg har trukket den. Men den illustrerer også ret godt problemet med denne måde at vælge en bog på; for jeg ville nok et eller andet sted ønske, at jeg havde trukket den på et mindre travlt tidspunkt. Men jeg skal nok få den læst, jeg har en 4 timers togtur til bogbloggertræf og omkring 2½ time den anden vej, så der skulle jeg nok få læst nogle sider.

Har I læst Crime and Punishment eller andet af Dostoyevsky? Og skal I med til bogbloggertræf i overmorgen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.