Top Ten Tuesday #33

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish, hvor der hver uge kommer en ny overskift over et bogligt emne, som der skal laves en top ti over. Ugens emne er en freebie og jeg har ladet mig inspirere en lille smule af Rikke fra Flyv med mig og hendes indlæg om yndlings ungdomsbøger, som I kan læse om her. Men det kommer ikke til at handle om bøger, der gør “ondt”, men derimod “bare” mine ti yndlingsungdomsbøger. Og for at gøre det lettere (og muligt) for mig at vælge, gør jeg lige som Rikke og sorterer alle dem fra, der er fantasy-bøger. Jeg tror stadig, at det bliver svært at vælge kun ti. De kommer ikke rigtig i nogen rækkefølge, anden end i den rækkefølge, jeg kommer i tanke om dem.

#1 The Perks of Being a Wallflower af Stephen Chbosky.
Hvis man har læst min blog i et stykke tid, eller går tilbage i arkiverne til sidste år, vil man allerede vide, at jeg virkelig, virkelig elsker den her bog og erklærede den min yndlings af alle de bøger, jeg læste sidste år.

#2 This Song Will Save Your Life af Leila Sales.
Jeg læste denne her bog for, hvad der vel nærmer sig en måned siden. Og jeg er rigtig glad for denne her bog og meget lige som Perks, er det en bog, jeg ikke er i tvivl om bliver at finde på min top 15 liste over bøger læst i 2015.

#3 Fangirl af Rainbow Rowell.
Jeg læste også denne her sidste år og jeg faldt pladask for den og dens realitiske personer og deres indbyrdes forhold og hele historien. Jeg synes, det er en bog, alle bør læse!

#4 Will Grayson, Will Grayson af David Levithan og John Green.
Denne her bog får virkelig ikke den omtale og den hype, den fortjener. Det er som regel en bog, der bliver lidt overset, når man taler om John Green – måske fordi han har skrevet den sammen med en anden, hvad ved jeg – men jeg er glad for at den er med i mit John Green bokssæt, for jeg er virkelig glad for denne her bog og især for dens vidunderlige karakterer.

#5 Mørk fest af Dorthe Roholt.
Det her en bog, jeg faktisk har haft i rigtig mange år. Den stammer fra en bogklub, jeg var med i dengang jeg stadig gik i folkeskole, men jeg kan stadig huske hvor meget jeg holdt af den dengang – og faktisk stadig gør. Det er en forholdsvis kort bog, men den rummer alligevel så meget.

#6 Candyfloss Magi og Rose Rouge af Karen McCombie.
Dette er også en bogklubsbog og lige som med Mørk fest er det en bog, jeg virkelig elskede dengang og som jeg stadig er rigtig glad for og kan finde på at genlæse. Historien om den skøre, elskelige Lemmie og hendes problemer har stået mig meget nær siden jeg var i starten af teenageårene.

#7 Paper Towns af John Green.
Denne her bog burde et eller andet sted være højere på listen, hvis det gik ud på at rangere dem. For jeg holder virkelig meget af denne her bog, selvom det måske ikke kom til udtryk første gang jeg læste den, så er den bare blevet ved med at vokse i anerkendelsen hos mig og jeg tænker stadig over historien og de budskaber, jeg fik ud af den.

#8 13 Reason Why af Jay Asher.
Hvad skal jeg sige? Jeg fløj igennem denne her bog, spændt på at se hvordan hovedpersonen passede ind i den afdøde Hannahs fortælling, men mest af alt hang bogen ved længe efter jeg havde vendt den sidste side, netop på grund af hvad der stod på den sidste side.

#9 Ikke lutter lagkage af Dorthe Roholt.
Endnu et bogklubslevn, endnu en bog, jeg stadig sætter meget stor pris på. Det er ikke en, jeg synes man hører om særlig tit, men jeg har tit læst den og jeg ville ønske, at flere kendte til den.

#10
Jeg kan helt ærligt ikke komme i tanke om flere, jeg har læst, der ikke er fantasy-bøger. Jeg kan nemt komme i tanke om en 8-10 stykker, jeg har stående på min bogreol, som jeg ikke har læst endnu, men dem kan jeg jo ikke sætte på her. Så den tiende plads går til An Abundance of Katherines af John Green ind til videre, men jeg har på fornemmelsen, at den måske godt kunne blive “bumpet” ned af listen af bøger som Andrew Smiths Winger, en bog fra Stephanie Perkins’ serie om Anna, Lola og Isla eller Since You’ve Been Gone af Morgan Matson.

Så det var faktisk sværere, end jeg troede til at begynde med. Er der nogen af mine valg, I er rygende uenige I? Hvilke bøger ville I selv vælge? … Eller hvilket emne ville I vælge til denne “freebie”-liste?

Comments

  1. 'The Perks of Being a Wallflower' er virkelig en af de mest fantastiske bøger, så den ville også stå højt på min liste! 🙂 'Looking for Alaska' af John Green er også rigtig god, hvis du ikke allerede har læst den. 'Easy' af Tammara Webber, 'Som Stjerner på Himlen' af Jennifer Niven, 'The DUFF' af Kody Keplinger, kan også nævnes som gode ungdomsbøger. Men du har ret, det er faktisk sværere at komme i tanke om ti, end man lige skulle tro 🙂

  2. Ja ikke? 🙂 Jeg har ikke læst den bog af John Green endnu, men det er en af dem, der står klar på min hylde. Jeg har faktisk ikke hørt om Easy, men jeg vil virkelig gerne læse Som Stjerner på Himlen på et eller andet tidpunkt 🙂 I hvert fald tak for anbefalingerne. Ja ikke? Det havde været noget lettere at nævne ti, hvis jeg ikke havde sorteret fantasy fra, men omvendt havde jeg nok slet ikke kunne begrænse mig så. 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.